ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 806
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Може ли бърз въпрос - същият ли е броят на полагащите ни се дни отсъствия по домашни причини както досега? В Наредба за приобщаващото образование май беше.
Моите напират за ски.

# 331
  • Между гори и планини
Не съм чула набора да пука, но той е момчето ластик, може да огъне палеца си навън, така че да допре китката. Качва си краката зад врата, мост и шпагати са му супер лесни, огъва се като мек пластелин.
Аз спрях балета в 7.клас, защото тазобедрените ми стави пукаха докато вървя и много ме болеше. Бях на инжекции.
Набора в трети клас мрънкаше че го болят краката . Тогава беше болки на растежа.

# 332
А, от 26 деца той е един от тримата, които не пушат.

Светкавица, твоят младеж беше в ТУ гимназията, нали?
Предимно мъжки компании, а там пушенето е героизъм..
В ОУ имаха деца, които пушат, но не си позволяваха да пушат в междучасията, а само на събирания извън училище / след училище.
Сега не е споделял да има пушещи съученици. В компанията са 8-9 клас деца от МГ, Първа и Пета, мислите им са все за компютърни игри и разказване на вицове Simple Smile
За алкохола сме говорили, че по-добре да потренира у нас и след това да пие с приятели. Идеята ни е да е свикнал с алкохол, а не от две глътки да се направи на маймуна и да бере срам.
За момента е опитвал бира и сайдер. Второто му харесва, но пие няколко глътки и като вземе да го хваща сам оставя чашата. Става по-бъбрив и весел Simple Smile

# 333
Ния пука ужасно. Чак ме плаши. Имаше и огромни болки в глезените при по-тежко натоварване. Заведох я на лекар в ортопедията. Каза скъсени сухожилия. Ако иска активен спорт - операция. Каза, че най-доброто за нея е стречинг. Записах я и се роди. И с кеф ходеше. Шпагат, стойки на ръце, мост прави. Имаше период, в който само надолу с главата стоеше. Вече е рядкост.

# 334
Да, гимназия по Комп моделиране и Комп системи. В класа 4 момичета, всички пушат, от момчетата не пуши синът ми (, алергия със силна непоносимост към миризми), едно дете със СОП и едно, как да кажа... По-семпло. Готини те, умните, отличниците, лидерите пушат. Че и предлагали 5лв на сина ми да пуши. Ама той(срам не срам) се сетил, че ще го излъжа и затова не опитал. И заради алергия та, че му се гади от силни миризми. Не от принципи, де

# 335
  • Между гори и планини
Моя синковец изпадна в паника преди малко. Вторник трябва да прави план на Любов на Сафо и презентация. Учебника му е с печатна грешка. Два пъти се повтаря Омир и Илиада, но Сафо и Антигона ги няма 😳
Звъннах на бившата шефка, утре праща нов учебник, аз връщам неговия. Един съученик му прати снимки на урока, то е мъка да се чете . Утре дружно , заедно с частната учителка ще учат и ще прави презентация. Направо пак беше готов да ревне. За години работа в книжарницата, такова нещо не се е случвало. И в сборника на Архимед, в отговорите намери грешка. Дано смогне по литература.
Утре учителката по английски няма да присъства, пратила е три теста да се завършат в определен срок. Прави ги бързо и почва литература .

# 336
Пушачи има и при нас. Основно момчета. Тийнове са - разбирам - това е част от идеята, да се чувстват по-големи. Добри деца са - няма подигравки или гледане с пренебрежение на останалите, които не пушат. За протокола - и аз пропуших на тази възраст - след гимназията ги отказах.
Видях, че стана дума за гъвкавите пръсти. При някои може да са т.нар. халтави стави - те са част от признаците свързани с пролапс на сърцето. Ако децата ви имат и бодежи в гръдната област или не издържат на продължително физическо натоварване - може да се консултирате с кардиолог. В повечето случаи не се прилага медикаментозно лечение, просто се прави съобразяване със ситуацията и натоварванията /да не се вдигат тежести и прочее/. По статистика поне 5% от хората имат пролапс, но не знаят защото не им причинява неудобство в ежедневието Simple Smile
При нас се откри по време на активно спортуване.

# 337
  • у дома
Доня,аз имам скенер у дома-ако трябва да сканирам нещо пиши.

Само да ви съобщя всеизвестната истина,че всеки страда по това,което няма.Аз съм 176см и съм си голкова от 14годишна,много страдах,че съм толкова висока и стърча над другите,но пък толкова си и останах...Моето сега страда,че стърчи над другите с неговите 187см ,аз го успокоявам,че за мъж  е хубаво да е висок-косата му е къдрава,на мен много ми харесва,но той  и от това не е доволен.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 08:42 от svetlaem

# 338
  • Между гори и планини
Светле, ако имаш литература на Анубис, ще съм ти безкрайно задължена. Съученик прати снимки, но на тая лъскава хартия, се виждат лампи, светкавица и със зор букви. И аз се напрегнах чак. Ако не стане, ще пиша на учителката, че набора ще направи задачата със закъснение. Въпреки, че го познавам и на инат ще се звери да чете и да го направи.

# 339
  • у дома
Намерих я-нова новеничка,според мен не е отваряна,но за съжаление е на Просвета...Ако  кажеш да сканирам какво пише за Сафо.

# 340
  • Между гори и планини
Намерих я-нова новеничка,схоред мен не е отваряна,но за съжаление е на Просвета...Ако  кажеш да сканирам какво пише за Сафо.
Недей, няма смисъл. Той има да работи върху определени страници, а издателствата се различават. Но благодаря! 🥰💐

# 341
Нашите май са по "Анубис".. Но не съм много сигурна. Проблемът е, че си е легнал вече и не искам да го будя. Утре сутринта бих могла да снимам.
П.П грешка, по "Просвета" са. Разгледах кориците по разни сайтове

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 21:30 от Amanda.D

# 342
  • София
Работните листи по математика на Анубис са пълни с грешки...

# 343
Грийн, по "Просвета" ли са по БЕЛ?  Нали един зелен учебник? Или се бъркам с христоматията, която взех...Страшно ангажиран родител:blush:

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 21:38 от Amanda.D

# 344
  • Някъде в Европа...
Доня, нашата пък е на Булвест...Сори!

Общи условия

Активация на акаунт