ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 810
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Слава Богу, при него сега не става въпрос за подобно нещо. Просто имаше очаквания, които с времето май не се оправдат. Той освен това тръгна на 6 години и си мисли, че изглежда видимо по-малък. Истината е, че има и ген в цялата работа. ММ на неговата възраст също е имал много детинско изражение. Даже намерихме снимки да му покажем. Майката на един съученик, който го е виждала, казала нещо от сорта "Ааа, онзи петокласника"... Като чета колко са високи момчетата в темата, наборът е направо дебос, а всъщност е в златната среда по всички възможни таблици, но това си го тормози. Не го бяхме взели предвид, когато го пуснахме на 6 на училище... С целия ми опит, ако сега трябваше да решавам не бих го направила, но вече е отдавна минало...
                Грийн, и у нас май се разиграва същия сценарии.Нашата постоянно страда за ръста.Била много ниска и какво ли още не чух.Наистина от 4-мата тя е най-дребна.Сега се нерви,че и братовчед и /една година по-малък/ е почти колкото брат и,а тя не растяла.Надявам се,че е временно явление вседствие затварянето в къщи.За целия период тя и един път май не е излязла от дома.Дано тръгнат на у-ще защото се е затворила в стаята си и очите не можеш да и видиш.Какво прави,какво учи и т.н. на никой не обяснява.Някаква апатия и безразличие я гони отвсякъде.Само чуваме пианото и окулелето,пее ,но когато влезеш един възмутен поглед и....моля,излез.Опитах  се да поговоря с нея,но.....ударих на камък.

# 286
  • София
И ние сме така като скаридка. Започнах хомеопатията заради проблеми със сливиците преди мнооого години При поредната гнойна ангина реших да пробвам с хом. л-во, което ми беше предписано, налепът се отлепи за 1-2 часа и изчезна, а опитът ми с антибиотик в такава ситуация беше, че изчезва след 2-3 дни употреба на антибиотик. Тогава се замислих. Дъщеря ми никога не е пила антибиотик, а на сина ми предастмовото състояние след купища антиалергични и кортикостероидни л-ва се повлия добре, дори изчезна. При нас става дума за класическа хомеопатия, не боаронска. Но процесите са бавни и искат търпение. Според мен стават идеално за хронични и повтаряеми оплаквания, които другите лекарства просто подтискат, но не лекуват. В хомеопатичната тема във форума се съобщава за по-леко изкарване на корона вируса от употребяващите хомеопатия и недостигането до усложнения.

Очаквам с нетърпение утре да разбера какво ще е решението за връщането на големите ученици в клас.

# 287
  • София
Той освен това тръгна на 6 години и си мисли, че изглежда видимо по-малък. Истината е, че има и ген в цялата работа. ММ на неговата възраст също е имал много детинско изражение. ....... Като чета колко са високи момчетата в темата, наборът е направо дебос, а всъщност е в златната среда по всички възможни таблици, но това си го тормози.

Можеш да успокуиш детето, че не е единствено  - едва ли някой може да бие синът ми по умалени размери - 155 едва ли има и 40 кг. А дори не е от 6год, въпреки че е роден на края на годината. Но всички сме дребни - и аз и ММ, а и явно съзряването и израстването стават на по късен етап, което пък си е бонус  - ще е младолик Simple Smile

# 288
  • София
Кое хомеопатично ползвате за ангина? Аз давам Меркуриус и в повечето случаи успявам да оправя гърлото на малкия с това, но последния път си изпи антибиотика.

И при нас Соня за последната година е пораснала само с един см, а другите момичета дръпнаха много. Понякога се оплаква, но не ѝ е фикс идея. Но и ние с баща ѝ сме ниски.

# 289
  • София
И аз вярвам на хомеопатията, по стечение на обстоятелствата. Който не е патил и само тя да му помогне, той не го е разбрал. И не става дума за това, да лекуваш голям човек, като му даваш едно голо нищо и се оправя със силата на мисълта само, а става дума за дете, което не знае какво му даваш. С набора така оправихме зверски запек във възраст за гърне, като тогава не му помогнаха нито гастроентеролози, нито психолози, нищо. Обърнахме се към хомеопатията от отчаяние вече. Ходихме на няколко, докато намерим точната лекарка, с точното лекарство. Не казвам, че помага за всичко, но в нашия случай ни спаси. Не искам дори да си спомням каква мъка беше. Аз съм човек на науката по принцип, но някой път нещата явно стават и по такъв начин. Не знам какво му помогна и как, но съм благодарна за цял живот. Аз лично съм доволна от осцилококцинума, на мен винаги ми стопира разболяването. Но знам, че не действа на всеки.
И сега да ви кажа, че след като споменахме за Камино и аз се разчетох по темата и някак си го навих на пръста. Не знам кога ще стане и как ще успея да си организирам всичко, но като една далечна цел ми стои. Много обичам да ходя пеша и мисля, че това е моето "нещо". Толкова хубави разкази изчетох, че дори плаках. Остава само да мине пандемията и да събера пари и сили.

# 290
  • София
Кое хомеопатично ползвате за ангина? Аз давам Меркуриус и в повечето случаи успявам да оправя гърлото на малкия с това, но последния път си изпи антибиотика.
Което ми е предписал хомеопатът, то е лично за мен и същото не би помогнало на друг, дори и със същите оплаквания. Това е принцип на класическата хомеопатия. Лекарството се предписва след дълго интервю от хомеопат (в нашия случай - и лекар), не е универсално. Аз имам едно лекарство, синът ми - друго, дъщеря ми - трето. А интервюто е направено доста преди спешното състояние (ангината).

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 12:46 от BFF_

# 291
Девети клас, около 160, може би малко над, кг-56.Навсякъде най-дребен, особено в първи клас отнесе много подигравки, що не е седял в ДГ. Тогава и години наред беше и на кг поднормен. Сега активно тренира в домашни условия, понатрупа мускулна маса. Първите дни в осми клас едни бабаити идващи от едно и също училище му направиха снимки и фалшив профил във ФБ. Със снимка, бяха го снимали как гледа уплашено, защото се опитваха да го бият. Съжалявам, че се опитах с добро, нищо не постигнах. В един момент опрях до директор и се наместиха нещата, но горчивината остана. За радост, паралелките се трансформираха след 8 клас по желание на децата и част от бабаитите заминаха с приравнителен в "по-престижната", а за жалост, там замина и дете, с което се разбираха.
Като цяло, не случи на добър колектив. Най-трайните приятелства са му от... ДГ

Колективът не е добър не само заради детето ми. Понякога слушам уроците, точно от "бабаитите", които останаха то врънканици за по-висока оценка, то разправии с учители, то пазарлъци.Аз съм учила в амбициозно училище, такова чудо не е било да правим панаири и да удряме на молби за оценки. Едно даже си каза, че му обещали незнамкаква си карта, нещо за компютър беше и всеки час врънкаше госпожата по пеене"какво можело да се направи". Абсолютно съм забранила на сина си да се разправя за оценки, колкото и да е ощетен. Като е добър в нещо, все ще се докаже.

# 292
  • Някъде в Европа...
Айде, за един уикенд направихме оборот на продавача от Казанлък с колелата. И приятелчето на набора се сдобило с колело, със 100 лв. по-скъпо от нашето..(доволна съм, почти съм сигурна, че ще имаме компания за състезанията 😉) Прибрали са се в Търново вече, но моичкият остава на гости у тях, позволих до 16 ч, че не е учил за утре.
И аз съм нетърпелива да разбера дали ще ги върнат на училище. Желанието ми е: ако да, да е в началото на втори срок. И без това е прецакан досега първия срок, поне да не ги връщат в студените седмици до края на януари...

# 293
  • София
Вярвам в хомеопатията, но приложена на ранен етап, при  първи симптоми. При сина ми действа, защото съм по-отговорна. За гърло-прополки, за Т и грипни неразположения-коризалия..., за себе си, понеже съм нехайна и си обръщам внимание твърде късно, не действа.
Грийн, моето дете страдаше, че е дребно, а беше точно в златната среда. Лятото на 8 срещу 9 клас израсна с около 7-8 см, а може и повече да бяха. Просто избуя. В 9 клас продължи да дърпа, а миналото лято качи още 4-5 см. В 8.кл беше висок горе-долу колкото мен, значи около 160 см. В момента е 185 и продължава да расте.
Звънче, и аз не успях да се вузмутя от твоята госпожица. 😁

# 294
Ами зависи от колектива - в стария клас беше един от последните по височина, в новия с изненада се подреди едн от първите  Simple Smile
Веднага се възползва от височината му - мие прозорците само с бебешка та си стъпка. Есента с баща си миха прозорците, аз в банята под душа комарниците и щорите.. КЕФ!

# 295
  • софия
Пффф, ужасни сте 💞
Не ме възмути толкова това, че за пореден път слага всичко на топка за пране, защото и аз съм виновна до някъде за това, че не съм я научила, а защото отговаря, когато е виновна. Е, ядосах се, защото полото наистина беше жестоко - фина вълна, тъмно зелено. С него бях спокойна, че ще й е топло. Не че едни студове са настанали, ама нали едно от нещата, от които майките ни е най-страх, е детето да не настине, защото е голо😂
Била намерила в Интернет как да се оправи вълнена дреха. Понеже от опит знам, че това е мисия невъзможна (няма как да върнеш 5 номера), ще я оставя да експериментира. Това със сигурност ще го запомни. Караницата ще й държи влага 3 дни.

И на мрън й е драма, че е малко повече от 160. Била ниска, била джудже. Аз съм толкова, супер си ми е. Е, понякога си мисля, че нямаше да е зле да съм + десетина см, ама не ми е било фикс идея. Е, дано порасне още малко, но `квот такова.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 13:35 от zvаnchе

# 296
Звънче,  ти ли зареди всичките дрехи в пералнята или детето ги сложи:smile:?
Аз съм съсипвала много дрехи, защото не разпределям правилно прането. Почнах да пера всичко на по-ниски градуси. И без това се преобличат по сто пъти на ден и тази пералня непрекъснато върти с чисти дрехи. Ние си направихме коледен подарък сушилня, защото беше голяма мъка сушене, прибиране. Все си мислех, че няма къде да я сложа, но й намерихме място.
В гардероба ми е лудница. На децата също. Непрекъснато подреждам и до ден е същото.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 13:42 от Amanda.D

# 297
  • у дома...
Скаридка, срам ме е, но и аз съм така. А подредя гардероба, а не мога да си намеря половината неща.
Доня, за другарките не ми говори. Лошото е, че щерката на мен се е метнала.
Предпочитам натурални и билкови продукти. И като козметика, и за лечение. Естествено, има положения, при които конвенционалната медицина върши по-добра работа.

# 298
  • Между гори и планини
Какви са средните габарити за момчета тийнове на 14?
Моя нито е най-висок, нито едър. Всъщност с приятеля му са един ръст, но моя е два пъти по тънък.
В момента е 175см и макс 55кг.
Помня, че имаше период от 3 години, в които не мръдна от 33кг, три лета носи едни панталони, които бяха 7/8, после до коляното, после къси 🤣

# 299
Моят е с подобни размери, лекарката ни се скара че е под нормата, но ние се следим при ендокринолог поради някои причини. Трябва да качи маса. Тренира на лост у дома, само това. Но яде много изчистено, ядки, месо, салати, плодове, рядко някой шоколад. Просто това обича.

Общи условия

Активация на акаунт