Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 770
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Много добър парфюм е.

# 331
  • by the sea
Моите скромни, но успешни открития на 2020г са
Mon Guerlain Florale -всяка година си купувам някой Герлан и все се случва така , че го разлюбвам, но този взе, че остана.
Tiziana Terenzi - Andromeda беше голям зор да намеря пробички, намерих на два други парфюма от марката, впечатли ме качеството и стрелях на сляпо, много се радвам че го направих. Догодина пак ще заложа на тази марка.
Z&V This is Her  ми е откритие от бг-мама форумите, нося си го с голям кеф.
Греди имах само една, успешно размених в другата тема , беше Instant Magic.

# 332
  • Sofia
Привет и честита Коледа ! Знаете ли къде мога да купя парфюм във вторник ( работещ магазин)

# 333
Kenzo World Intense може би е парфюмът, който най-силно ме впечатли от всички, с които се запознах през отиващата си година.

SOTD: MFK Ciel de Gum

# 334
  • Седмото небе
Привет и честита Коледа ! Знаете ли къде мога да купя парфюм във вторник ( работещ магазин)
Всички магазини извън мол-овете работят най-вероятно. Като се пуснете по Витошка подред са ви Бюти зоун, Ести бутика, Прити шоп и т.н. Ще имате избор Wink

# 335
  • Sofia
Всички магазини извън мол-овете работят най-вероятно.
Разбирам. И все пак - да препоръчате място с добри цени? От години не съм пазарувала във физически магазин..

# 336
Няма добри цени в официалните бутици. Там са фиксирани цени, защото са официални вносители.

# 337
  • Sofia
Няма добри цени в официалните бутици. Там са фиксирани цени, защото са официални вносители.
А някой от сайтовете? Ще могат ли да реагират бързо, мога да отида да си го взема и от склад .

# 338
А някой от сайтовете? Ще могат ли да реагират бързо, мога да отида да си го взема и от склад .
Отиди в правилната тема, тук е спам и ще те изтрият.

# 339
  • София
Честита Коледа! Честито на рожденици и именици! Здраве, щастие, късмет и благоденствие!
За празничните дни заложих на CdG Floriental. Чудесен! Всичко, което ми се носи тези дни е събрано в него. Heart Eyes
Тази година успях да придобия всичко, което пробвах и ми хареса - CdG Wonderoud, CdG Black Pepper, Santal Pondicherry Blend Oud, L'Ombre des Merveilles Hermes, La Vie Est Belle Intensement, Palo Santo Carner Barcelona, Instant Crush Mancera. Разбира се, парфюмното ми открие е Seta Moresque. Моето аз! Heart Eyes
Прави ми впечатление, че напоследък нося парфюмите на CdG. Много дзен ги усещам. Явно имам нужда да не си натоварвам сетивата.
Въпреки, че предупредих всички да не ми купуват парфюми за празниците, майка ми ме зарадва с нещо, което харесвам, но имам подобен и се въздържах от покупка.

# 340
  • София
Тази година се запалих по парфюмите Stuck Out Tongue Winking Eye За сметка на това пък спрях с безразборното пазаруване на дрехи.
Равносметката сигурно е +60 парфюма. Най-приятната ми изненада стреляна насляпо беше Valentino Musc essence Heart
Има разбира се и големи разминавания и разочарования. Отдавна се каня да ги засиля в размените и се надявам скоро да намеря време, да ги изкарам и подредя.
Сдобих се с едни от най-любимите ми - YSL Elle, Tom ford White patchouli, Van cleef Ambre Imperial и Midnight patchouli, Hermes Elexir и Ombre, Chloe Nomade и Nomade Absolu, Alexandre.J Rose oud, Chanel Allure Sensuelle и още ...
Запознах се с много нови и имам вече нови желания. Ще се опитам да намаля безразборното пазаруване за сметка на силно желани или дори ще си вземам малки проби, за да съм сигурна, че наистина го искам даден парфюм.
Парфюм за днес беше Silver Ombre Alexandre.J, а утре ще разучавам и Zafeer Oud Vanille.
Новата година не мога да измисля с какво да я посрещна, защото си бях наумила да смеся White patchouli с Addict, но втория е от немски сайт и превозвача се забави и не мога да го измисля.

# 341
Моята ароматна равносметка за годината е по-скоро утвърждаване на най-големите любимци. Two Hearts
Повторих (Elie Saab In White, Flowerbomb Nectar),
потретих ( Miss Dior EdP 2017, Angel Muse)
дори почетвъртих някои ( Flowerbomb Sparkling Heart)

След дългогодишна пауза се завърнах към 3 стари любимци и ги купих отново (Datura Noir, Stella, Paul Smith Rose).
Осъществих дълго отлагани покупки (Amouage Fate, Chanel Chance eau Tendre EdT, Chanel No5 EdP, MJ Decadence, Моntale Intense Tiare).
 и харесах и придобих 3 новоизлезли аромата (L'Ombre des Merveilles, L'Interdit Couture 2020, LVEB Intensement).
Заедно с кратко отлаганите аромати, емоционалните покупки, и отстреляните на сляпо, мисля, че става дума за 30+ бутилки, и влязох в парфюмно ембарго, за да имам време да се насладя порядъчно на всичко.
Имах и чудесни размени, което не очаквах. Видях 17 дъна! Innocent

Убедих се, че постепенно съм се превърнала в заклет розоман, и изглежда, ще нося доста рози през 2021.
Портокалов цвят и нероли са стара моя любов, както и всичко, що има чай в състава. Ах, този Russian Tea още не съм го пробвала!
Аз съм от типа парфумиста, който бавно и методично, но със скоростта на охлюв си следва носа и настроенията. Laughing

Изпитвам огромен интерес към марката Atkinsons,  специално White Rose de Alix, Pirates' Grand Reserve и Jasmine in Tangerine. Тези познанства планирам за близко бъдеще.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 09:52 от Dez

# 342
  • София
Flowerbomb Nectar така и не можах да разбера защо се харесва толкова. Нетърпимо лекарство за носа ми се оказа той, след дълго преследване и желание да го имам. Напомня ми на горчиво подсладените сиропчета от моето детство, от които нямам хубави спомени. Боледувах често като малко дете....Pensive

Тази година купих повече парфюми, от колкото е здравословно и съм мислила някога в живота си да купувам. Пристрастяващ навик стана за мен... Опитвам се да се въздържам и дисциплинирам, но факта че пиша и чета тази тема, не говори много в тази насока. Rolling Eyes

# 343
Тази година открих за себе си тези три аромата:
1. CHLOÉ NOMADE ABSOLU DE PARFUM (Bright Crystal помогна  Flowers Bouquet )
2. HERMÈS LE JARDIN DE MONSIEUR LI
3. JO MALONE ENGLISH PEAR & FREESIA
И трите са част от ароматите, които ми доставят удоволствие и искам да са част от колекцията ми.
Придобих, разбира се, доста повече парфюми от които в крайна сметка нямам нужда, хубави са, но не ми доставят това удоволствие, които очаквам от един аромат.
По тази причина с радост се включих към предложението на Dez ( Flowers Bouquet ) да спра с покупките. След няколко теста и споделяния на отзивчиви съфорумки ( Hug ) wishlist-тата се поизпразни, но няколко аромата все още ми човъркат мозъка. Остават за тестове и размисли за следваща година.

# 344
Тази година имам 60 придобити парфюма, няколко махнати и накрая са около 53 флакона, много проби и нови запознанства. Припомням непрекъснато и стари парфюми.
Радвам се, че имам обоняние и че мога да се радвам на хобито си пълноценно.

Общи условия

Активация на акаунт