Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Велики Преслав
Преди години, имаше определени изисквания тръбите за газта, да са на определено разтояние от муфела (фурната). Това го казвам, за комби печките. Може и тук такова изискване да важи.

# 526
Благодаря за отговорите и линковете.

И аз подозирам, че е свързано с отстоянието от фурната, което би било добър вариант, защото при нас то е доста по-голямо от въпросните 3см, но ме притеснява, че наистина не е написано така, а си се говори за дебелина на плот.

От друга страна техническият камък си е стандартно на 2см дебелина, т.е. това би означавало, че по принцип не е съвместим с газови котлони, което ми се вижда странно.

От Стоун център твърдят, че са монтирали такива котлони в такъв плот и не са имали проблеми, но не можаха да ми дадат логично обяснение защо според тях е това изискване на производителя. Служителят в магазина на Bosch пък ми изрази безумното предположение, че сигурно било, защото газовите котлони били по-тежки...Close

# 527
Благодаря за отговорите и линковете.

И аз подозирам, че е свързано с отстоянието от фурната, което би било добър вариант, защото при нас то е доста по-голямо от въпросните 3см, но ме притеснява, че наистина не е написано така, а си се говори за дебелина на плот.

От друга страна техническият камък си е стандартно на 2см дебелина, т.е. това би означавало, че по принцип не е съвместим с газови котлони, което ми се вижда странно.

От Стоун център твърдят, че са монтирали такива котлони в такъв плот и не са имали проблеми, но не можаха да ми дадат логично обяснение защо според тях е това изискване на производителя. Служителят в магазина на Bosch пък ми изрази безумното предположение, че сигурно било, защото газовите котлони били по-тежки...Close
GrGrGr, обадете се на съпорта. Освен с поддръжка, извършват и монтаж и ще ви консултират.
 https://www.neff-home.com/bg/service/contact-info
На монтажната схема са показани два варианта - над фурна и над шкаф с  чекмеджета

# 528
niljaniljo, много благодаря за съвета. Звъннах им и днес ми върнаха обаждане, че няма проблем да се монтира. Така и не разбрах защо е изискването за дебелината, но ще им се доверя, защото така и така нямам избор.

# 529
niljaniljo, много благодаря за съвета. Звъннах им и днес ми върнаха обаждане, че няма проблем да се монтира. Така и не разбрах защо е изискването за дебелината, но ще им се доверя, защото така и така нямам избор.
Супер!
Тази тенденция на по-тънки и ефирни плотове е мн. застъпена в дизайна от 4/5 години.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 12:45 от niljaniljo

# 530
Здравейте,ще бъда благодарна ако изкажете мнение за тази фурна.https://zora.bg/product/bpe748380m-71-a-piroliza-senzorno
Или ми препоръчате вие някоя в този ценови диапазон.
Благодаря!

# 531
Здравейте ,може ли мнение за тази фурна.Доста е намалена .Заслужава ли си .
https://shop.miele.bg/furni-i-podgryavasshi-chekmedzheta/11103790.html

# 532
  • Велики Преслав
Страхотна е. Взимай я ако ти харесва.

# 533
Здравейте, предстои ни обзавеждане и следя темата от доста време. Много  полезни коментари изчетох, благодаря за което. Чуденката ми е между тези модели за фурна и ще съм благодарна за насока:
 Electrolux EOD6P71X
Bosch HBA554ES0
Miele H2265-1 B active clean steel
Благодаря

# 534
  • Варна
Ние лично сме се спрели на Бош-а.До 30.11 е с 5 г. гаранция.

# 535
  • Велики Преслав
Аз имам старата версея на Боша. Доволен съм. Пече много равномерно на конвекция. Грила и е обаче прекалено мощен, второ ядене ми заприличва на въглен.

# 536
Кажете за почистването на този Бош, наистина ли не остават замърсявания? Чета, че дъното не е с това покритие. Толкова бях категорична за пиролиза, сега ме замисляте

# 537
  • Велики Преслав
Аз на АЕГ имам пиролиза. На боша нямам. Ама миенето е най-лесната част дори и без каталитичния панел. Само напръсквам, чакам 15 минути търкам леко и избърсвам.

# 538
Кажете за почистването на този Бош, наистина ли не остават замърсявания? Чета, че дъното не е с това покритие. Толкова бях категорична за пиролиза, сега ме замисляте

По принцип по каталитичните панели не остават нагари и такъв тип замърсявания, както по емайлираните повърхности. Но на места е съвсем нормално да се появи някаква промяна на цвета, нещо като малки петна, да кажем. Обаче това не е нагар и не е замърсяване - нито пуши, нито мирише при загряване на фурната. И не се вижда, освен ако не си завреш главата във фурната. Ако много те дразнят тези петна - с кърпа, обилно напоена само с вода, се попива или леко забърсва петното и стената си възстановява цвета.
На дъната на фурните не се слагат каталитични покрития и панели, защото дъната трябва често да се забърсват - като изкипи нещо, като паднат парченца, трошици, ако не изкаш да ти пуши и мирише фурната, трябва веднага да забършеш дъното. А каталитичното покритие е с текстурата на фина шкурка, пък шкурка с гъба трудно се бърше, както се сещате.
Съответно дъното, както и релси, водачи, стъклената врата се почистват по стандартния начин. Но не бих казала, че е особено трудно, в указанието на Бош има някаква технология - сипваш малко вода с веро на дъното, загряваш и после с кухненска тел почистваш. Точно 5 минути ми отнема почистването на дъното и хубавото е, че не се надрасква от телта. Релсите и водачите се вадят и се мият на мивката.
Ами няма пълно щастие. Пиролизата също има своите недостатъци. Всеки си преценя с какво иска и може да направи компромис. Няма такова нещо като "идеалната фурна" или "най-идеалния начин за почистване на фурна".

# 539
Да и на фурна с пиролиза първо се чисти стъклото ръчно. Водачите и приставката, на която са монтирани, се свалят и мият на ръка... Та не всичко е автоматизирано и при нея както писаха.

Общи условия

Активация на акаунт