Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 717
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ще дам личен пример: Дъщеря ми има Б1.2 и по англиийски и по немски език. Сега в осми клас оставаше да започне тотално нов език.....
Видях подигравателните коментари на съмняващи се.
Напълно е възможно написаното от потребителката.
Къде са тези подигравателни коментари на съмняващи се? Аз не видях такива. Разбира се, че е възможно. Коментарите бяха, че достигането на ниво B1, B2 в 7-ми клас съвсем не е достатъчно, за да се твърди, че езикът е научен и няма какво повече да се учи. Това са все още ниски нива, за да имаш претенции, че владееш езика перфектно. И двете ми дъщери постигнаха ниво В2 по английски още в 7-ми клас, скрепено със съответния сертификат, но със сигурност имаше какво още да учат. Казвам го като човек с ниво С2.

# 301
  • София
Дидева, благодаря за информацията.

Според мен пък 8 клас е по-труден от 1ви.

В2 в школа в 7 клас може веднага да бъде забравен в 8, ако бъде спрян единия език и се започне друг. /Спи ми се и пиша завъртяно/

# 302
Солничка,  не си ме засегнала ни най-малко дори и мен да си имала в предвид.
Твърдя, че е напълно възможно в 7 кл да се подготвяш за сертификат В2 по два западни езика  наравно с гимназисти от езикови гимназии в 9 и 10 кл и то в едни и същи групи.

# 303
  • София
Едновременно с български и математика за НВО? Ако разтегнем денонощието на 30 часа, можеее

# 304
  • Ямбол
Това с едни в училище, други - ДО, ще стане по-голямо мазало, защото учителите ще трябва да сме в училище, заради някои класове, а на останалите пак от там трябва да водим електронно, а като знам колко е добър нета в училище, направо ... предвиждам един живот ...

# 305
  • София
Едновременно с български и математика за НВО? Ако разтегнем денонощието на 30 часа, можеее

Може, познавам такива деца. В училището на моето дете подготвят до ниво В2 по английски, а има деца, които още от детската градина си учат немски и са го продължили (например в летни курсове и/или целогодишни уроци). Английски учат само в училище (там ги и подготвят за изпит за сертификат), за НВО много от децата не ходят на допълнителни курсове и разчитат на училищната подготовка. Така си е съвсем нормално и възможно. И говорим все пак за равномерно разпръснато усилие през всичките 7 години, не спринт в 7ми клас.

# 306
  • София
Аз пък познавам световната шампионка по кикбокс 2002 набор, която също мина НВО почти без да учи. 😜
И какво?
В масовия случай английският в училището е на лошо ниво, а в 7 клас се набляга само на предметите за НВО или изпити.

# 307
  • European Union
Никой не ми отговори кой е излъган, когато се преписва - учителят или ученикът/родителят. Каква е разликата между тройка и петица по философия в 8 клас? Тези оценки дори не влизат в дипломата.

Много важен въпрос, на който масово родителите не си отговарят, е защо се учи чуждият език. За какво му е нужно на едно дете сертификат за В2, ако не може да купи сладолед самО? Език се учи, за да се комуникира на него, не за да излъжеш учителя на класното и да изкараш шестица.

# 308
  • София
Е, със сертификат В2 поне сладолед ще може да си купи самО. Joy

Чак пък масово родителите да не си отговарят защо се учи чуждия език... Може и да има такива, ама и те са като Неси. Laughing

# 309
21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.
Източник : Министерство на здравеопазването

# 310
  • София
С преписването важи принципът "важното е да не те хванат". Или както се казваше в един филм "като е забранено да не е отменено!".

# 311
  • European Union
Е, със сертификат В2 поне сладолед ще може да си купи самО. Joy

Чак пък масово родителите да не си отговарят защо се учи чуждия език... Може и да има такива, ама и те са като Неси. Laughing
Значи съм късметлия. Виждам Неси всеки ден.

# 312
Днес е първи учебен ден след коледната ваканция и първи ден от ДО за децата в  Ирландия. Поне до края на месеца училищата остават затворени, с изключение на училищата за деца със специални нужди. Много съм доволна и спокойна. Имахме нужда да си починем психически от присъственото обучение през последните месеци.

# 313
Пиши ни пак след две седмици!

# 314
  • Варна
И защо смятате, че всички трябва да хукнат с разплетени коси по улиците след 2 седмици ДО? И аз бях супер спокойна и доволна за трите седмици ДО плюс една преди това заради карантина и с удоволствие и спокойствие бих посрещнала поне още толкова. Това, че вие се нервирате не значи, че всички са така.

Общи условия

Активация на акаунт