Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 838
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • на майната си
Ха, интересна дискусия за Бакара руж сте заформили.
Преди година си взех мостра на парфюмната вода за проба, само веднъж спрейнах и се отрових - абсолютно неносим и гаден аромат, уродливо нагъл при това. При мен асоциацията беше не точно болница, по-скоро зелени орехи, потопени в хлорна вар, звучи абсурдно. Само веднъж спрейнах и това беше, бях си наредил мострата при останалите, всичко миришеше на него - то е ясно.
След време си поръчах мостра и на екстракта, ами далеч повече ми хареса, но чак да си взема шише - цъ.
И онзи ден реших да експериментирам и пак да пробвам парфюмната вода - не просто спрейване, а разносване - ами хареса ми, след повече от година чакане. Странното е, че както при Херод обонянието ми бързо предава фронта и усещам аромата до един час, след това няма никой, а хората около мен, видимо го усещат. Не бих си взел шише нито от една от версиите, прекалено нагли са ми и силно поляризиращи аромати за тренирани носове, не коментираме останалите. Качеството и красотата на изпълнението и в двата варианта са без коментар, просто не са за мен, примирил съм се с това - клонинги не съм тествал никакви.
Прибилизтелно същото се случи и с Табако уд, но там ненавистта премина екстремно бързо в любов, при все че притежава характеристиките на творенията на мосю Куркджиян откъм поляризация и интензивност на дадения аромат.

# 211
  • при морето
kremmmm,аз съм по същия начин с Mancera Aoud orchid,много ми харесва първите незнам колко минути,не съм засичала,но така да се дебна с парфюм както с още няколко на Мансера,ми идва в повече,меко казано.За Бакара руж четох с интерес който каквото написа и странно аз не регистрирам нито йод,нито бинтове,а ми е добре позната тази миризма,понеже близо година прекарах по болници в юношеските си години и тази миризма се е пропила в обонянието ми донякъде.Бакара е нещо приятно,което при мен изчезва след някъде 2часа и тези луди пари,които струва,са си грешни направо,ако поръчаш на сляпо.Трябва да призная,че до известна степен се успокоих като прочетох цялата дискусия,значи не е само в моя нос проблемът.И още-аз имам подобен проблем и с нишовите парфюми на Том Форд,направо се видях в ужас,когато получих няколко като подарък това лято и не регистрирах нищо.Подобно е положението и с Фредерик Мале.Така ми се искаше да обикна поне един.
А при Мансери положението се повтаря,всъщност почетвъртва.Единствено Роза и шоколад и Виолетка и шоколад ,както и Пресиус уд,това нося с удоволствие,чак ми дотежават понякога,за което съм почти благодарна,макар и съпроводени с частично главоболие.И това ,според мен,е някакъв вид аносмия,към определени съставки.

# 212
А колко е траен Кензо Амор? И калко прилича на Хипнотик Пойзън?
Има известна прилика, да, като жанр. Ванилията и дървесната база, пудреността. Но не са токова близки, че ако имаш единия, другия да е излишен или пък да объркаш единия с другия, няма как да стане. Амур е траен много при мен!

# 213
Мерси, че ме побутна, Tuali Stuck Out Tongue Winking Eyeпак ще стрелям на сляпо:grinning:
Отдавна му се каня на Амур, и сега като го видях на изгодна цена, не мога да се въздържа. Ама то даже красивата бутилчица си струва тези пари Grinning

# 214
Бутилчицата е много красива и много тежка. Може да мине за авангардно оръжие за самозащита 😆

# 215
Амур е един от парфюмите наред с Какаовата муза и Черната роза на Тусарди, които моя нос си ги усеща плътно поне 8 часа.За мен е много красив, обгръщаш ме, топъл аромат.
Не е като да имам слабо обоняние, напротив, Улавям мирис безпогрешно но явно на определени аромати. Най слаби са ми плодовите.Писах за NARCISO RODRIGUEZ FLEUR MUSC FOR HER как при мен трае 5 мин. аромат на розова водица и изчезва.

# 216
  • BG-DE
Дами, може ли някакви мнения за L'interdit intense, имам и много харесвам парфюмната вода но нещо сега ме човърка за интенз версията 😊, обаче не я познавам и няма къде да я пробвам, та може ли няколко думи за нея, много ли е различна от първообраза, трайността по-добра ли е 🤔

# 217
  • София
Така...
Mukhallat се скри в студа. Кожата ми яде монталските по някакъв начин и изобщо не проектират силно. Спомнях си го малко по- сладичък, но нищо. Сега нагарча повече. Няма смисъл да го описвам, ще си го изпръскам с кеф и в количества.

Volupte... Труден парфюм. Мазни виолетки. Почти само това усещам. Не са зелени, отиват към бонбонени. Напомня ми на една странна имитация на Инсоленс, която бях пробвала преди много време, както и на някоя от отровите. Седя и се сещам, че тази мазнотия трябва да е от туберозата и се чудя кой друг парфюм ми се е явявал с такава аура и ми кликва изведнъж- Маора. Там туберозата така ми мазнееше. Има я и ретро нотката. Хубав парфюм е, но тегав и може би няма да го пръскам с удоволствие, ще го пробвам пак тия дни. Не намирам нищо прашно в него, впрочем.

И изненадата-Shaghaf oud- бях сигурна, че ще ми хареса. Уд, пралина, прилича на Ланкомско творение. Винаги съм се чудила в темите, като ви чета за уда- че то си е дърво, пън, свирка. Как така ще избие на йод, болници, бинтове, зъболекар. Не ми се е случвало. Е, вече разбрах от личен опит. Все едно влизам в зъболекарски кабинет. Гадно, отро, удря те в носа и не пуска, не уляга, кабинетът не е само на влизане, а в базата, на излизане, все си си там и ти слагат от гадните лекарства. Добре, че не го поръчах насляпо.

# 218
Дами, може ли някакви мнения за L'interdit intense, имам и много харесвам парфюмната вода но нещо сега ме човърка за интенз версията 😊, обаче не я познавам и няма къде да я пробвам, та може ли няколко думи за нея, много ли е различна от първообраза, трайността по-добра ли е 🤔
За моя нос нямат нищо общо. Интенз е плътна, гъста и сладка, тъмна като флакона. ЕДП имам и е фина, елегантна и не ми е сладка, дори горчива нотка, леко газирана усещам. Аз бих взела и Интенз в някакъв момент, сега цената му обаче е все още висока.

# 219
  • BG-DE
Благодаря, от Flaconi ми пратиха код за 30% отстъпка и се чудех между него и La nuit tresor, носи ми се нещо сладко, не че си нямам сладости 😊

# 220
# 221
Можете ли да ми препоръчате парфюм,в който да се усещат виолетки.

# 222
  • BG-DE
Зависи какви точно виолетки търсите но примерно Insolence на Guerlain е с доста натрапчиви виолетки 😊

# 223
Благодаря ви.Точно натрапчиви търся.

# 224
  • София
EDP Hug

Общи условия

Активация на акаунт