ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 793
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
В сборника на Анубис за 8 клас има много грешки също. Грешките са и в отговорите, а също и в печата на разделите. За комбинаториката мисля, задачите от група А, бяха препечатени  1:1 и в група Б. В другите раздели също имаше една и съща задча, сложена и в двете групи.

# 361
Всяка сутрин се събуждам с надеждата за сняг и в София, но уви...
Red, всички големи издателства на книги си имат коректор.
Нямаме интернет, трябва да разчитаме на А1, което означава, че положението е много зле. Дано успеят да учат чрез телефоните...

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 06:41 от Amanda.D

# 362
Аманда, и аз чакам сняг, дребното ми го обожава. А и какъв януари е без сняг и поне седмица с -10. Именно тези топли, болни зими ни докарват гадни вируси, според мен.
Цитат на: Red
Помните ли, навремето във всички книги имаше листчета с печатни грешки, открити след подаването им за печат. 😊
Помним. И въпреки това печатните грешки бяха рядкост. Не съм носталгична по соц-а, даже хич, но редакцията и правописът в печатните издания беше едно от най-безупречните неща тогава.

И ние сме с Анубис по БЕЛ, но грам не съм поглеждала учебника. Щом не се е оплакала, значи няма да е от дефектните.

И - добро утро!

# 363
Добро утро! Ние се събудихме без ток, към 5.30, но добре, че малко по-късно дойде.Тъкмо вече се притеснявах как ще учи наборката. Първият час, т.е. в момента, трябва да имат контролно по музика.
За пукането - моите и двамата много обичат да си пукат ставите, всички - ръце, кръст, врат. Полудявам!
В класа на наборката, бях писала в началото на годината, има пушещи деца. За съжаление моята беше от тяхната група, но не пуши, само се движеше с тях. Младежът ми пропуши в 8 клас. Тази година ги отказа, дано е за постоянно и да устои на изкушението. Той е опитвал алкохол - Съмърсби примерно - 6-7 клас. След това по разни рождени дни е пил уиски и водка. Не ми се коментират родителите изобщо... Имаше два пъти издънки с повръщане и си научи урока, надявам се. След това не се е случвало повече. Казва, че си знае мярката...

# 364
Добро утро Simple Smile

Помня и аз листчетата с печаЛните грешки към изданията едно време. Тогава имаше стандарти, които се спазваха и се следеше дали се спазват (не само в книгоиздаването). Сега всичко ни е наред предимно по документи.

Моят младеж ненавижда пушенето. В предишното му училище имаше една паралелка от неговия набор, в която всички деца пушеха от 5-ти клас и нито класния се интересуваше от проблема, нито родителите...
Иначе пие безалкохолна бира на празници, вкъщи.

Успешна седмица ви желая. Flowers Four Leaf Clover

# 365
  • София
Ние с ММ сме високи - аз 176см(като малка тренирах волейбол и той помогна Simple Smile ), а той 185см. Девойката има голяма драма, че е ниска - 167см. - 55кг. и кара баща си да я мери всеки месец. Мечта й е да стане 170см. Малчо за сега на ръст си е с ОК 134см. - 8г., но килата му бягат много едвам докарва 26кг.

# 366
  • Между гори и планини
Добро утро. Седмицата започва с 6 по математика на квадратни и биквадратни уравнения.
И моя не обича цигари... И аз не обичах, хвърлях цигарите на баща ми в тоалетната. Пропуших късно - на 20 г, за сметка на това за дълго.
Мъжът ми спря да пуши от момента в който разбрахме, че съм бременна с Пубера. И до ден днешен не пуши. Аз започнах отново от депресия в Ямайка. Спирала съм няколко пъти.
Големият ми син също не пуши.

# 367
  • у дома...
Аз съм 174, ММ - 181. Девойката е 165 см. Окърля се преди две години изведнъж, когато стана "жена".  До тогава беше като скелет, а ядеше три пъти повече, отколкото сега. Ама то и аз и баща ѝ сме си ячки.

# 368
  • София
Вчера и двамцата синковци ме хвърлиха на върбата.
Наборът се оказа, че буквално е проспал последния месец и малко по математика, та вчера го хванах ударно да изрешим някакво количество задачи за класното, което е днес. Това ако е ПО просто няма как да се случи.
Малкият пък се оказа, че само по математика пише домашни, защото само тази учителка редовно иска да й се пращат на пощата домашните.

# 369
  • у дома...
Единственият проблем с ДО-то при нас е с математиката. И то не защото учителката не преподава добре, а моята не отбира грам от математика, а и има страшно много пропуски от основното училище. Има тройка на класното от петък.

# 370
Просто майка, не сте единствените, дъщеря ми също я няма никаква с математиката, но откакто е на ДО има само 5, зачудена питам как така, защото от малкото присъствено време се разбра, че в класа й никой не разбира от този предмет и няма от кой да препише дори, без грам притеснение призна, че има приложение в което снимаш задачата и то я решава. Не се поинтересувах повече. Зачудих се да рева ли, да се смея ли, да й се карам ли, да назидавам ли. Наясно съм само, че щом се върне в клас слабите оценки ще са постояна спътница по този предмед, най-вероятно до 12 клас.

# 371
  • у дома...
Ани се мъчи сама до последно. Не преписва. Иначе каза, че други от класа са пуснали класното на стори във фейса, за да им помагат приятелите им. Аз съм ѝ казала сама да си решава, пък каквото такова.

# 372
Моят трябва да е свършил с класното по математика вече. Притесняваше се тази сутрин, въпреки че доста задачи реши в последно време. Върна се чак до комбинаториката и векторите. Е, по интересен начин решава, докато в същото време си приказва с някого, ама не мърморя вече. Според него в училище решават само много лесни задачи, а после на контролните има трудни. Казах му, че това не трябва да му е голям проблем, ако си решава редовно от сборниците,  но все пак нали първо учителят трябва да покаже и обясни. Как пък все няма късмет с учителите по математика.

Моят може и изобщо да не разбере, ако му липсват страници от някои учебнници. 🤣 Особено тези по български и литература.

# 373
  • софия
Радвам се, че мрън предпочита ниска, но нейна оценка, пред това да е отлична, която няма да може да защити.
Рано или късно ще се върнат в училище. Високите оценки от ДО, ако са от преписване, ще бъдат претопени от ниски. Какъв е смисълът?
При нас от днес започват класните. Днес е първото по английски, в петък по бел. За другата седмица остава мат и второто по английски.

# 374
Охохо, и на това му намират цаката учителите. При нас са били ок 15 задачи за 40 мин Simple Smile 6 от тях с детайлно разписване и чертеж

Общи условия

Активация на акаунт