ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 810
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • Между гори и планини
Моя седна да пише по английски на тема The best day of my life.
После има да прави план по литература на Любов на Сафо и презентация. И да прегледа отново философията.
Мария, частната учителка обяснява по същия начин като Ния. С леки побутвания той сам решава и трябва да се обоснове . Но ако нещо го затрудни , пак обяснява.

# 271
  • Пловдив
Е, това е друго, Амамдичка, като няма изход.
Между другото за ставни болки и проблеми много помага поморийската луга, сигурно и за шипове. Та, който иска, да отиде малко в Поморие на кал и луга, не е само за баби. Мъжа ми имаше големи проблеми с кръста години наред, оправи се с лугата, две години подред по 5-6 дни и вече 10 години няма никакъв зор, даже е забравил за колани на кръста и такива неща. А преди цяла зима беше с тях, ужас.
Грийн, дано го преодолее! На една приятелка преди години дъщеря й в 7 клас, ако знаете какъв номер й бяха спретнали съученичките, детето добре, че излезе от дупката, без да смени училище и без да направи по-голяма беля.... Пишела си с някакво момче, ала бала, после той поискал, тя пратила някаква снимка по-разголена,не е била гола, май по бельо. Е, това момче се оказало съученичка под прикритие, после изпратила на целия клас снимката и всички й се подиграва ли, и най-добрата приятелка спряла да общува с нея, просто останала сама и без приятели, та чак и учителите разбрали. А детето беше много добро и кротко. Колко месеца с рев е ходело на училище, то си знае. Много е гадно, та трябва да им се говори, в юношеска възраст тези предателство смачкват и са много опасни.

# 272
  • София
Люба ми чете мислите. 😊
Едно е това, което Аманда разказва за своята баба - да събираш билки и да се връщаш към природосъобразен начин на живот.
Другото с маслата и добавките се е превърнало в отвратителен бизнес; не стига, че се борави със силно спекулативни цени, ами и посланието от бълващите реклами е "Живейте си все така безобразно и взимайте нашите чудодейни хапчета, за да нямате киселини, газове, безсъние..."
Люба, за такива отвратителни ситуации със снимката има чудесно решение. Веднага се спретва ответна компрометираща визуализация с помощта на Фотошоп. Помня страхотна реплика именно от "Тъй нареченият мой живот" - Всичко е позволено в любовта и във войната.

# 273
По този повод преди година - две имаше клипче на МВР, ако не се лъжа. Беше хубаво, стряскащо и идеално за деца около 7 клас и не зная защо поне в ЧК не им го пускат.

# 274
  • София
Слава Богу, при него сега не става въпрос за подобно нещо. Просто имаше очаквания, които с времето май не се оправдат. Той освен това тръгна на 6 години и си мисли, че изглежда видимо по-малък. Истината е, че има и ген в цялата работа. ММ на неговата възраст също е имал много детинско изражение. Даже намерихме снимки да му покажем. Майката на един съученик, който го е виждала, казала нещо от сорта "Ааа, онзи петокласника"... Като чета колко са високи момчетата в темата, наборът е направо дебос, а всъщност е в златната среда по всички възможни таблици, но това си го тормози. Не го бяхме взели предвид, когато го пуснахме на 6 на училище... С целия ми опит, ако сега трябваше да решавам не бих го направила, но вече е отдавна минало...

# 275
  • Между гори и планини
В стария клас на пубера имаше странна виртуална история. Имаше момче с баща работещ в следствието , беше странно момче, затворен, тих и пред родителите възпитан, но иначе много интриги създаде сред децата.
Изведнъж се оказва, че има фб профил, и го били обиждали там други деца от класа. Баща му се задейства, вдигна скандал, заплахи, започна следствие. И какво се оказва - неговият хубостник, сам правил регистрации, сам си пишел обиди, за да накисне децата които не харесва. Ама на акъла му не дошло , че има IP адреси 🤣 Та баща му беше много 💩. И премести наследника си в друго училище.

# 276
  • софия
Качи ме на черешата за секунди. Всеки път слага дрехите за пране струпани на топка в коша за пране. Извадих вълнено поло, с което беше вчера, в размер за едногодишно дете. Пък и не я било интересувало, че било станало така, щяла така да го носи. Ако може да го сложи като бъф, пак ще е добре. В гардероба й е същата работа - дрехите се набутват на един рафт под закачалките и всичко е топка.
Бива, бива, ама чак толкова не бива! Че и устата! Дори не знае как да пусне пералня. Всичко се случва с магия - дрехите сами се перат, сами се сгъват, сами се простира и прибират.
Ама заслужава да я накарам да си го сложи, както може и така да отиде на училище, когато тръгнат.

# 277
Ставната гимнастика на Норбеков също помага. Аз обичам да тренирам с тежести и не съм сигурна, че това влияе положително на врата, но си продължавам... Стопирала съм ги до по пет килограма гири, а ме влече и с повече.
Звънче, Sweat Smile
п.п чета откъслечно и си мислех, че последно Vesanа е писала, а то... Много сериозни теми сте засегнали. Дано всички деца се чувстват добре:yellow_heart:

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 10:46 от Amanda.D

# 278
  • Пловдив
звънче, хахахахаха, много сладко 😀😀😀Извинявай, не мога да се възмутя истински, аз съм същата калпазанка 😀
Доня, е от къде на малки деца им идват наум подобни интриги? Ама хак да му е на бащата, явно в семейството нещо е на почит такова поведение... Уу, много мразя така. В на набора класа 5-7 клас имаха едно момиче, което изобщо не идваше на училище, с майка си на фризьор, в Гърция, на разходка, в годината 2 месеца я се съберат. И се изживява като инфлуенсър, та на нея баща й полицай и на родителски срещи един важен, важен, с едно самочувствие, а по закон детето дори не трябваше да завърши в това училище. И вчера Синковеца ми заявява мамо, искам да съм красиво момиче, много ще ми е лесно, за какво да се мъча - и показва същата кифла, без извинение, в Инстаграм има 20 000 последователи. Голям успех в тоз живот, ей, голям!

# 279
  • Между гори и планини
Аз съм най-добре с кардио тренировки. Заради спортните травми на глезените, си взех кростренажор преди години. Много добре ми действа, загрявам цялото тяло. Аз в последните години станах мама Цоцолана, другарките много тежат и гърба страшно много ме боли.

# 280
  • София
Звънче, моето тръгна да си сменя крушка на нощната лампа вчера около полунощ. Тази ѝ била жълта.
Ама това цокъл, лумени, келвини - кой да знае, че съществуват. Ей така просто си мислеше, че ще вземе една крушка и всичко с магия ще се нареди. Обяснявах какво представляват и къде са обозначени спецификациите на крушките...
Аманда, най-добронамерено да си кажа мнението за Норбеков - всъщност то съвпада със следното:
https://momichetata.com/obshtestvo/kak-se-promivat-mozci

# 281
Red, чела съм го това, съгласна съм. Но не ми пречи и да съм правила гимнастиката, която за мен е супер досадна /ненавиждам такива бавни движения/ . Но съм откривала ползите. Имам съсед невролог, той ме насочи да я правя, когато ми откриха измененията във врата.
Едни приятели бяха дали луди пари за някакъв курс. И си вярваха, че са добре:smiles:

# 282
И аз имам ошипяване на врата, стеснени каналчета и т.н. Не ме боли. Но явно има натиск на нерви и имам усещания за болка отдясно под ребрата.
Девойката в началото на учебната година ми беше изкарала акъла с болка във врата. Беше на училище и ми се обади, че не може да го движи от болка. Отшумя бързо.

# 283
Люба,  гадно е , когато има толериране на някои. Сега има социални мрежи и нещата са на показ, но такива случки имаше и по нашите времена.
Да ви разкажа за едно време, преди 40 год. Simple Smile (след този случай малко неща ме учудват Sad )
В моето училище, макар и неелитно, бала за прием беше висок. Момчетата бяха с успех над 5.50, но едно от момчетата беше с успех 3.50 и намалено поведение (тогава и това беше важно). Три години, всеки час, всеки учител ревеше, че това момче няма да завърши. Е завърши, някак с 3., но историята продължава. След 10 години, има сбирка на класа. Говорим, спомени... Някои казва "Имаше двама Златни отличника във випуска." (Класната, възмутена се изпуснала с информация) Аз знам само един. Оказа се, че въпросният младеж, не само успя да завърши, но изведнъж се е превърнал във втория Златен отличник и оценките му от трите години, по всички предмети, стават 6-ци, за поведението - няма да говорим. Е, имало разни облаги за училището. Лелята шеф в образованието, бащата шеф в полицията... Не е за всеки...
Разказвала съм този случай на децата си. Трябва да знаят, че винаги и навсякъде ще има "специални", но те трябва да разчитат само на себе си! И работят  сами за себе си! Но, е много гадно, като виждаш. "За кучета и котки може, а за прасета,  не може.." - като се казва в един стар филм Simple Smile

# 284
Звънче, все едно за мен говориш с подредбата на гардеробите Simple Smile За срамотите ММ има по-подреден гардероб, а за зла беда детето прилича на мен Simple Smile
Обаче за други неща съм по конец. Майка ми като побеснееше и извади целия мой гардероб и после подреждам, точно на седмицата пак е дармадан Simple Smile
Аз съм почитател на билки и хомеопатия. Полза сме видели всички у нас. Имам си универсални лекарства и си ги ползвам.
Синът ми последно в яслата е пил АБ. Гнойна ангина и бронхити сме лекували с хомеопатия. Единия път бяхме на косъм, правихме снимка и с лекарската си дадохме 24ч ако не подействат гранулките, започваме АБ. Не стигна до АБ обаче.
Аз от дете имам проблеми със сливиците, карах гнойна ангина по 2-3 пъти годишно. След лечение вече 7-8 г нямам такъв проблем, а дори и да тръгне процес го прекратявам с хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт