Отговори
# 585
Ох явно хормоните ни правят наистина нестабилни. При нас е ужасно подтискащо. Моят приятел е с ковид и 4ти ден му борим температурата Sad готвих му някакви супи и яденета, от които ми стана зле и пъшкаме от 2та края на дивана. Днес много се подтиснах, че няма подобрение и почнах да чета из гуугъл и се побърках направо Cry  а в тази карантина и не мога да изляза да де разтъпча да изкарам нервите. Ще си правя чай от мента малко дано кротнат нервите....

# 586
  • Germany
falan1 желая ви бързо излекуване на приятеля ви. Ние също го изкарахме ,но преди . Не четете . Всякакви глупости пишат. Всичко ще се нареди.

# 587
Ох явно хормоните ни правят наистина нестабилни. При нас е ужасно подтискащо. Моят приятел е с ковид и 4ти ден му борим температурата Sad готвих му някакви супи и яденета, от които ми стана зле и пъшкаме от 2та края на дивана. Днес много се подтиснах, че няма подобрение и почнах да чета из гуугъл и се побърках направо Cry  а в тази карантина и не мога да изляза да де разтъпча да изкарам нервите. Ще си правя чай от мента малко дано кротнат нервите....
Да ти кажа и без хормоните ситуацията е стресираща. Моя мъж го изкара ноември и той и останалите ми познати, които са го изкарали се подобряват чак 12-14 ден, така че не се отчайвай , че на 4ти ден няма подобрение, такъв е вируса Sad Успех и дано всичко скоро е зад гърба ви.

# 588
И при мен възниква въпроса кога се казва на работодателя и кога реално съм защитена от преждевременно съкращение. До колкото ми се върти в главата е кагато влезеш в 3тия месец, но не съм сигурна. И ако не се запиша по ЗК как се доказва пред работодателя. Трябва ли да съм записана по ЗК. Какви са законовите изисквания за съкращения по време на бременност. Аз обучава една девойка от вече година. Тя не иска да се учи. Ама й обяснявам, че няма да съм вечно там и вече да вземе да се по интересува и да отпусне капацитета. Как да й обясня, че след 2 месеца няма да ме има. Постоянно ми е на устата.

# 589
И при мен възниква въпроса кога се казва на работодателя и кога реално съм защитена от преждевременно съкращение. До колкото ми се върти в главата е кагато влезеш в 3тия месец, но не съм сигурна. И ако не се запиша по ЗК как се доказва пред работодателя. Трябва ли да съм записана по ЗК. Какви са законовите изисквания за съкращения по време на бременност. Аз обучава една девойка от вече година. Тя не иска да се учи. Ама й обяснявам, че няма да съм вечно там и вече да вземе да се по интересува и да отпусне капацитета. Как да й обясня, че след 2 месеца няма да ме има. Постоянно ми е на устата.

И аз реших да изчакам, да вляза в третия месец. Мисля, че можеш да докажеш с Амбулаторния лист от който и да е гинеколог, независимо дали си по ЗК или на частно. Все пак така пише - бременна, седмици, и т.н.

# 590
Нали нямат право да уволняват бременна. Дали е от 3тия месец или няма значение?

# 591
Когато се роди синът ми никой, абсолютно никой и ден не е дошъл да ни помага. Даже и педиатър не е идвал в нас. Четох книги, питах приятелки и детето си ме учеше. Не се плашете, никой не се е родил научен.

# 592
И аз знам, че няма как да се уволнява бременна жена. А защо да е от 3-я месец?
   Сегашния ми болничен е за 14 дни с диагноза "заплашващ аборт". От тук нататък мисля, че вече трябва законово да съм защитена.

# 593
Мен пък ме притесняват други мисли, синът ми лятото става на 7г, първо разликата ще е голяма с бебето, после със синът ми правех всякакви тортички, мъфини, занимания, от известно време намалих, да не кажа спрях, чудя се ще имам ли енергия и с бебето да правя тези неща или ще мине по течението с него...

чувствам се изморена и нямам мотивация 😆 силно се надявам да са хормоните

# 594
Мен пък ме притесняват други мисли, синът ми лятото става на 7г, първо разликата ще е голяма с бебето, после със синът ми правех всякакви тортички, мъфини, занимания, от известно време намалих, да не кажа спрях, чудя се ще имам ли енергия и с бебето да правя тези неща или ще мине по течението с него...

чувствам се изморена и нямам мотивация 😆 силно се надявам да са хормоните

bumble111, умората е нормална през първия триместър. От миналата бременнпст си спомням, че някои дни дори разходка от половин час ме е изморявала и съм правила по 2 почивки Smiley
А колкото до другите ти опасения, ами да няма да е същото както с първото дете. Тогава си му посвещавала цялата си енергия и време, скоро те ще трябва да се разделят между двете деца. В началото ще е трудно, когато те ще имат съвсем различни потребности. Но имай предвид, че второто дете пък ще е облагодетелствано от гледна точка, на това, че ще расте с по-голям брат. Вече трима ще се занивават с него вкъщи вместо двама. А тортичките и мъфините, пак ще ги правиш, вече и за двамата.  Аз така си се успокоявам, а също и от другата гледна точка, още от сега обръщам по-малко внимание на сина си (2г.), защото често ми е лошо и въпреки, че се старая, просто не винаги съм в състояние дори и приказка да му прочета. Та успокоявам се с мисълта, че ще му дам братче/сестриче, с което ще си играе.

# 595
  • au bout du monde
Относно кола маска на триъгълник не се притеснявайте, ако сте ходили преди. Аз ходих през цялата бременност, болката дори беше по-малка. Сега пак си ходя.

При мен мислите са дали ще се справя с 2 деца с малка разлика 1г.3м. Sad Много съм объркана и изпадам в ужас понякога. Страх ме е и то доста. Каква количка да им взема не знам дори.

# 596
Нали нямат право да уволняват бременна. Дали е от 3тия месец или няма значение?

Аз четох закона, нямат ако си съобщила. Ако не и работодателя не знае има право да те уволни.

https://9meseca.bg/pravni-suveti/adv-maria-petrova-za-pravata-po … eme-na-bremennost

# 597
А в тази връзка, дали имат право да понижават в длъжност, когато разберат за бременността?

# 598
И аз да се запиша при септемврийските мами. 05.01.2021 видях двете чертички 🥰  още следващия ден бях на преглед, понеже предната ми бременост беше доста тежка, но за сега всичко е наред.
14.09.2021 ми е термина.

# 599
Относно кола маска на триъгълник не се притеснявайте, ако сте ходили преди. Аз ходих през цялата бременност, болката дори беше по-малка. Сега пак си ходя.

При мен мислите са дали ще се справя с 2 деца с малка разлика 1г.3м. Sad Много съм объркана и изпадам в ужас понякога. Страх ме е и то доста. Каква количка да им взема не знам дори.

Децата на наши близки са със същата разлика.Трудно им беше , но в началото , после всичко влезе в ритъм.Помня ,че им взема комбинирана количка и бяха супер сладка картинка като ги виждах по улиците.Сега и двете вече са пораснали играят заедно , защитават се взаимно , търсят се.Хубаво им е

Общи условия

Активация на акаунт