Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъж Телец -19

 • 15 405
 • 419
 •   1
Отговори
# 375
 • Мнения: 469
Скрит текст:
Ами мисля, че ти сама знаеш какво е правилното решение, дали ще го вземеш и ще се придържаш към него обаче...твоя работа.

А, и да вметна нещо, което ми направи силно впечателение.

Цитат
Към края на десетдневката ме запозна и с майка си и баща си. Нищо старомодно или специално планирано, просто кежуъл среща у тях.
Разказа ми и ми показа всичките си роднини до десето коляно; знам всичко за братя, братовчеди, техните семейства, и т.н.
Изрови всичките си снимки като малък, запозна ме и с детството си в подробности.

Ти отдаваш значение на всички тези неща, защото те са важни за теб. За теб запознанството с родителите, разказите за детството и родата и т.н. може да са нещо интимно и съкровено, защото си чувствителен и сантиментален човек, но има хора, за които тези неща нищо не значат. Могат да ги разправят и показват на всяка срещната. Същото важи и за обясненията в любов, и срещите, и съобщенията и пр.
Оттук идва разминаването и твоята представа, че той все пак те има за нещо специално и търсиш обяснение за останалата част от поведението му. А няма нищо такова - поредният пеперуд, който скача от един цвят на друг и симулира любов и чувства. Не се връзвай!
Ех, колко си права! Hug Затова споделям тук, сама не мога да видя отстрани нито себе си, нито ситуацията.
Така е. За мен подробностите и малките жестове значат много, обаче те явно са някакви заучени похвати.

Решението е ясно, няма какво да се заблуждавам; лъжите и размотаването ми идват в повече, направо се задушавам в този батак.

Phoenix Wright, всъщност много малка част. То физически не ми беше възможно аз да я инициирам, след като отсреща не секва. Grinning

# 376
 • София
 • Мнения: 851
Не виждам нищо нередно в поведението му. Направил е доста неща. Веднъж е бил изморен. Не е било нужно да ти казва "ела, щото аз не мога". Хубаво е било ти да го предложиш, щото иначе напъните са били едностранни, а това не е хубаво. Хората се отдават на тези, които отвръщат със същото. Иницийрай ти следващата среща, не го оставяй само той да те търси.

# 377
 • Мнения: 469
Само че тя тази умора изведнъж премина в много мистериозен проблем с член на семейството, за който не желае да сподели, но трябва първо да реши, и затова много се извинява, ама е разсеян.
Проблемът очевидно е онлайн, защото не излиза от социалните мрежи. 😂

Разбираш ли, аз усещам, когато ме мотаят, иначе бих направила всичко. Просто тук мачът е свирен.

# 378
 • София
 • Мнения: 735
Аризона, аз си стоя зад думите. Виждала съм ги такива много и моментът с "умората" е неизбежна част от сценария на играча. Довери се на интуицията си.

# 379
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 10 281
Асене, много мъже често са толкова съсредоточени с инициирането на комуникация с жената, че пропускат въобще момента с инициирането на комуникация от нейна страна. Само дето този момент е много добър показател за нивото на интерес на една жена към мъжа, кой каквото ще да си приказва...
А като цяло, бомбандиране с внимание, без значение дали идва от мъж или жена, не е ок.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 18:24 от Phoenix Wright

# 380
 • Мнения: 1 314
Аризона, ако си прекарвате добре времето заедно и не желаеш задълбочаване с пратньор за момента - не му обръщай толкова внимание и спри да го анализираш.
Трябва да се приемаме каквито сме, защото всяка друга представа би била равна на разочарование.
И аз съм мазохистка, хвърлям се по един и същи начин в дълбокото, при все че не мога да плувам.

# 381
 • Пловдив
 • Мнения: 224
Здравейте!
Масово ли телците са шизофреници или само аз попадам на такива Rolling Eyes
Една седмица са супер мили, добри, отзивчиви, усмихнати, разговорливи, готови да се хвърлят в огъня за теб, а на следващата вече са хладни, дистанцирани, навъсени, груби, безразлични, без да си им дал какъвто и да е повод за тази промяна.
И това поведение се повтаря периодично. Когато попитам какъв е проблема, ми се отговаря, че такъв няма, че драматизирам, преувеличавам, съдя, едва ли не си измислям. Вината винаги е в мен.
Аз съм близнак с много и все важни планети в рак, което ме прави емоционална и много чувствителна, и това поведение почва да ме побърква, защото за мен най-важни са стабилността, уравновесеността и доверието.
Егоизъм, манипулиране, нарцисизъм, газлайтинг - да не би другото им име да е телец Rolling Eyes

# 382
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 18 911
Може и да имат някаква форма на биполярно разстройство. Като периода между еуфоричната фаза и подтисната фаза трае различно време. А може и да са обикновени манипулатори с поведение на бик - като им размахаш червения плащ и лудват, стават активни, интересно им е, амбицират се, нападат целта. После им мине мерака, отдръпнат се на сянка и се пльосват да мързелуват и да преживят храница. После решават, че им е твърде скучно и пак си търсят някаква интересна цел, за да се почувстват живи. Може да е същата, може да е друга/и. После пак им идва твърде динамично на натурата и пак се отдръпват. Куца им баланса и се лашкат в двете крайности.

В този ред на мисли - бившият се появи отново след като изчезна и ме беше блокирал цели 8 месеца. Пък като се замисля...може и да е шизофрения това телешкото Joy Явно пръскането със светена вода не помогна и тъмните сили са много по-силни. Joy

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 19:31 от Джулая

# 383
 • Мнения: 10
Когато телец се отдръпне, най-разумното е и ти да се отдръпнеш. Чакаш той да те потърси, не питаш има ли нещо, изобщо правиш се, че не забелязваш, не драматизираш, държиш се леко хладно и дистанцирано, но все пак любезно.
Ако е твоят човек, ще се получат нещата. Ако не, всякакви такива въпроси само ще го отблъснат.

# 384
 • Пловдив
 • Мнения: 224
Аз съм възрастен човек, научена съм, че проблемите се разрешават с разговори. Този тип поведение определено не е моето и не го разбирам. С този човек не сме интимни партньори, такива връзки топло-студено не са за мен. Колеги сме, чиито отношения прераснаха в приятелство. Много държа на него, затова ми е болно от държанието му. Повечето пъти постъпвам точно така - отдръпне ли се той, отдръпвам се и аз, не го притискам. Но понякога не мога да се сдържа и му казвам всичко, което не одобрявам в поведението му. Той се оправдава, обвинява ме и се дистанцира. Когато се върне, се държи дружелюбно и усмихнато сякаш нищо не се е случило. Но за мен нещата не стоят по този начин. Аз съм обидена и наранена. Не мога да се преструвам, че не съм.
Знам, че животът му е бил труден, много хора са го изоставили, когато се запознахме беше озлобен към всички. (Като се замисля, вероятно голяма част от вината си е негова.) Трябваше ми много време да го накарам да се отпусне, да започне да споделя, да се усмихва. Не искам да захвърля всичко това с лека ръка, защото наистина го ценя. Но просто не знам как да продължа тези отношения без да измъчвам себе си.

# 385
 • Мнения: 10
Изчела съм доста от “телешките” теми назад и повечето хора споделят едно и също - мъжете от тая зодия имат нужда от време, да “преживят”, да обмислят; не взимат прибързани решения. И връзката с тях си е танц, стъпка напред, после назад. Няма как да ги промениш - и изобщо не е добра идея да опитваш. Приемаш ситуацията и човека такъв, какъвто е, оставяш нещата да се развиват и така… вие дори нямате все още сексуална/романтична връзка, но го притискаш в ъгъла, искаш обяснения - съжалявам да го кажа, но трудно ще се получи нещо хубаво по този начин. От друга страна, теб това поведение те обижда и наранява. Ще се наложи или да промениш очакванията си - или да продължиш напред.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 00:27 от Nightshade

# 386
 • Пловдив
 • Мнения: 224
Аз съм доста откровена с хората, които приемам за близки. Той самият ми казва, че единственото хубаво нещо в такива ситуации е, че поне е уверен, че го чувствам близък, защото аз се държа по този начин само с тях. Но не искам да се превръщам в прикрит човек или не дай си Боже - в лицемер. Знам, че имам два изхода - или го приемам, или го оставям, но все се надявам, че съществува някакъв среден вариант, който би удовлетворил и двамата.
Много от приятелките ми са телци и при тях това отдръпване също го има, но там някак си нещата стават много по-плавно. Имаш време да реагираш и да осъзнаеш какво се случва. А и направя ли крачка към тях, те също правят крачка към мен. Докато с него всичко се променя за часове и аз започвам да се чудя къде и с какво съм сбъркала. Вечерта се разделям с човек, който се държи като най-добрия ми приятел, а на сутринта срещам съвсем друг, с който сякаш ни дели разстояние от земята до небето. Дори да направя десет крачки към него, отсреща ми все едно стои стена. И аз започвам да се питам дали на този човек изобщо му пука за мен...

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 05:46 от Blessed To Be Loved

# 387
 • Мнения: 10 585
Въобще не бих се замислила толкоз как се държи с мен колега. Дори да забележа, че нещо поведението му е по-сдържано, ще реша, че си има някакви проблеми или просто не е в настроение, и няма шанс да продължа да разсъждавам по въпроса.
Може и да смята, че не е уместно да поддържа толкова близки отношения на работното място. Например може да си мисли понякога, че споделя твърде лични неща с теб и това не е особено правилно.
Според мен си доста привлечена от него, той сигурно също го вижда, оттам и се чуди как да реагира.

# 388
 • Пловдив
 • Мнения: 224
Казах вече, че отношенията ни преминаха в приятелски. Той познава моето семейство и аз неговото, правим си взаимни услуги и т. н. Не става въпрос за любовна ситуация.
Но аз съм много привързана към хората, на които държа(и мъже, и жени) и от там реагирам доста емоционално при определени ситуации. Вероятно наистина преувеличавам понякога, опитвам се да работя върху себе си в тази насока, но като ми се насъбере - избухвам.
Но темата не е за мен, а за телеца. Просто се опитвам да си обясня поведението му, защото е странно и объркващо.

# 389
 • София
 • Мнения: 735
Blessed, отношения не се насилват - нито любовни, нито приятелски, нито каквито и да е. В случая с този човек имате очевидно огромни разчилия в емоционалността, разбиранията и светоусещането.
За шизофренното поведение на телците ако отворя дума, темата ще замине отново по ягодите, но да - такива са, идея нямам защо. И не се променят или поне аз още не съм видяла и чула за такова чудо. Телец тръгне ли ти с помайване и а напред, а назад - забрави за каквито и да било нормални отношения. Според мен за колега и чисто приятелски отношения се впрягаш твърде много.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 11:32 от Fearnot

Общи условия

Активация на акаунт