Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 752
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Днес не се наслаждавам толкова на аромат (макар че съм с любимата си Loewe Aura), колкото на литературни парфюмни находки - открих книгите на Лука Турин и Таня Санчез. Книгите са на английски в .pdf / .epub формати. Интригуващи коментари и оценки, някои просто потресаващи. Ако някой се интересува, нека ми пише ЛС.

# 406
  • София
Преди да затворят Нотино в мола пробвах почти всички от серията и този ме впечатли най-много
https://www.fragrantica.com/perfume/Novellista/Blue-Fortune-63899.html
Отива повече към мъжки, а на мен ми дойде като глътка свежест след всички сладости, които излизат последните години на пазара.
Днес се наслаждавах на Black opium intense. Още малко по-студено трябва да стане и ще ми е перфектен.

# 407
Привет, парфюмни, каква хубава тема, благодаря! Christmas Tree
Нямам конкретни празнични парфюми, избирам според настроението си в последния момент.
 През тази година придобих повече, отколкото намирам за разумно и се появи някакво объркване - не успявам да нося всичко, да му се насладя и оценя и започнах да изпитвам чувство на вина към забутаните си в шкафа стари любимци, а парфюмният демон ме мъчи и постоянно ме ръчка да търся нови неща.
Като равносметка -  открих успокояващото присъствие на малки формати и мостри и прекрасните запознанства с дами от форума, срещите с които са изключително приятни за мен. Flowers Rose
Накупих много рози, някои от които носих по цели три дни! Joy Rose d'Isparta, Portrait of a Lady и The black rose.
Открих, че не харесвам много плътни парфюми, приятни са ми композиции с повече прозрачност. Все така трудно се разбирам с мускуси.
За следващата година планирам да се запозная с ирисови парфюми, както и да открия нови зелени и цитрусови фаворити. Най - трудно откривам такива и  ще следя с интерес, а и ще се радвам на препоръки.

# 408
silver pearl, аз лично цитруси меко казано не понасям с едно единствено изключение - Nishane Ani.

Но наскоро докато бях в търсене на коледни подаръци, попаднах на този бонбон:

https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Chopard-Bigaradia-51703.html

И за първи път плахо си помислих, че ако евентуално някога далеч в бъдещето реша , че искам да нося цитрус, много вероятно в да е точно този😃

Все пак аз съм на светлинни години от цитрусите, но ако и ти си като мен, хвърли един поглед или по-скоро нос на това жълтурче Simple Smile

# 409
silver pearl, аз лично цитруси меко казано не понасям с едно единствено изключение - Nishane Ani.
Е, той е убийствено силен ванилов парфюм.

# 410
Но има и доста цитрус, поне за моя вкус и според мен Simple Smile

# 411
Аз не усещам цитруси в него.

# 412
Има ли къде да се тества в София ?

# 413
Аз мразя цитруси в парфюми и вероятно за това ги усещам много силно в Ani.

Candy_girl, шоурума на Елинор Simple Smile

# 414
Благодаря🥰 като прочета за ванилия и то убийствена ме сърбят ръцете.

# 415
Ха, Jolie, аз щях отделно да пиша за него. Нали все повтарям, че не съм кой знае какъв любител на ванилията, но..... пробвах Ani - песни съм готова да пея за него и то след една жалка проба, а и други от марката ми харесаха много.
 Усещам и цитруси и плодове и какво ли още не, много хармонично смесени.
Аз го пробвах в труден момент и много се впечатлих, стори ми се като смях на дете - балсам за щастие и ведро настроение.
 Ветиверът им е невероятен - въобще, от четири пробвани парфюма искам три, а има още толкова за проучване.

# 416
Аз мразя цитруси в парфюми и вероятно за това ги усещам много силно в Ani.

Candy_girl, шоурума на Елинор Simple Smile
Има ли го ощетам, тестер имаше ли?Свършил е в сайта, дано заредят отново.
Аз имам проба от приятелка и мога да кажа, че е изключителен ванилов парфюм. Супер як, супер силен и интересен. Не мога да го сравня с никой друг. Ще си купя някога бутилка.

# 417
Densi, има го за проба в Елинор.

# 418
Аааа ужас , искам го сега . Хахаха тази тема не ми действа добре.🤓
С кой парфюм мислите да посрещнете 2021-ва?

# 419
densi, когато ходих аз имаше доста неща на Nishane и ТТ.

Отделно пробвах и Fan Your Flames, който.. ужасно много ми хареса също.

Но Ani e един път, категорично.

Общи условия

Активация на акаунт