Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Псевдо-психолог Венета Бучкуджиева

  • 598
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте!

За съжаление в България съществуват всякакви хора опитващи се да се поставят в графа „квалифициран специалист“ а дори и месия. Като започнем от айтоския оракул Стефан Чакъров мислещ се за богоизбран наследник на Ванга и стигнем до всички останали прехвалени хора надарени с чудодейни сили.Една от тези хора може би е трансперсоналната психоложка Венета Бучкуджиева провеждаща семинари с включени методи  семейни констелации, холотропно дишане, регресия, медитации и ролеви игри. Първият метод е странен експериментален метод за изследване на семейната динамика и мощен метод за отстраняване на конфликтите в рода на даден човек.  Вторият метод е начин за изцеление на тялото с недоказани резултати. Методите клонят повече към езотеричното отколкото към психологическото консултиране.  Като бонук всеки човек отишъл на нейния семинар се наслушва на силна индийска музика и разни мантри. Освен това в семинара има включени елементи от школа Изкуството на живота на Шри Шри Рави Шанкар като носенето на одеяло и интензивно дишане.

Семинарът носи името Пътуване към себе си. На всеки участник накрая в семинара му се връзва цветен конец все едно е част от секта. В практиката си като психолог включва  странни енергийни практики, рейки, сейким, каруна, теате, връзка с невидимия свят, връзка с фините тела на човек, холотропно дишане, семейни констелации, австрийски цветни есенции и т.н.

След справка в база данни се оказва че много хора са се оплаквали от нея.

https://www.youtube.com/watch?v=MOsFsaQRpI4
Дишане с индийска музика

https://www.youtube.com/watch?v=sLGGAOABj-Y
Отново дишане с индийска музика.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 18:31 от Shutterstock

# 1
  • Мнения: 1
От доста време ходя при нея, ходила съм и на семинар, нямам наблюдения да се включват практиките и методите, които описвате по горе, освен ако не е изявено изрично желание от клиента за това. А самият семинар холотропно дишане плюс констилации е подробно описан, т.е не би трябвало да е изненада, че включва това. И освен това няма нищо общо с Изкуството да живееш, за което споменавате. Всеки има право да търси своя психолог, ако това не е вашият потърсете друг

# 2
  • Мнения: 2
Не съм ходил при нея.Просто такава информация ми е дадена.

Мога да кажа само че зависи от гледната точка. Дори и солта изглежда като захар понякога.

# 3
  • Мнения: 8 738
И се регистрирахе за да плюете КАКВО ТОЧНО?

Не сте ходили, но критикувате - КОЕ ТОЧНО критикувате?
Не сте наясно с практиките но ги КОМЕНТИРАТЕ - защо смятате, че имате познанията да давате оценка?
Даже не сте виждали жената, но говорите за нея с обида и подигравка - кое ви дава право?

От цялата работа разбрах, че с вас нещо не е наред и съм късметлийка, че имаме една единствена допирна точка - тази тук.
Но благодаря, че писахте, стана ми интересно и ще посетя Венета Бучкуджиева.

Общи условия

Активация на акаунт