Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 759
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 345
Има швейцарско проучване, че най-голямо влияние за намаляване на броя заразени оказват забраната за събирания на над 5 човека, след това е затварянето на ресторанти и големи магазини за нехранителни стоки и училищата.
https://medicalxpress.com/news/2021-01-swiss-school-closures-cov … neScAurcxIa3RS_e0

# 346
  • София

Докато определени практически познания и опит няма как да се придобият дистанционно.
Именно. Малките нямат много материал, може спокойно да се научи вкъщи, но на ДО няма как да се научат на самостоятелност, каквата всъщност е идеята. Нито на взаимоотношения с останалите, на това как да се държат в час и прочее. Това имах предвид по най-трудно за тях. Да не забравяме, че целта на масовото образование е социализацията – усвояване на нормите и ценностите в обществото. Това отнема много време, често 12-15 години се оказват недостатъчни, а при малките присъствието е от голямо значение.

# 347
  • Варна
Защо? Точно на самостоятелност се учат при ДО. Е, стига мама да не им виси на главата постоянно. Моят син, мога да кажа, че порасна изключително много през този един месец! Буквално се промени, израсна, научи се да работи самостоятелно, защото я няма учителката да му наднича през рамото, няма ни нас с баща му да му сипем обяд, ами научи се и се справя перфектно. Колкото до взаимодействие в реално време - много ясно, че там нещата ще куцат. Но не говорим за години ДО все пак.

# 348
  • София
Моят син се върна назад определено. Аз си го знам - много му в хубаво да си седи вкъщи, да не говори с никого, никой да не го притеснява. Няма да стане така, обаче.

# 349
Да не забравяме, че целта на масовото образование е социализацията – усвояване на нормите и ценностите в обществото.
Като стана дума за нормите и ценностите, моля някой по-компетентен от мен да си направи труда и да се опита да  обясни  човешкия живот ценност ли е последно или е бройка? Егоизмът новата религия ли стана?
 Според съвременните  обществени норми допустимо ли е един да се радва и празнува показно с ясната представа, че този до него е загубил всичко и се чуди какво да сложи на масата ?
 Виждам крещяща разлика в   разбиранията и схващанията за нормалността, която поставя пропаст между нас възрастните и ни настройва едни срещу други. Вярвам , че го виждат и децата ни и това няма да ''се оправи'' само.

# 350
# 351
Да не забравяме, че целта на масовото образование е социализацията – усвояване на нормите и ценностите в обществото.
Като стана дума за нормите и ценностите, моля някой по-компетентен от мен да си направи труда и да се опита да  обясни  човешкия живот ценност ли е последно или е бройка? Егоизмът новата религия ли стана?
 Според съвременните  обществени норми допустимо ли е един да се радва и празнува показно с ясната представа, че този до него е загубил всичко и се чуди какво да сложи на масата ?
 Виждам крещяща разлика в   разбиранията и схващанията за нормалността, която поставя пропаст между нас възрастните и ни настройва едни срещу други. Вярвам , че го виждат и децата ни и това няма да ''се оправи'' само.

Малко преекспонирате. Въпросът ви, отнесен към за и против дистанционното обучение, е безмислен на фоnа на това, че затвориха първо децата, чак след това кръчмите, а в момента народът си се тълпи в хотелите и Икеа и Джъмбо. И Витошка. Ние не сме в никакъв локдаун, че да казвате - който иска детето му да е в училище, е егоист. Ако това казвате.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:13 от fairytale lady

# 352
  • София
Абсолютно!
На хотел, на Спа и на ски може, а на училище -не!
Ужасно съм гневна!

# 353
Изобщо нямам в предвид ДО/ПО.
Питам за нормалното и ценностите .
Очевидно там е ''ключът от бараката'' заради който така настръхнахме едни срещу други.

# 354
  • Варна
На хотел, ски и спа стоиш с 20 човека цял ден в една стая без маска? Сериозно? Къде е разрешено това нещо точно?

# 355
  • София
Очевидно там е ''ключът от бараката'' заради който така настръхнахме едни срещу други.
Именно, но защото йерархията на ценностите ни е неясна за такава ситуация и защото не се умира само от вирус, но и от глад.
А под ценностите и нормите имам предвид практическото усвояване – поведение, спазване на правила, последствия от действията и отношения с останалите хора, които често могат да са доста неприятно различни от нас.

# 356
  • Русе
 Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците. Ще уточняват какво ще се включва.

Мислиш ли,че имаш по-висок морал от останалите. Кое ти дава право да оценяваш хора, които даже не познаваш, само по начина , по който можеш да интерпретираш написано, което е силно субективно. Това че не съм съгласна с теб, не значи че ценностната ми система е компрометирана, само защото ти не ме разбираш.

# 357
На хотел, ски и спа стоиш с 20 човека цял ден в една стая без маска? Сериозно? Къде е разрешено това нещо точно?
в спа-то според вас примерно 3 часа с маска ли се стои? И като се извървяват хора откъде ли не и си плакнат устите във водата? Гимназистите не са по цял ден и при всички положения, когато се върнат, ще са с маски. Според вас е ок да си запазим великия социален живот, но децата да са затворени, така ли?

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:23 от fairytale lady

# 358
  • София

Синът ми слуша уроците прав. Просто повече не може да седи на стола.
Може ли да си представиш как се чувства и какво го е довело до това?

# 359

А под ценностите и нормите имам предвид практическото усвояване – поведение, спазване на правила, последствия от действията и отношения с останалите хора, които често могат да са доста неприятно различни от нас.
Най-напред мисля аз трябва хубаво да вземем да се уточним какво аджеба ще ги караме да усвояват тези наши деца.

Ето на пак всеки към себе си...аз това ...моето дете онова....А какво му е на този до него, даже и не се сещаме да се замислим. Дали пък той не е по-зле? Дали не бихме могли заедно някак си да си помогнем?

Амбър, привет!
Хайде този път да не си мерим....нищо!
За това върни се и още веднъж бавно и внимателно прочети въпросите ми.
Ако имаш желание ще се радвам да се включиш, ама не с бутонките напред .

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:28 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт