ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 785
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Ама моля ви се! Хич да не бързат! То само едни 4 години останаха да сме в училище - що да не ги изкараме дистанционно!

# 406
  • Пловдив
Ред , ай стига бе. Ама нали се гледаше в реално време ситуацията, а тя е момента е направо Розова? Какво ще чакат... Вече наистина вярвам в конспирации, никаква логика няма, хора, в това. Нямам зор до 04.02 да се върнат, но 2 срок-да. Загубени са просто. Жертви на една простотия.
Иначе, да, и аз вече ставам от тези майки, на които не им пука ще ходят ли на даскало или не. Явно няма смисъл да се напъвТ децата и да се влагат. И днес чета :горките учители, 21% ще се ваксинират. Ами както и очаквах. На това никога няма да се сложи край, ще си ги пазим съкровищата до живот. Пуииии.
А, за дните, които се полагат - не ги увеличиха, иначе пък им е много важно да се правят децата, че са на училище.

# 407
  • София
Ами не знам, аз вече съм на ръба да изгърмя от гняв.
Ваксинирането върви със скоростта на охлюв. Въобще не е ясно кога ще дойде реда на учителите. Това в добавка към факта, че много от тях не искат ваксини 
Не може така, трябва някакъв отпор на това слабоумие.

# 408
  • Пловдив
А, иначе за парите които дават - изобщо не е на всички и изобщо не е ва банк. Хващат се за всичко, само и само да не дадат. На мен ми отказаха, например. Мъжа ми е към бюрото по труда и явно това означава, че той би могъл да помага на двете деца с училището, без да е необходимо аз да имам отпуска. Нищо, че се падат 1000 лева на 5 човека. Ама той и да му беше обезщетението 300 лева, пак тая, и на доста хора да отказали и са се чудили как да откажат. Бат Бойко дава само на думи. Сега чакам и Телка на малката, няма 4 месеца нищо. 4 месеца. И не приемат хора, не вдигат телефона, не отговарят не имейли, а на врата пише, че нови молби не приемали. Ами хората, които сега са се разболяли, които не могат да работят? Остават без нищо с месеци. После и да пуснат, ще им текат пари от момента на пускането на молбата, а не от момента на разболяването. Това какво е??? Геноцид. Ама иначе горките учители с  1500 лева заплата от дОма ги е страх да Излезнат от къщи и да идат на работа, горките, та и отпуска допълнително им дадоха, извън 60те дни, и няма проблеми. Е как да не го е яд човек.. А децата да лежат и те и да тъпеят ден след ден.

# 409
  • София
Минало е класното по математика. Това, че не са можели да се връщат назад му е изиграло лоша шега - забатачил се с още с втора задача. Накрая не му е стигнало времето да си довърши едно уравнение от тези, които носят повечко точки. Учителката се оказа разбрана и му е позволила да си прати решението допълнително. Да видим какво ще признае накрая.

# 410
Не ми се коментира. Тази учебна година година е тотал щета. Но както се казва, важното е да сме живи и здрави.

# 411
  • у дома...
Мина и класното по испански. Формат ДЗИ по език е било. 62 въпроса, четене с разбиране, слушане с разбиране и диктовка. Това за два учебни часа и половина.

# 412
  • София
Ред, аз толкова време, от миналата година, се пускам от яд, че накрая се разболях от нерви, че най-големи жертви ще има при децата.
Сега съм обезверена..

# 413
  • софия
Не искам да се ядосвам и беснея. Всичко, за което съм го правила, е ставало и за това се ще опитам да съм омммм.
Просто думи нямам!!!

# 414
Ние вкъщи го ударихме на забавление.
Младежът все още се подготвя за утрешното контролно по физика и решава тестове, баща му ги проверява. Докато дребното си пише домашните чува задача по физика на брат си: "Защо не можем да станем от стола, ако не наклоним тялото си напред?" и заряза домашни в опит да се стане от стола без да се наклони напред Joy (хубавото е, че не успя да се пребие Grinning)
После аз се заядох с бащата за едно условие (ама ей така за спорта Grinning щото в условието не беше използвана точната дума (вместо носи, бяха посочили, че държи торба с определена маса, пък човекът може да си я държи подпряна на земята, което би променило решението на задачата).

Справяме се както можем, следвайки латинската поговорка: "Почувствайте попътния вятър в платната си. Движете се ... Ако няма вятър, наблегнете на греблата."
Наблегнали сме на греблата в момента, в стремежа си да не се удавим. Joy

# 415
green,  наистина е гадно като не можеш да се връщаш назад в теста. Младежът каза, че не могъл да сети бързо за решението на второто подусловие на първа задача. Хем според него предните дни решавал точно такава. Запецнал и решил да снима каквото е решил и да праща, защото това е още първата задача, снима с телефона, праща на компютъра, оттам прикача снимката в платформата към първа задача и докато прави всичко това не може да мине към втора задача, защото мине ли към нея, първата ще му остане с неизпратено решение. Общо взето първата част от теста му е минала в игра с файлове, а не в решаване.

# 416
  • sofia
Днес в училището, в което учи детето на колежката ми (ОУ) имаше някакво мероприятие с родители, Вълчев, Синеочка...
Питали са изрично кога се очаква да върнат големите. Естествено отговорът е бил неофициален, но така или иначе доста песимистичен. Нещо за март месец са споменали, евентуално. 🙄
Днес класният ни ръководител казал, че неофициално ( ще кажат тези дни), че децата поне до 4 февруари осават на ДО. Имало е съвет на учителите на цялата гимназия. За съжаление беше намекнато, че е напълно възможно и част от началото на втория срок да си останат гимназистите у дома.

# 417
  • софия
То като се замислиш, в момента сме почти средата на януари. Ей го де е март 🤐😈 Месец и половина вече не е това, което беше преди.

# 418
На мен нещо днес ми е много криво.
Вчера Ния като си прави проекта за посещение на Бордо, с реални дати и реални оферти излезе, че за супер бюджетно пътуване с 4 нощувки в Бордо, което реално са само 3 дни в града и 2 дни в път, без включена храна (само път и апартамент, дори не е хотел) излиза към 1000 лв на човек. Все ми се струва, че преди не беше толкова скъпо. Тя се размечта да го реализираме това пътуване, включително и за оглед на местния университет, който е в листата на желаните от нея заради наличието на либерал артс. И като се замислих кога ли това ще е възможно ми се дорева. Как пък всичко се скапа! Приходите намаляват, разходите се увеличават, свободите и спокойствието са на критичния минимум. В държавата всичко се руши (наводнения от малко дъжд, пропаднали тротоари, срутващи се пътища, опасни пътища...). Днес ходих до нашата камара да си подновя застраховката. Ми сравнително нова сграда на Стамболийски и без ток, защото е яко наводнена от дъжда! Е колко пък толкова заваля? Аз ли нещо ставам черногледа, депресията ли ме тресна?
И на Ния нещо ѝ е криво. Та у нас е много сиво. За капак не мога да се понасям колко дебела съм станала и ще взема да прибера огледалото, че май то ще го отнесе.

# 419
Не искам да пълня темата с негативизъм, но... това е пълната идиотия в действие.
ДО до март, както ми диктуваше интуицията от самото начало. А гимназистите - тотални заложници да решат кризата и да правят PR на управляващите.
Нашите са двойно прецакани, защото дремуцат на ДО в два основни и важни класа - 7-ми и 8-ми. Да им имам и мерките, и стратегията. И не, вече не става дума за спасяване на животи, а за предизборен и изцяло политически опит за дивиденти.
С което спирам по този въпрос, обещавам.

Общи условия

Активация на акаунт