Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 829
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
И аз обичам виолетки, но Insolence EDT не ми хареса. Доколкото знам EDP е още по - силен. Пробвайте и Daisy Eau So Fresh. Там са нежни, женствени, а е траен при мен.

# 226
# 227
Не е като да имам слабо обоняние, напротив, Улавям мирис безпогрешно но явно на определени аромати. Най слаби са ми плодовите.Писах за NARCISO RODRIGUEZ FLEUR MUSC FOR HER как при мен трае 5 мин. аромат на розова водица и изчезва.
И при мен този парфюм изчезва за 5-10мин., а толкова ми харесва. При мен е цветя (рози и божури заедно), пудра и мускус на Narciso. Страхотен аромат (влюбих се от първо помирисване), но това, че не го усещам го изпрати в далечен ъгъл в шкафа Sad .

Daisy Eau So Fresh е приятен нежен аромат, за мен не е натрапчив и нахален, но трябва да се пробва върху кожа, т.к. излиза една потна нотка за съжаление.

densi, благодаря за темата. По празниците ще съм с POISON GIRL EDP и BOUQUET IDEALE (запазих си мостричката за тези дни).
Последно време често посягам към LVEB En Rose, който ми се губи по някое време, после се връща и така почти цял ден.
Весели празници!

# 228
  • The Evergreen State
Balenciaga Paris за мен е много изискани виолетки.

Guerlain Insolence също много обичам. Преди години имах малка бутилка и я подарих прибързано. Бих носила и двата парфюма - и Insolence и Balenciaga с удоволствие.

# 229
  • София
Баленсиага са кристални виолетки със сутрешна роса по тях, ако се трупаше по темемужките (не знам дали се).

В Инсоленс ЕДП има и много ирис, да, но за мен това е парфюмЪТ виолетка, просто са мнооого пудрени, което мен ме устройва напълно.

В ЕДТ усещам отчетливо по- малко виолетки и предимно плодчета.

# 230
Аз вчера "изрових" от шкафа Miss Dior Le Parfum, бях го забравила. Та се офъщях още рано, рано сутринта. Бях забравила, колко е хубави и как прекрасно ми стои. Не умея да описвам добре парфюми, но това е моят коледен избор, той и J'Adore Absolu(него мога да го нося само по това време). Друго мои фаворити, прекрасно развиващи се сега през студа са: Miss Dior EDP (старата версия), както и  Absolutely Blooming.

# 231
  • by the sea
по темата
  за Коледа съм се спряла на Coromandel  и  Mon Guerlain Florale защото са ми много уютни и гушкави (има ли такава дума Rolling Eyes )
За Нова година сигурно ще реша в последния момент, но най-вероятно ще е This is Her! защото ми е най-нов, има нещо закачливо като за парти.

Весели и уютни  и ухайни празници на всички!

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 13:16 от RedPanDa

# 232
Привет на всички, пишещи и четящи в празничната тема! Nature Snowflake В последния месец, ми се наложи да си правя равносметка за много неща. Като си загубих обонянието и не знаех накъде ще се развият нещата, се питах - за какво са ми толкова много парфюми... Истинското щастие беше, когато една сутрин отново усетих аромата на кафето. Ден след това, минавайки през коридора, успях да усетя полъх от парфюм и разпознах с какво се е напръскал преди малко мъжа ми. Тогава така се развълнувах, че щях да се разплача от радост. Сигурна съм, че вие ме разбирате прекрасно. Защото парфюмите не са всичко от възприятията, свързани с обонянието, но без тях не е същото. За мен са едно от красивите преживявания, които животът ни подарява, могат да бъдат споменът, надеждата, мечтата, нашето второ "аз", понякога - черешката на тортата...
За Коледните празници си избрах да бъда с Elixir des Merveilles Hermès - моето малко чудо Nature Star2
Бъдете здрави и щастливи с любимите си хора! Flowers Four Leaf Clover Желая ви многобройни парфюмни открития и радости! Two Hearts

# 233
  • Бургас
Много хубав последния пост.Светли празници от мен на всички готини хора в темата! Нека Бог е с вас, бъдете здрави вие и семействата ви и дано откриваме нови парфюмни красоти.След малко ще се напръскам с вечния Алюр.Heartpulse

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 16:38 от Bright Crystal

# 234
Весели празници! Бъдете здрави, щастливи и добри!

# 235
  • при морето
Някой дали би споделил мнение за този парфюм,виждам съставките ,но не мога да си създам представа...
https://www.notino.bg/memo/inle-parfjumna-voda-za-zheni/

# 236
Приключих с приготовленията. В момента ухая на тиквеник, самички, топла питка и чеснова разядка. ММ заяви, че това е най-вълшебният парфюм!
Запътила съм се към банята и само наминавам да ви пожелая светла и уютна вечер в очакване на Коледа! Nature Sparkles
За тази вечер избрах Elixir des Merveilles Hermès - уют, сладост и топлина, какво повече му трябва на човек!

White Silence, красив и вълнуващ пост! За малко да ме разпалчеш. Relieved

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 18:49 от Sysly

# 237
  • Toronto
Последната ми страст са 3 парфюма, които винаги съм пренебрегвала, нещо не бяха мои, бяха далеч от моята гама, а сега съм обсебена направо:

(толкова много комплименти за този, изобщо не съм очаквала, а пък дето се вика насила го взех по препоръка на продавачката, когато вземах Alien за дъщеря си. Много харесвам Alien, ама върху мен бързо изчезва някак си, за разлика от Angel)
(коледният ми подарък Sparkling Heart )
Честита Коледа и весели празници на всички! Да сте здрави, да ви е уютно и уханно!

# 238
  • при морето
Пожелавам светли и уютни празници на всички!
Днес точих,пекох,рязах,мих,варих,пак мих...Smirk и през цялото това време, уникално хаотична и подредена едновременно ,се наслаждавах на прекрасния Lancome Roses Berberanza,който обаче ,сякаш усетил трескавия ми график,побърза да избяга след два часа...Не останах дълго време сама и потърсих мъгла,в която  да се обвия,така попаднах в чудото на Xerjoff Ivory Route,отново за пределно кратко време обаче,колкото да вдишам най-прекрасния тамян,чуден просто,но и предателски изменчив.В крайна сметка посрещнах една невероятна вечер,обгрижена,усмихната,щастлива/ни за миг не усетих умора/съпроводена от магията  на Chanel Coco,моят най-верен чудесник!Имам поне 7бр. нови открития и още толкова придобивки,но като една небесница ,търся все това пусто Коко!

Лили,чакам с нетърпение да разкажеш за Букет идеале,отдавна ме гъделичка мисълта за него.

# 239
Светли и уханни празници, ароматни момичета и момчета! Бъдете здрави!

SOTD- Xerjoff Dama Bianca - Разкошно гурме е този парфюм - крехки ванилени рохлички/рогчета в пудра захар, изработени лично от придворния майстор сладкар на Медичите. Two Hearts
Остана ми материал от мострата за още едно разносване.
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Dama-Bianca-15555.html

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 22:31 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт