Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 753
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 330
  • Ямбол
И при нас постъпи повторно питане, така че очаквайте и при вас скоро да се случи.

# 331
Здравейте, стори ми се, че чух снощи как оставят големите вкъщи - има ли вече решение или не?

# 332
  • София
Не. Обмислят варианти и следят обстановката тази седмица.

# 333
При нас децата са си говорили и повечето искали да останат вкъщи.
Не знам дали родителите също искат.

# 334
Не. Обмислят варианти и следят обстановката тази седмица.

Ако са добронамерени от щабове-мабове и действително следят обстановката, би следвало да ги върнат в училище, защото има сериозен спад. Върви и ваксинация.
За жалост, не смятам, че са. Всичко е политика и в момента им трябва имидж на загрижени за здравето ни експерти. Децата ще останат заложници вкъщи за успокояване на паникьорските настроения в обществото. Жалко, много жалко, но не съм оптимист за скорошно ПО на горния курс.

# 335
  • София
Според мен, статистиката сериозно се изкривява от отчитането на PCR и антигенните тестове. Имам резерви по отношение на последните.
А от цялото говорене/писане по темата не мисля, че учениците от 9 и 11 клас ще се върнат присъствено преди началото на втория срок. Повече се обсъждат децата в 7, 10 и 12 клас.
А не ми е съвсем ясна евентуалната организация на преподавателите, водещи едновременно ученици от гимназиален етап. Чисто логистично и заради концентрацията на едновременно ползващи една и съща мобилна мрежа на училището. Дали тя може да поеме натоварването. (Лиляна беше коментирала нещо в тази посока)

# 336
  • София
Врабчо, има леко покачване в броя на позитивните. Чакаме.🙏
Хрумна ми някаква щура идея. Дали може да се направят 3 смени с 30 мин часове?

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 10:28 от Rockstar

# 337
Рокси, то е заради понеделника, в който традиционно трупат данни от уикенда. Ще видим, тази седмица ще ни съобщят височайшето си решение...Rolling Eyes

# 338
  • Варна
Според тази статия
https://www.moreto.net/novini.php?n=432596&p=14
има намаляване на средната възраст на заразените и скок в бройките на децата. Ако това наистина е така (не съм следила статистиката, но не виждам защо да се лъже за нещо, което може лесно да бъде проверено) излиза, че отварянето на училищата за малките и детските градини пряко води до ръст на заразените. Ще видим какво ще се случи след седмица.

# 339
Хрумна ми някаква щура идея. Дали може да се направят 3 смени с 30 мин часове?
Да, ако са по 1-4 клас и имат по 4-5 часа на ден. Ама там си е целодневно зарази занималнята и не виждам смисъл?
Ся сметни в гимназията, ако имат по 7-8 часа... Не.

# 340
  • София
Във Франция само гимназиите бяха на ДО, но частично, с 50% присъствие. Това е разумно, защото има техникуми, практики, упражнения, които не могат да са дистанционно. Вероятно същото важи и за тестовете, макар аз да наблюдавам в класа на сина ми същите оценки ДО, като присъствено. Така им организират нещата, че не става с преписване в общия случай, а и то би било очевидно ако някой с двойки изведнъж започне да има шестици.

# 341
  • Варна
Те тук медицинските университети учат дистаницонно, вие за ученически практики се кахърите...
Точно тези, които не могат и не трябва да учат дистаницонно са така, а малките, които най-лесно могат да учат от къщи са на училище.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 11:00 от Месечинка виторога

# 342
Минавам да споделя, че за момента съм доволна от решението си да оставим вкъщи малката. Така че решихме и тази седмица да сме у дома. Учителите я включват активно в упражненията, аз следя изкъсо докъде върви с урока. Времето, което иначе щяхме да използваме за път, сега мога да насоча към упражнения и наваксване.

Чакам и аз да видя какво ще решат за прогимназията. Тогава вече ще стане сложно.

# 343
  • София
Те тук медицинските университети учат дистаницонно, вие за ученически практики се кахърите... Точно тези, които не могат и не трябва да учат дистаницонно са така, а малките, които най-лесно могат да учат от къщи са на училище.
Не съм сигурна, че за малките е най-лесно да учат от вкъщи, даже мисля, че е точно обратното. Но така или иначе с малките проблемът е финансов, защото някой трябва да ги гледа и да не ходи на работа.

Иначе аз лично смятам, че ще бъде прибързано да връщат големите в клас, но най-неприятно е, че ако го направят ще бъде в последния момент. Наистина не знам и учителите как могат да си планират работата, защото е съвсем различна подготовката ако са на място и ако са на ДО.

# 344
  • Варна
Ясно е, че мотивът за малките е финансов. Иначе чисто практически поне моите наблюдения са, че отлично се справят. И първи клас бяхме на ДО, не мисля, че има каквито и да било пропуски, и сега четирите седмици се справяше перфектно. Майките около мен са със същите впечатления. Нерви има по-скоро от страна на родителите, самите деца си учат и научават.
Докато определени практически познания и опит няма как да се придобият дистанционно.

Общи условия

Активация на акаунт