Лакове за нокти - 147

• 38 308
  • 733
  •   1
Отговори
# 270

Раче Oсмокраче, тоест обикновен лак няма смисъл и не може да се пече с лампа за да изсъхне по-бързо?

# 271
Аз също мисля, че няма как да стане с обикновен лак. Тоест лампата няма да помогне.

# 272
Здравейте момичета,

Имам може би малко глупав въпрос към вас. Отдавна не се лакирам в домашни условия, а ходя на маникюр. Дъщеря ми сега иска и тя от време на време лак, но няма търпение да чака да изсъхне и т.н.
Въпросът ми е, за обикновен лак, може ли да взема UV лампа за гел лак и какъв ще бъде ефекта върху обикновен лак?
И стъпките същите ли биха били като пи гел лак?
Не мисля, че ще стане нещо кой знае какво с УВ лампата и обикновения лак. Аз съм пробвала с обикновен лак + УВ топ лак, който се пече и пак обикновения лак трябва да е много добре изсъхнал (или моята техника не беше съвсем правилна).
Бих посъветвала да вземете бързосъхнещ топ лак - аз самата съм много доволна от този на SNB, катко и от топ лака с гел ефект на Есенс (не се води бързосъхнещ, но пак съхне доста бързо). При мен с 2 тънки пласта лак + топ съхне за около 15 минути.
Може ли снимка на този на есенс

# 273
Даже има вероятност обикновения лак да се набръчка от лампата. По-добре ако момичето е на подходяща възраст и щом не й се чака лака да изсъхне и тя да ходи на маникюр, дори и с обикновени лакове да я правят.

# 274
  • София

Раче Oсмокраче, тоест обикновен лак няма смисъл и не може да се пече с лампа за да изсъхне по-бързо?
Не съм пробвала да пека обикновен лак с лампа, но никъде не съм срещала това като метод за по-бързо съхнене на лака. Отделно, ако се пече УВ топ (аз го правех уж за да издържа повече време), трябва да имате предвид, че после се сваля по-трудно. Ако е за дете или човек, който няма опит с гел лак в домашни условия, не бих препоръчала такива експерименти.

Преди години имах един комплект за маникюр с електрическа пила и нещо като вентилатор, който според мен имаше резултат по отношение съхненето на лака, но честно казано, не знам дали още се продават такива неща (на мен ми беше подарък сигурно преди 15 години).

Ето това е топ лака на Есенс, от който съм доволна.

# 275
Ув топ лак-а може да се пече с лампа, и определено е по-бързо съхненето. Не виждам разлика в свалянето му, по-скоро зависи от самите лакове, дали са брокати, пясъци и прочее. Ув топ има на Перфект, Тренд ит ъп и Месауда, сигурно и други, но не ги знам. Останалото не може да се пече.

Може ли да ме ориентирате от кой от препоръчаните турски лакочистители сте доволни, розов или син?

# 276
Вземете на детето един Speed dry на Пърфект, води се бързосъхнещ топ лак и готово. Не се занимавайте с глупости.
Не знам на каква възраст е момичето, но да се облъчва кожата с тия лампи за мен не е добра идея, още повече, че няма да ви свърши работа за обикновен лак.
Бързосъхнещия топ лак според мен е най доброто решение. Особено евтините варианти на Пърфект - Спиид драй или ГР - Куик драй.

# 277
  • Варна
При мен пък изобщо не съхнат бързо нито спийд драй на пърфект, нито ГР.
Имам на тренд ит ъп УВ топа, според мен само името му е "ув". Нали ако е истински ув лак няма да може да изсъхне без ув лампа. От бързосъхнещите съм доволна само от Бари М wet set и Essie good to go, и двата съхнат бързо, но Еси се отдръпва ужасно. Е, не съм пробвала Сеш Вит, който също е много хвален.
За бързо съхнене препоръчвам капките на Essence.
Но няма вариант за бързо лакиране и запечатване с бързосъхнещ топ, който да изсуши лака отдолу. Всички слоеве трябва да си изсъхнат, иначе при удар/допир се размазва.

# 278
Тина, моя опит сочи друго, но няма да споря, де. Аз за себе си съм намерила моя начин. Лакирам, нанасям топ лак и си върша обичайните дейности. Нямам поражения.

# 279
  • на последния етаж
Тина, моя опит сочи друго, но няма да споря, де. Аз за себе си съм намерила моя начин. Лакирам, нанасям топ лак и си върша обичайните дейности. Нямам поражения.
И аз по същия начин. Sunglasses

# 280
Essie Bahama Mama 💅

# 281
  • София
И при мен е така, ако не си правя ексерименти с повече от 2 пласта лак, всичко приключва в рамките на 15 минути.
Имам въпрос към дамата, която зададе въпроса за дъщеря си - момичето колко време не може да изтърпи? Отделно, тук момичетата могат да дадат доста предложения за лакове с добро покритие на 1 слой, което доста би съкратило времето за съхнене.

# 282
И аз като горните мнения - никога не съм имала проблем с бързосъхнещите. Тоест не чакам да съхнат пластовете отдолу, то иначе се губи идеята. Но ако е много плътен лакът или са повече слоеве, вероятно може и да не се получава.

# 283
  • на последния етаж
За край на работната седмица отново се спрях на червено - Catrice 90 Nail Up And Be Awesome и Essence 44 on air!:

# 284
Благодаря на всички за коментарите и предложенията.
Може би вече бързосъхнещите лакове са доста по-добри и наистина ускоряват съхненето от преди време, когато последно съм ползвала.
При мен обикновен маникюр никога не е издържал повече от 3дни и често се е случвало все на някой нокът да остане отпечатък, или друго и това страшно ме е дразнило.
Ще пробвам с някои от тези, които коментирате.

Общи условия

Активация на акаунт