Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 760
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
От всичко, което ме развълнува тази година, само до това още не съм се докопала ARMANI PRIVÉ ROSE D´ARABIE - ще се радвам на експертните ви мнения....
Не се имам за експерт😀, но да се изкажа. Това е любимият парфюм на моя добра приятелка. Красив, траен- тъмна, мистериозна, ориенталска роза, без сладост, леко остра, но не прекалено. Силно присъствен е, на мен ми се струва не за всеки ден, но зависи разбира се от личните възприятия, професия и работна среда и т.н. Върху  моята приятелка седи много добре, тъмно-червена роза, с някакви подправки сякаш, поне така го възприемам аз.

# 316
Това Армани е един от най- любимите ми парфюми. Уникални рози с малко уд. Страшно силен и траен. Имам 200 мл. от него единствено. Само за най- големите почитатели на рози.
Макадамия, не мисля, че е твой. Спести си парите.

# 317
Повлияна от поста на #kovatcheva
Открих много нови аромати през тази година, но любимците ми са тези два :

Редактирам се : Тази вечер след като си измих косата се напръсках с Bouquet Ideal Xerjoff и чудо.....усетих го с цялата му прелест....щастлив аромат.....

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 18:24 от macadamia

# 318
Аз съм човекът план и равносметка, kovatcheva! Simple Smile

При мен парфюмната равносметка от тази година е доста шарена.

Имах няколки сериозни греди, поръчани на сляпо. Беше ми доста тъпо, но бързо го прежалих това.

Убедих се за пореден път да не се подвеждам по някакъв хайп и трендове, защото в повечето случаи за мен не е нищо уау.

Размених доста парфюми почти в мига, в който получих, и не съжалявам за нито един от тях.

Сдобих се с парфюми, които обожавам и съм безкрайно щастлива, че имам  - Cuir Patchoili Elie Saab, Santal Royal Guerlaun и Red Tobacco Mancera.

Купих доста, доста, доста повече отколкото трябваше. Но и за това не съжалявам.

Опознах много интересни и различни парфюми. Някои от тях в разни магазини и шоуруми, а други от няколко мнооогоо мили хора тук.

За 2021 целта ми е да не купувам или ако купувам - да е супер осъзнато, след голямо опознаване и категорично убеждение в неразривна любов. Като цяло се стремя да огранича консуматора в себе си не само по отношение на парфюмите.

И последно, но в никакъв случай по важност, запознах се с няколко прекрасни дами от тук, комуникацията с които всеки път ми носи истинско душевно удоволствие. Няма да назовавам имена, те сами ще се познаят.

Та, май е това от мен. Леко дълго се получи.

P. S. Днес нося Laudano Nero и е просто чу-ден. !

# 319

Моля ви за мнение кой от всички Джентълмени е подходящ за мъж на 60 ,за зимата става въпрос.
Приемам препоръки и за други парфюми.
Благодаря!
Привет и честита Коледа и на вас. Предполагам, че имате предвид линията на Живанши.
Gentleman (1974) Givenchy е класически, и силно ретро за мен мъжки аромат, от типа ретро корава кожа, горчиво, дървесно пачули, животински нотки и подправки. За мен е много специфичен и трудно мога да си представя съвременен мъж с този парфюм, макар да имам познат иракчанин, за който този парфюм е парфюмен подпис, и му стои феноменално, но мисля, че това е от химията му с него. Пробвала съм го стотици пъти, и всеки път се чудя, как на него може да му стои толкова хубаво, а на блотер, или на моята суха и хладна кожа да е толкова потресаващо ретро. Голям риск е според мен.

Gentlemen Only Absolute Givenchy е топъл, уютен подправков ориенталец, идеален за зимата. Хубаво и топло санталово дърво, с ванилия, канела и шафран, от типа на Спайсбомб на Виктор и Ролф.

Харесвам много и Gentleman Eau de Parfum Givenchy - прекрасен топъл кожен ирис, с тонка, ванилия и канела, много подобен на Валентино Уомо интенз.

Моят личен фаворит е Gentleman Eau de Parfum Boisée Givenchyпрекрасен пудрен ирис, смесен с любимите ми мъжествени дървесни ноти, и носещ един непреходен мъжествен и много секси заряд.

Като общо впечатление мога да кажа, че е хубава линия, всичките започват прекрасно във връхните и средните нотки, но след това изведнъж се прекършват, увяхват. При мен са ужасно нетрайни, и някак това ме разочарова доста. Но пък ако попаднат на точния човек, може и да се държат добре. Дано съм ви ориентирала поне малко.

Коледните празници изкарах в компанията на Cafe Chantant, Rose de Isparta и и днес с Vanilla Musk Nights Jesus Del Pozo. Чувствах се уютно, удобно и просто аз. Направих и снимка на любимите ми парфюмни открития за 2020, спокойно мога да изкарам цяла година само с тях, още повече, че от Хаяти имам и запас Blush

Кой са вашите лични фаворити за тази година? Обичам равносметките в края на годината. Желая ви хубава и уютна вечер и успешна нова седмица!

Този Джентълмен от 2018 е разкош! Чак за себе си го обмислям. Но за мъж, зимата - няма грешка!

Много ми е трудно с любимите за годината, толкова много нови красоти открих покрай тоя локдаун и тукашните дискусии...
Обобщено, парфюмите на Oriza L Legrand и Histoires de parfums ме развълнуваха най-силно.
Putain De Palaces ELDO, 500 Years ELDO, Idole Intense Lancome, Rouge CDG, Fantomas Nasomatto, Flowerbomb Midnight V&R, Oud Blanc VCA, Mémoire d'une Odeur Gucci, Gucci Guilty Absolute, This is love Zadig & Voltaire, Dolce Amalfi и Fiore d'ulivo Xerjoff, Oud Save the Queen Atkinsons, Libre YSL, Chopard Love Chopard, Al Contrario Tiziana Terenzi...

Сърбят ме ръцете за една Nejma 7, страшно ми хареса на проби тия дни и има още малко, преди края на годината да я помисля.

Изненадата за мен е, че, след известна (дълга пауза) преоткрих розите в парфюмите и колко многолики, модерни и интересни могат да бъдат.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 17:43 от tuali

# 320
  • Пловдив
Моята равносметка е запознанството ми с много нови и мечтани аромати. Купих и много насляпо, но след много четене и проучване. Почти нямам греди.
Откритията ми за 2020 са Bouquet Ideale Xerjoff, Andromeda Tiziana Terenzi, Oud Save The King Atkinsons, Lady Tubereuse Moresque, Seta Moresque. Сигурно има и други, но тези ми донесоха много радост и незабравими емоции. Някои от тях все още не съм придобила, но предстоят.
Най-големият ми "парфюмен завой" е Baccarat Rouge. Първоначалната ми среща с него е епична - за мен беше огромен шок. След няколко упорити теста обаче постепенно започнахме да скъсяваме дистанцията и сега много го мисля. Екстракта ми харесва повече, но няма как да платя цената за него в момента.
За 2021 съм запланувала запознанство с още много аромати, но нека първо изпратим 2020 Simple Smile

# 321
kovatcheva,благодаря за отделеното време за описание на линията Джентълмен.Полезна ми беше тази информация и личен поглед.
tuali и на теб.
Не пиша ,но чета с интерес почти всички постове.

# 322
Тъй като не съм страстен парфюмен колекционер, при мен годината беше много скромна на фона на вашите описания, уханни Simple Smile но пък си имам моите открития - Monaco Parfums Woman, Tiffany & Co Limited Edition, две находки на Fragonard, прекрасната марка Loewe... и емоциите да се сдобия отново с любимата ми Valentina Oud Assoluto и позабравените Kelly Caleche Hermès и Fragile JPG.
Едва ли с нещо ще изненадам експертите тук, но нали парфюмите са за емоция и мое удоволствие най-вече. Леките разочарования от покупки на сляпо успях да разменя сполучливо, а отливките, които не ми допадат, отиват по веригата на принципа "предай нататък".
И както много добре си го казала, Jollie, не е нужно да се следват "хайп и трендове", а собствения нос и настроение, нали?
За мен парфюмната 2020 със сигурност ще прескочи в 2021 с Yohji Yohji Yamamoto, Byredo Bal'd Afrique и Kokain Intense Rammstein. Последният, защото в къщи сме заклети фенове на групата, защото е унисекс и синчето както утре е рожденик, така усещам, че ако му хареса, ще стане предимно негов, а аз ще съм мама крадла Simple Smile
Хубава неделна вечер и честито на всички именици Nature Sparkles
Нека сме здрави и щастливи с уханните си придобивки!
(уф, как може да няма иконка на парфюм, срамота)

# 323
моите две открития тази година са Oud 24 Hours Ard Al Zaafaran и Figue Eau de Parfum Molinard
на коледа бях с Royal Amber S.T. Dupont

# 324
Бубанка, можеш ли да разкажеш малко за Oud 24 Hours Ard Al Zaafaran? Пирамидата изглежда много обещаващо.

# 325
близък е до черната орхидея на ТФ, траен, фин, добре направен, с развитие и сериозен шлейф
не съм правила паралелен тест с ЧО и не мога да кажа до колко точно го копира

# 326
Честита Коледа на всички и честит Рожден Ден, astravera! Желая ви мнго здраве и много сбъднати мечти!

На Kоледа бях с MFK Oud Silk Mood EDP.

Парфюмните ми открития са Black Rose Illuminum, Girl Pharrell Williams и Seta Moresque.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 19:30 от blue75

# 327
  • Deutschland
Моята парфюмна равносметка 🤔🤓ако не беше включването на kovatcheva🤩 едва ли щях да се замисля.
Парфюмите са моя страст и дългогодишно хоби, много импулсивна съм в това отношение и влагам цялото си ❤
Открития 2020:
- Hayati Attar Collection
- Muse Xerjoff
- Accento
- Erba Gold
- Marfa Memo
-Sensual Instinct Montale

Греди 2020:
Като голяма почитателка на Amouage, тези двата са голямо разочарование.

И още:
- Cassiopea Tiziana Terenzi- много харесван от околните🙄А бях убедена, че ще се заобичаме...
- Bamboo Harmony Kilian

# 328
Честит рожден ден, Аstravera! Flowers Hibiscus

Парфюмните ми открития на годината са Alien Flora Futura, който не очаквах да открия изобщо, и следните на сляпо:
Armaf Club de Nuit Intense pour femme
Modern Muse Le Rouge Gloss
Valentino Donna Noir Absolu
Agent Provocatеur Fatale Intense

С Flora Futura имах много силни моменти и лични постижения,  с което завинаги ще влезе в класацията ми за най-специални аромати. Two Hearts

Може би и By the fireplace ще се класира, но ще разбера след като пристигне.

# 329
By the Fireplace влезе с гръм и трясък в уишлиста ми! Такъв вкусен и уютен пушек 😍😍😍

Общи условия

Активация на акаунт