Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 827
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Дилемата вече Olympea vs Scandal

# 256
😄
Познаваш ли Olympea? Харесваш ли солени парфюми?

# 257
😄
Познаваш ли Olympea? Харесваш ли солени парфюми?
Да, познавам я, допада ми доста и бих я носила с удоволствие!ю Разносих травъл 10мл от който имам още. От Scandal разносих няколко проби и също много ми харесва, но ми е по-сладък и ми напомня Girl of Now,  който имам.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 16:26 от bubanka

# 258
  • Бургас
Честито Рождество Христово! Светли и спокойни празници на всички.Мимозке, вземи си Олимпея според мен още повече, че я харесваш.Можеш да видиш и Интенз версията, също е малък разкош особено в бутилче- бебенце 30мл.Моята приятелка обожава Олимпея, но тя ползва нейна имитация и и стои много добре, тя не дава пари за парфюми.

# 259
Честито Рождество Христово! Светли и спокойни празници на всички.Мимозке, вземи си Олимпея според мен още повече, че я харесваш.Можеш да видиш и Интенз версията, също е малък разкош особено в бутилче- бебенце 30мл.Моята приятелка обожава Олимпея, но тя ползва нейна имитация и и стои много добре, тя не дава пари за парфюми.
Май наистина клоня към Olympea и каква е разликата с интенз версията?

# 260
  • София
Честита Коледа, бъдете здрави 🍾.

По темата с Бакара, като знам как обожавам Cloud и как върховно ми стои, и колко е траен, и колко пристрастяващ за мен, дори не искам да пробвам Бакара. Убедена съм, че ще ми хареса много, а е над комфортната ми ценова зона 😁, и ще трябва да я променям. Но пък ако са двойници не ме и блазни да търся да пробвам. Интересен ми стана Burberry HER, ако някой има Облака възможно ли е да ги сравни? Има ли смисъл да мисля за Бърбърито 🤣?

Снощи си бях с Облачето, а днес с най-любимия евър Шанел Шанс ЕДП. Имах няколко капки и ги пазех за много специален случай, и дядо Коледа ме изненада със една 100ца. В ароматна нирвана съм, а според мъжа ми това ми е бил винаги най-съблазняващият парфюм изобщо ❤️.

# 261
  • До сърцето...
Весела Коледа, парфюмни!

За мен беше истинско Рождество, но парфюмно. Открих аромата, с който съм си аз.
Винаги съм се възхищавала на момичетата/момчетата, които описват парфюма по ноти и кое как изпъква, развива и пр. За мен парфюма е настроение, емоция.
Има парфюми, които ме усмихват, има такива, с които се чувствам жена, има парфюми за вглъбяване, заиграване...всякакви.
Но от няколко седмици открих за себе си Jazz Club на Maison Margiela (мъжки е, между другото), най-напред мини 10 мл. Толкова ми беше странно усещането, че чак исках съвет от парфюмна дружка за мнение. На нея не й допадна (и слава богу де Stuck Out Tongue Winking Eye ). А на мен - много, но и странно усещане, че чак и не ми беше до споделяне. Вчера ми дойде бутилчето, и днес празнично се офъщях по врачанската школа и рабрах.

Ами той ме кара да се чувствам себе си. И добра, и ядосана, и тъжна, и преизпълнена с емоции. Просто себе си. Не ми се беше случвало до сега. Все търсех в ароматите мотивация, а този ми даде подкрепа.

Та да ви кажа - щастлива съм. Ново откритие, ново Рождество за мен. Празнично и незаменимо!
Снимката не е моя.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 23:58 от Радика

# 262
  • Бургас
Олимпея за мен е по- гръмогласна, усещала съм я от различни жени из кафетата преди време и изпълва помещения.Никога не мога да я объркам, разпознаваема е.Интенз версията е по- мека, по- топла и по- карамелена върху мен.В Олимпея ЕДП аз усещам остър жасмин, който тук е спестен.Харесвам и двете версии, трябва да пробваш просто коя ще ти легне повече.

# 263
Честито Рождество! Бъдете здрави вие и близките ви , щастливи и благословени !
Момичета и момчета,  благодаря много за поздравите и пожеланията, много мило ми беше да ги чета.  Two Hearts

Моите празнични парфюми са доста..На Дядо Коледа поръчах този и днес съм с него

За рождения ден елегантен и празничен Chanel Coco Noir
Скрит текст:

Още доста има , които са ми празнични ,   тържествени .. искрящи и пр.

Скрит текст:
Благодарение на приятелка

Тези любимци единия е зима и уют  , другия е лукс и комплименти

А за по -тих и мил

И къде без другия коледен аромат на медени курабийки и фини дами в елегантни рокли..

# 264
Олимпея за мен е по- гръмогласна, усещала съм я от различни жени из кафетата преди време и изпълва помещения.Никога не мога да я объркам, разпознаваема е.Интенз версията е по- мека, по- топла и по- карамелена върху мен.В Олимпея ЕДП аз усещам остър жасмин, който тук е спестен.Харесвам и двете версии, трябва да пробваш просто коя ще ти легне повече.
Дали от Парфимо тестера идва с капачка или да стрелям направо комплект  80ml edp+20ml.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 22:17 от mimoza7710

# 265
  • при морето
""Ами той ме кара да се чувствам себе си. И добра, и лоша, и самотна, и преизпълнена с емоции. Просто себе си. Не ми се беше случвало до сега. Все търсех в ароматите мотивация, а този ми даде подкрепа.""
...
Много обичам да чета такива проникновения за парфюми.Радика,нямаш представа колко прекрасно ме накара да се почувствам.!

# 266
Весела Коледа! Честити красоти на всички! Шишетата са прекрасни за гледане!

Радика, благодаря, че сподели. Със здраве да си го носиш!

Mен един от ароматите на Maison Margiela също ме опияни от раз, и то дотолкова, че да ....объркам заглавието. Изумих се от себе си. Прибрах се в къщи напълно убедена, че това е Whispers in the Library, но като видях пирамидата във Фрагрантика, се усъмних. Пръсках доста неща върху себе си и на блотери, и май съм разменила ръцете на By the Fireplace и Whispers....Satisfied
Ще има продължение, но сега нямам време за Нотино. Всъщност, обичам да отлагам удоволствието във времето. Ще го купя почти със сигурност, и ще съм нарушителка на парфюмното ембарго, но този ме срази. Добре че има мъници по 10мл, толкова ще ми стигне да преценя дали е любов, или мимолетна страст.

Истината е, че ми напомня на кръстоска между Citizen Queen и Calamity J. И се чудя, трябва ли ми, наистина...Съставките бяха комбинирани по много различен начин, но вече всеки парфюм ми навява асоциации с някой друг. Но този е много по-изразителен от Calamity J.
Кой ли беше? Thinking

За повторен тест ме заинтересува Amouage Figment ( Аууу! Здравей, лек полъх на Amarige!). Много хубава тубероза! Two Hearts

SOTD- Xerjoff, Bouquet Ideale
Идеален букет, наистина, който бързо напуска сцената, за да отстъпи място на главните герои- сандалово дърво поръсено с фина, канелена пудра и ванилинова есенция, разтворена в топло мляко. Цветният акорд е от прекрасни, деликатни листенца,  нежни като целувка на ангел. Може би понеже пробвам отново само в интериор, не усещам цветята достатъчно дълго. Пробата свърши, и за тест за разходка не остана. Но ароматът в косата е приказен като я разпусна и раздвижа.
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Bouquet-Ideale-11800.html
Много точно наименование на парфюма. Кара ме да си представям бал на дебютантките от аристократични семейства и книгите на Джейн Остин. Всъщност, това би бил парфюмният подпис на Джейн Бенет (най-голямата дъщеря от "Гордост и Предразсъдъци").

Dama Bianca май ще е Лидия Бенет. Nerd
Утре ще довърша и Gran Ballo.
Всички аромати на бранда ли са такива нежни, деликатни, пудрени и невинни? Не са ефирни, но въпреки солидността на аромата все пак пресъздават усещане за крехкост, вътрешно равновесие и  безупречни маниери.

А аз ще взема да направя един маратон с книгите на Джейн Остин, и на всяка героиня ще "присъдя" парфюм.
Whispers in the Library теоретично поне би бил идеалният ми парфюмен подпис.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 20:41 от Dez

# 267
  • Пловдив
Ще ми бъде приятно да разбера кой парфюм според вас подхожда на Елизабет Бенет и кой на мистър Бенет, както и на Дарси естествено. Аз вече подозирам кои зодии са 😜 но тук темата е друга.

# 268
Весела Коледа! Аз тази година посрещнах празника с Кенди, но по някое време не издържах и се напръсках обилно със Скандала.

# 269
Честита Коледа!
Бъдете здрави, ухайте прекрасно  и се радвайте на успешни покупки!

Може ли някой да сподели мнение за:    https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-Myrrh-Assoluto-38649.html

Срещам противоречиви мнения- че смирната не се усеща, надделява ванилията, няма силаж, не ухае силно и т.н.

Смирната се усеща, и още как. Също така при мен кожата и илангът са по-силно изявени от ванилията. Много траен и наситен, според мен е с поне умерена проекция. Класен парфюм с характер.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 00:50 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт