ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 780
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, ти позна още в началото, че ще е до март.
И на мен ми е криво днес. Не мога и да спя вече добре. Само сънувам някакви странни сънища, добре, че до обяд не ги помня вече.

# 421
  • София
Ми не знам. Има пълни основания да ни е криво поради всичко изброено, но не е правилно да страдаме ние, трябва някак да се разбунтуваме. Дето се вика поне избори идват.
Аз се усещам, че влизам в някакво полулетаргично състояние, уикенд след уикенд минават и нищо интересно не правим. Вече и разходките из Витоша ми бяха омръзнали, но поне това можеше да се прави като беше хубаво времето.
Истински тъжно обаче ми стана, защото в събота Марина Георгиева - лъвската майка - почина.
Та другото, всичко друго е поправимо. Поне като е наясно човек, че нещо не е в добра душевна кондиция - осъзнат проблем, половин проблем.
Ще излазим и от това.

# 422
  • София
В  Барселона учениците ходят на училище от началото на учебната година без прекъсване, а същевременно магазини и кафенета са затворени. Обаче на училище са при драконовски мерки - постоянно с маски, организирани са в "балони", които ограничават контактите между отделните класове, и учат на отворени прозорци, като си носят одеяла от дома, с които се намятат или завиват (в момента там температурата е около 0 градуса заради циклона). Това е в училището на приятелско дете, което е в частно училище. "Разумното" вече стана толкова неясна категория.

# 423
  • софия
Нека, нека, ама и ние гласуваме.

# 424
  • София
В Швейцария също не са спирали училище. Че и заведенията им работят.

# 425
В  Барселона учениците ходят на училище от началото на учебната година без прекъсване, а същевременно магазини и кафенета са затворени. Обаче на училище са при драконовски мерки - постоянно с маски, организирани са в "балони", които ограничават контактите между отделните класове, и учат на отворени прозорци, като си носят одеяла от дома, с които се намятат или завиват (в момента там температурата е около 0 градуса заради циклона). Това е в училището на приятелско дете, което е в частно училище. "Разумното" вече стана толкова неясна категория.
Честно казано предпочитам ДО, отколкото с маска и заметната с одеяло на чина. И след училище да си излиза колкото си ще на разходки в парка.

# 426
Ако ще учат на отворени прозорци посред зима, наметнати с одеяла, с шапки и ръкавици, предпочитам да учат от къщи.

# 427
Ами те малките така си учат и сега. При моята госпожица са постоянно на отворен прозорец, без одеяла....

# 428
  • София
На мене на студено мозъкът ми отказва. Съмнявам се, че подобен начин на обучение е ефективен. А в Испания хората са така по-топлолюбиви, вероятно учениците са доста извън зоната си на комфорт.

# 429
  • Пловдив
Хора, чакайте свг, горе главата, да ви разсмея малко. Днес мой фейс приятел, иначе интелигентен човек, но вярва в конспирации, Та вижте какво съобщение в направил "Моля, всички мои приятели в тази платформа, не се страхувайте от това, което предстои в световен мащаб! За доброто на цялото човечество е, за доброто на нашите деца! Бяха опитани всички варианти но - Няма друг изход!!!
За всеки случай, имайте пари в брой и храна и вода за седмица!
Моля се на Създателя всичко да приключи много бързо и светлите сили да победят!
Моля ви, без паника, ще има канали за информация!
П.П. САЩ ще обяви война на Китай след подписването на executive order-13959 от президента ТръмП."
Та, да знаете, предстоят арести На световни лидери, вие се запасете, завиете вкъщи и след седмица всичко ще е наред 🤣🤣🤣🤣
До къде я докарахме, ей 🤣🤣🤣
Мария, недей, може би в момента са скъпи, защото не очакват хора, вие ще си го направите бюджетно, за влизане във Франция няма още никакви ограничения и дано си остане така, а може да погледнете около Бордо дали има по-евтини нощувки, с удобни връзки за влак, или airbnb. Много скъпо ми идва 1000 лева за толкова кратко време, че в най-скъпите градове в света ни е излизало по-евтино, и то хубави места, не дупки. Може би е рано, спокойно, планирай, за да имаш надежда, милси, че ще стане, и ще се нареди. А за дебелото... Всички сме така 😘

# 430
  • sofia
И на мен ми е криво, много съм изморена вече, бачкам като луда от 4 месеца, нямам един ден хоумофис,  защото детето ми е голямо, докато другите колеги си стояха с месеци по къщите - кой с ковид, кой с деца под 12 години, кой е над 60 години...Аз съм благодарна, че поне не се разболяхме.
   Нямах никакво време да обърна внимание на младежа, отпуснах нещата  и по принуда малко, но той единствен не ме разочарова и оцелява с настроение . Такъв си е по природа. А днес и Школо заби 5-ти по  успех в класа. Върна се като парцал, той ме посреща с прегръдки, бърза да разкаже нещо и аз си викам егати живота стана, е за тия дребни неща се живее...

# 431
luba_rizova, тая вечер ли ще обявяват война на Китай, че чакаме изявление на Майк Помпео, закъсняващи вече с 40 минути... Тръм е обявил, че към 22:15 ще има изявление...
Ние приготвихме пуканките и питиетата и тръпнем в очакване. Joy

# 432
  • София
Като споменахте конспирациите, се сетих за друга глупост -  Blue Monday, обикновено бил третият понеделник от януари, днес е по-скоро вторият, ама карай. 😁
Извън псевдонаучните теории, то си има логика - като очаква човек Коледа и Нова година, е някак окрилен. Подаръци, празничен дух, усещане за ново начало. После се наспиваш едно хубаво и хоп, обратно в действителността. Ежедневие, кофти време, а текущо и мечтите за пътувания са под въпрос.
Та споко, закономерно е да сме се скофтили, не сме ние виновни. 😃

# 433
  • Между гори и планини
Януари винаги ми е бил депресарски. След толкова иху, става тихо. И си даваш сметка, за колко безмислени неща по празниците си дал пари. Коледа отдавна е комерсиализирана.
Имам приятелка която по това време се хваща с мъжа си, оставя трите деца и правят месец по топли места - Сейшелски острови, Малдиви, Тайланд, Мексико... Ми не е проста жената. И да не е за толкова, дори за седмица е нещо. Обаче аз не мога да си представя да се забавлявам без детето, а то пък не иска да отсъства от училище, защото наваксва трудно. И си седим тук. Четох, че за Малдиви било много изгодно сега. Мен Европа не ме влече силно. Само скандинавски страни и то лятото.

# 434
Люба, в такива случаи, мъжът ми казва "Алкохола и висшето образование, на никого не прощават!" Simple Smile
Аз, освен дебела, се почувствах и глупава. Погледнах в учебната тетрадка по философия на младежа.  Нищо не разбрах, по мое време, философията беше по-проста. Сега е много "философска"... Кому е нужно?!...

Общи условия

Активация на акаунт