ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 805
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Погледнах една таблица на СЗО и се оказа, че дребното е с ръст и тегло на 13 годишен Flushed. На девет е.
Последното мерене на големия показа 175 и 60 килограма.

# 301
  • София
Е и аз съм 159 см и даже вече по-малко (справка - разговорът ни за шипове 😁). Никога не съм се смятала за ниска. Никога. Въобще независимо дали човек е висок или нисък, слаб или дебел, с очила или без, трябва да си се харесва точно такъв какъвто е. Прекрасно е хората да бъдат различни. Дъщеря ми има точно такъв светоглед, но не мога да кажа дали е следствие от семейни ценности и възпитание, или тя си е такава като душевност, или е някаква комбинация от двете.
За гардеробите по-добре да не говоря, и моят някак вечно успява да се саморазбърка без нищо да му правя. Пера почти винаги на 30-40 градуса, така няма щети. Само за вълнени дрехи внимавам да не се окажат в общия кюп.

# 302
  • Пловдив
Да ви имам проблемите със слабите тийнове, значи 😀 Моят дребен и той е нисък, около 170,но за сметка на това си е дебел. Страда за ръста, много, само един съученик бил по-нисък. Аз съм 155 и се притеснявах да не стане 160. На 170 пак бива. Разбира се, за мъж е хубаво да е 180 поне, а моят мъж е 2 метра, ама на. Убедила съм се обаче, че ниските мъже са по-пробивни и оправни. И ако се работи за това да нямат комплекс, ехеее, далеч стигат. Та, ръста пречи на човек само, ако човека позволи. Ще дам пример :имам приятелки по 152 см, два броя, и двете завършиха право, и двете умни и красиви. Едната със супер самочувствие, върти по 5 мъжа наведнъж, много е харесвана, и доста си е добре в професията също. Другата... Още е девствена, на 40+, смята, че ръста й пречи в професията, нищо не успя да направи в това отношение, каквато и спънка да има в живота, обвинява ръста, вече има и ОКР, заради толкова много вторачване. А беше блестящо дете.... Останало на едно ниво 20 години, заради ръста (???), ако питате човека. Та така. Трябва да им вдъхваме самочувствие на децата, защото обратното е трагедия.

# 303
  • sofia
Мен пък напоследък много ме дразни, че чувам да се използват някои "каруцарски" изрази и думи, сигурно да звучиш така е много мъжкарски в момента, направо ми изглежда нелепо 😊 Дано да е период, мъжът ми е далеч от такъв манталитет, не сме невъзпитани у дома, но пубертетът направо ги преобразява. Казах, че за всяка дума, извън рамките на търпимото за моя слух, ще глобявам от джобните😡

# 304
  • Между гори и планини
Големият ми син на 14г беше 198см, от тогава има жесток комплекс от ръста си и се изгърбва. От тогава не мръднал - вече на почти 20г. Но той и тогава започна да се бръсне , беше доста окосмяване по цялото тяло, гласа му мутира към 11г.
Сега набора върви съвсем различно, нищо, че в началото на 7кл беше 38 номер, сега е 44, всички дрехи от есента са къси, сега се усеща засилена промяна в гласа, и има 3 косъма под мишниците.
В основното имах съученици Добрин и Добромир, първият висок, другия дребосък. Преди няколко години направихме среща на класа и добре, че носех снимки. Изведнъж пред мен се появи огромен мъжага и каза " Аз съм Добромир" 😳

# 305
ММ  често напомня по този повод, че "Филолог слова не боится".  Има си думи, подходящи за всяка среда и ситуация.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 14:17 от Amanda.D

# 306
  • София
Между другото дори и сред децата външният вид на практика няма нищо общо с начина, по който те възприемат останалите. Класът на дъщеря ми се запази почти идентичен от първи до седми клас, само в пети напуснаха 2 и дойдоха 3 нови деца. Двете момчета изобщо не се вписаха и бързо се преместиха. А третото дете - момиче; към момента е прекрасно изглеждаща девойка, ама тогава беше кльощава като спагет, с очила, с брекети, със сто причини да не се чувства добре в кожата си. Ами не, за една седмица се превърна във всеобща любимка на всички. Страхотно чувство за хумор, супер забавна и интересна, много интелигентно дете.
Както гласи клишето, наистина всичко е вътре в главата.

# 307
И ние сме ниски, особено аз. 155 см съм, ММ е 173 някъде. Аз още страдам, че не съм 5-10 см повече, но не е чак драма. Децата ни надминаха. Наборката е вече 3-4 см повече от мен, а младежът толкова от баща си. А моят татко е над 180. Момчето ми беше много слабо, но от година ходи на фитнес и засили храната. Мисля, че е около 70 кг, което означава, че е качил 10 за една година.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 07:20 от Betty L.

# 308
Бети, страхотен е! Браво, това е труд!

# 309
  • Между гори и планини
Страхотно тяло е оформил младежът, Бети!
Аз съм 170см, мъжът ми 190см, не вярвам набора да не стане поне 185см.
Има такава голяма разлика за една година, че началото на 8.клас учителите не го познаха. Преди една година беше още Дечко

# 310
175см, 47кг. Предвид какви гръбначни проблеми влачи височината, предпочитам да се спре на около 180см, особено като го виждам и колко е кльощав.
Ограничения в храненето налага сам, а и е толкова капризен, че дори бабите му се виждат в чудо като ще ги посещава. Интересното е, че е прав за кусурите, но ние ще се насилим и ще се на храним, а той ще го побутне и дори и да е гладен няма да яде Scream
Бети, и моят има плочки, ама от ребрата Simple Smile

# 311
  • София
176 см., 84 кг. и 44-45 номер обувки.
Но е 2007 набор (ако има значение).
Чудя се докога ще расте на височина. Ако ги докара поне докъм 180 см. ще е супер. Напоследък малко позабави темпа. За първа зима не купуваме нови обувки и яке. Предните направо прескачаше по един номер обувки и минаваше на следващия за дрехите.
Голяма драма с ученето на думи у дома. Така го мързи... С голямо подбутване наваксва по малко всеки ден.

# 312
Ния много страда, че е висока (175). Надяваме се, че повече няма да расте. Аз съм 170 и също винаги ми е било криво, че съм висока и все ходех сгърбена. И до днес съм така, ужасно е грозно. Детето поне е изправено.

# 313
На 14г и 2м в момента - 166сн, 55кг. Супер си изглежда според мен. И той бърза да порасне на ръст. Над 180см не вярвам да стане, но и не мисля, че му трябва.
Малкият в момента е на 12г и 4м - 148см и 36кг.
Аз съм 162сн. Би ми се искало още 5-6см отгоре, ама не ми е проблем и така.

# 314
Според мен, за момиче около 160 си е добре. Навремето ми беше много терсене, ако сложа ток и ставах по-висока от някой момчета с които излизах Simple Smile а изобщо не съм висока -164см.
Дописвам : Разбира се, че всякак е добре, писах по повод притесненията на девойките за нисък ръст!

Нашите момчета са над 180 см. и двамата. Големият не знам колко тежи - 70-75 кг. някъде. Малкия 55 кг. може би. И двамата искат да пораснат още на височина Simple Smile Нормално, щом имат желание да продължават с волейбола.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 17:35 от MollyBy

Общи условия

Активация на акаунт