Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 742
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Точно това си мисля и аз - ще ги върнат, колкото да се направят класните и да се оформят срочните оценки. После тъкмо за една-две седмици ще се смесят и пак ще хвръкнат числата и ще ги върнат на ДО.

# 241
  • Ямбол
И аз чаках за класните да минат в присъствено, но две седмици са много малко до края на срока, а и имам спомен, че класна се прави не по-късно от две седмици преди края на срока(за това не съм сигурна). Затова ги пуснах класните тази седмица и идващата продължавам. Очаквах по-високи резултати, предвид преобладаващите тестови задачи, но сравнително близки са до тези, които мога да очаквам и от присъственото. Поне си спестих проверяването над 170 класни. Сега проверявам само някоя и друга задача с отворен отговор, другото ми го смята програмата.

# 242
  • София
И при голямата тръгнаха класните.

# 243
МС си правиха класните декември, вече са им върнати и оценени. До момента има 54 оценки. Изпитват си ги постоянно. 9 клас.

# 244
Нашите класни ще са на 20-21-ви. Надявам се - присъствено. Направили сме план какви задачи ще решава за подготовка, а по БЕЛ има и писмени работи да прави. За нея това, че ще се върне за класните в училище е с много дисциплиниращо действие.
По АЕ класната им не искаше да им прави онлайн тестове и цял ноември ги отлагаше, в очакване да ги върнат в клас. Когато това не стана, се примири и ги започна с тест всеки вторник. Доколкото разбрах, им готви и голям присъствен тест на материала досега: А1+ А2. Учене голямо, но аз това искам и това очаквам от училището ни. Когато е натоварена и е ПО, моята се справя по-добре.
Време е да се спре с обидите и категоризирането на деца и родители по признак ДО - ПО.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 21:21 от Анонимен

# 245
  • София
При това положение е наистина странно да имаш дете чак в гимназия и  за толкова години да не си разбрал, че в час само се маркира новото , а се разучава и отработва у дома самостоятелно.
Особено за родител с отношение.

Интересно... Какво обидно казах по темата, че са изтрили коментара ми? Само споделих, че Врабчо и Рокстар имат гимназисти и съответно имат пълното право да изразяват мнение по въпроса.

А с  болднатото съм толкова несъгласна, че няма накъде.. То затова сме в това положение - в училище, независимо при  ПО или ДО, често се маркира само, минава се отгоре-отгоре през материала и съответно деца (отличници при това, а не някакви с пропуски) ходят на уроци - не за да надгражат при желание, а за да усвоят понякога дори базовото. Интерсно как само се маркира при нов език с 20 часа седмично в 8 клас, с тежка граматика, с обемна лексика..  Да, ясно е на всички ни, че  голяма тежест се пада и на самостоятелната работа, ама само с маркиране в клас работата е изначално обречена..Или при профил 11 клас мат, където се изучава от тази година университетски материал, ще е адски забавно учителят да маркира основното само, а децата да си решават сами у дома  задачи от линейна алгебра и аналитична геометрия...Не е зле никак да не се изхвърля човек, ако няма актуален поглед над това какво се учи в гимназиален етап и дали само с едното маркиране в 35 минутен (на места  третират гимназисти като бебета с  такава продължителност) онлайн час стават нещата..Wink

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:16 от пенсионирана русалка

# 246
  • вкъщи
Класните при нас минаха поетапно декември по два предмета и миналата седмица по два. Тестове се правят редовно.

# 247
  • София
Не знам защо ни почистиха. По отношение на 8 клас, само се кръстя и плюя в пазва, че ние не сме.
ДО е идеално за индивидуални уроци по език. Обаче за цял 8 клас в гимназията - пълна трагедия.

# 248
  • София
Нали ще ваксинират сега учителите, които желаят. Би следвало до началото на втория срок да са ваксинирани и да няма проблем с тях. От там насетне родителите, както желаят- който иска ДО, който иска - в училище... би трябвало всички да са доволни Simple Smile

# 249
Мхм, определено до четвърти февруари всички желаещи учители ще бъдат ваксинирани. Joy
Аз се замислих за друго. Прогнозата за времето говори за доста ниски температури около 18. януари. В училищата, в които има ученици в начален етап, вероятно е добре отоплено. Но класните стаи в гимназиите са празни от доста дълго време. Помня, че преди 4-5 години удължиха една ваканция с няколко дни, поради ниските температури в класните стаи. Поне в София. Възможно е и това да повлияе върху решението за възобновяване на присъственото обучение.

# 250
Нали ще ваксинират сега учителите, които желаят. Би следвало до началото на втория срок да са ваксинирани и да няма проблем с тях. От там насетне родителите, както желаят- който иска ДО, който иска - в училище... би трябвало всички да са доволни Simple Smile

Шегуваш ли се, ти разбра ли колко ваксини има и докъде ще стигнат. Те още всички медици не са ваксинирали.

# 251
# 252
  • Ямбол
Между двете ваксинирания има 21-28 дни и чак след това до 10 дни може да се каже, че евентуално ваксината ще ни пази. Даже и да започнат другата седмица, което ме съмнява, защото поне щяха да ми се обадят, то до началото на втория срок няма как да са ни сложени и двете дози.

# 253
  • София
Ааа, щом са го казали по новините, значи така ще е. Smirk Той министърът и на 3.01. каза, че до седмица ще започне ваксинирането на учителите, ама не започна. И беше ясно, че няма да започне, защото имаше още много неваксинирани медици. Сега гледам го е удължил с още една седмица, но пак няма да стане, защото и към днешна дата продължава да има доста неваксинирани медици.

# 254
  • shumen
Няма как да стане да започнат да ваксинират учитилите като не са готови със всички медици.

Общи условия

Активация на акаунт