Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Наемодател се опитва да присвои депозита

 • 2 498
 • 38
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 516
Помня първата (или една от темите) и там обяснявате, че искате да напуснете апартамента, понеже в мазето имало плъхове. В мазето, а не в апартамента. Сега идва въпросът: това причина ли е да прекратите договора или не. Ако пред входа на кооперацията се разхождат бездомни котки - причина ли е да прекратите договора? Ако нощем лаят кучета наоколо?
Останах с усещането, че имате нереалистични очаквания, наемайки помещения. Имахте тема, в която се надявахте наемодателят да покрие щети за това, че в гараж сте съхранявал лаптоп, който е бил увреден заради спукана тръба.
Обикновено при предсрочно напускане, а вие сте били там само месец, наистина се удържа депозита, което е вид компенсация за претърпени загуби  - на време, пари и т.н.
Относно почистването - сам сте написал, че жилището не е било изрядно чисто, така че е нормално да бъде удържана определена сума. Не съм съгласна само с парите за данък.
Говорете пак с наемодателката, прочетете си договора за неустойки при предсрочно напускане и не разчитайте много на НАП - реално тя все още не е в нарушение.

# 31
 • Мнения: 17
Първо си прочетете внимателно договора да видите дали пише нещо интересно или е напълно стадартен за наем.

После, ако при портокола за изнасяне не е заявила, че е мръсно, значи не би тр да има претенции за пари за почистване. Де факто тя може след вас да е отишла и нарочно да е замърсила.

Да иска от вас пари за данъци е абсурдно (освен ако нали не го пише в договора)

Дължите и само парите за сметки (
ток, вода, парно, вход и т.н).

Нап няма какво да направи според мен. Тя е в срок. Не могат да я барнат, освен ако някой предишен наемател не даде показания и той.

Ако не иска да дава парите я заплашете просто. Ако сте на живо я заплашете и с мизерия (че ще и изпочупите прозорците примерно с камъни посред нощ).

То е ясно, че и вие не сте мечтания наемател, ако наистина искате някой да ви компенсира за това, че използвате лаптоп в гаража и той дава фира заради тръба.

Мишките няма да ги коментирам. 1/2 от блоковете в софия имат мишки по мазетата.

# 32
 • София
 • Мнения: 10 865
Автора, имам въпрос към тебе? Ти от наемателите, които често сменят жилището и търсят повод да си тръгнат предварително ли си? От близка брокерка знам, че има такива - наемат уж за дълго, после намират кусур и напускат. А всъщност апартамента им е трябвал само за 25- 30 дни.
Само на тази страница има 2 теми в които се оплакваш от наемодатели, търсиш компенсации и т.н.
Хубаво ще заплашиш собственичката с НАП. Вече са ти писали - на депозита не се дължи данък. А ако жената си декларира приходите?

# 33
 • Мнения: 3 161
На такива, които правят така, им задържат депозита чрез клаузата за ненапускане до 6 месеца, която е стандартна за договорите за наем. Като се опитат да тарикатеят един два пъти и като видят колко е неизгодно така и после сами престават.

# 34
 • Мнения: 11 753
Да, излиза че наемателят е живял един месец при сключен договор за дългосрочен наем. Ми остава си без депозит. Да е гледал и да е съобразявал условията при сключване на договор. Ама не го устройва плащането с карта, отказва се. Не го устройва нещо по апартамента - също. Обаче да влезе и след трийсет дни да се откаже, това е много неизгодно за наемодателите. Има хотели за тая работа.

# 35
 • Мнения: 1 966
Той отговори на такъв коментар /мой/: плаща брокерска комисионна, което заедно с евентуално задържан депозит, идвало неизгодно за подобни намерения.

# 36
 • гр. Варна
 • Мнения: 269
N_ik, относно плъхове в мазето/нежилищно помещение/ НЕ са "виновни" хазаите ви.
Обвързано е с ДДД в гр. Варна, осъществявана от Общинска фирма, по време на дератизацията на около 12000 шахти. Дано не се "вържат" на Ваш коментар хазаите Ви, Вие сте мишок.
А, плъховете наизлязоха извън канализацията в повече, покрай ковида. Останаха гладни.
И през WC-to полазват, плъховете, но не можете да търсите еднолична отговорност(собственици на помещение),
която да е във Ваша полза за прекратяване на договор.
Скрит текст:
https://www.haskovo.net/news/495648/vodoprovodchik-izmakna-plah- … as-samodelno-laso

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 19:58 от pkol

# 37
 • София
 • Мнения: 10 865
Плъхове и хлебарки има навсякъде, неизтребими са.
А какво му пречат на наемателя, той в мазето ли живее?
За мене няма основание за връщане на депозита.

# 38
 • Мнения: 3 480
На такива, които правят така, им задържат депозита чрез клаузата за ненапускане до 6 месеца, която е стандартна за договорите за наем. Като се опитат да тарикатеят един два пъти и като видят колко е неизгодно така и после сами престават.
и къде са написани стандартите? И кой определя  стандартите? Или  в някой закон има такава клауза за задържане на депозита за ненапуснаке до 6 месеца, че дори и някой да я няма в договора си, тя да важи?

Може в неговия договор да няма такава клуза. Не сме го чели.

Общи условия

Активация на акаунт