Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 742
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Всички станаха спецове, ей. Между другото, здравният министър и още един медицински специалист ОФиЦИАЛНО заявиха, че прогнози не могат да дадат.

# 226
  • София
Малко прекалиха с оптимизма и винаги, когато кажат едно нещо, от друго място се чува точно обратното.  Малко като лошото ченге и доброто ченге.
Движим се между две и три седмици след западняците. Когато започнем да обсъждаме как те разпускат или се затварят, минават две седмици и накрая и нашите правят същото, защото стигаме до подобно на западняците положение с числата. Ориентирам се по международните новини - когато Меркел и Макрон започнат да говорят за безпокойство, значи и ние след две седмици ще сме на същото дередже.

# 227
Логично е, ако инкубационният период е от 1-21 дни, най-често със симптоми на 5-7 ден, в дните след празниците да се появят случаи заради събирания. И логично е, че събирането на децата в клас би могло да събере семейства контактували с много хора, някои с ковид, по празниците и такива стояли само в къщи. И аз мисля че трябваше да изчакат две седмици преди връщане на малките в клас, за да се предотврати това.
За този синдром е хубаво че се говори, защото човек е добре да е нащрек и да наблюдава детето, а не да си мисли че след 2 дни температура и лека хрема всичко е наред. Бях писала в другата тема, че моето дете когато беше на 7 г. влачи от май до септември обриви, гърло, температура, пи много антибиотици и никой не разбра какво е било. Беше спряно от градина след първия случай Аз изследвах за епщайн бар и парвовирус но не се излезе наличието им. Нещо се беше заселило в тялото на детето, утихваше от антибиотик и тръгваше след две седмици. Като съдя по обривите по стъпалата и дланите, малки червени гладки точици, приличаха на тези при васкулит. Тогава се оправи, но беше голямо притеснение и дано не е имало последствия заради, които не подозираме.  Аз от вирус 2019 направих зачервяване на краката от коленете надолу и подуване на пръстите на ръцете и краката, после не можех да стъпвам и хващам с ръце известно време. Явно има вируси, които като постреакция удрят някои хора в кръвоносната система и досега никой не е обръщал внимание. Добре е да се знае, а не да си затваряме очите.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 13:40 от Sparkles

# 228
Точно това казвам: статиите преиначават казаното от нея и създават фалшива лоша новина.

Статиите нищо не преиначават. Ето го интервюто : https://bnr.bg/varna/post/101392689/vaksinaciata-na-decata-shte- … -na-po-kasen-etap
"...Вече има тежко болни деца от коронавирусна инфекция. Средната възраст е 8-9 години. Състоянието, което е най-тежко, се нарича мултисистемен инфламаторен синдром при деца и прилича на тежка автоимунна буря, която протича със септично състояние, с коремна болка. Определено е обект на интензивно лечение. Добре е да се познава от самото начало... До миналата седмица нямахме нито един пациент, сега в момента вече имаме 6 такива пациента. Има ги навсякъде в страната. Ние се стремим бързо да ги опишем, бързо да ги докладваме на педиатричната общност, за да имат представа колегите и в другите градове."

# 229
  • Варна
Децата във Варна са с Корона или с МИС?? Виждам новини за Корона.
Очевидно и двете! Едното вследствие от другото. Толкова ли е трудно за разбиране?
Нищо не преиначават статиите. Слушах интервюто, статиите го повтарят.

# 230
При това положение е наистина странно да имаш дете чак в гимназия и  за толкова години да не си разбрал, че в час само се маркира новото , а се разучава и отработва у дома самостоятелно.
Особено за родител с отношение.

# 231
  • София
При това положение е наистина странно да имаш дете чак в гимназия и  за толкова години да не си разбрал, че в час само се маркира новото , а се разучава и отработва у дома самостоятелно.
Особено за родител с отношение.
Странно е да имаш дете и да не си разбрал, че децата са различни. Дори да са братя/сестри/брат и сестра, всяко дете се развива по различен начин, има различни потребности, влияе се от различни неща.
Ако научих нещо от този форум, по време на тази пандемия, то е, че детето ми е от глупавичките, по-бавно развиващи се и с дефицити.
И аз съм родител без отношение!
Добре, че го разбрах след 16 години...

# 232
  • Бургас
Ами явно са безстрашни хората или до сега не са се сблъсквали със сериозни болести и болници, или просто чукат на дърво и си мислят, че на тях не може да се случи.
Предпочитам детето ми да е неграмотно, отколкото болно.

# 233
Отказвам да правя такива избори.
Днес чета, че в Англия започват да ваксинирта по 200 000 души дневно. В Израел 2 000 000 за 15 дни.
Значи има начин  .

# 234
На 18.01  тръгват ли децата на училище последно?

# 235
  • София
Няма новини днес. Евентуално следващата седмица.

# 236
  • вкъщи
Тези дни ще решат... Имат среща директори с министъра. Но за мен сега е безумно да ги върнат, въпреки че съм върл противник на ДО. Или ако връщат да е само 7 и 12 клас, в различни смени. Да, за учителите ще е много трудно да лавират между ДО и присъствено, но не е невъзможно.

# 237
  • София
Ще се чудят още два дни и ще ги върнат.

# 238
  • sofia
Тези дни ще решат... Имат среща директори с министъра. Но за мен сега е безумно да ги върнат, въпреки че съм върл противник на ДО. Или ако връщат да е само 7 и 12 клас, в различни смени. Да, за учителите ще е много трудно да лавират между ДО и присъствено, но не е невъзможно.
Според мен би трябвало да пуснат всички класове, тъй като това са последните две седмици в края на срока и това кой какви изпити има в края на годината няма да е най-големият фактор. Ако ги пуснат сега, сигурно отново ще са затворени за 2 месеца или причината за тръгването ще е , че трябва да има минимум 2 месеца присъствено обучение, а сега са един и половина.

# 239
Имам подозрението, че  поради малкото оставащо време до края на първия учебен срок, ако върнат 5-12. клас в училище от 18. януари, присъственото обучение в голямата си част ще се състои от класни и контролни работи. Имаше мнения и във форума, и на други места ( мои познати споделиха същото) че в очакване на присъственото завръщане в училище, учители не са бързали с оценяването и децата имат сравнително малко на брой оценки.

Общи условия

Активация на акаунт