ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 789
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • о`майна лунна нощ е
Сега като латерни намилат "Пети, седми, дванадесети клас ..... Пети, седми, дванадесети клас ...". Другите да се спасяват. И така ще стане, че малката ще тръгне, а наборът ще продължи да играе. Тя всъщност си хвана доброто настроение, напълни раницата с учебници и тетрадки, окомплектова си лаптопа и се изсели. Буквално. Селянче стана и сега прави магии там, защото в къщата няма интернет, та си споделя от плана на телефона и муфти от плана на баба си. Дядото е потрес, защото обхватът е слаб и единственото място, където може да учи, е в хола, където е и телевизорът. Няма мачове, няма програми. Сигурна съм, че изпадат в умиление от присъствието на малката кокошка там.
Майтап да става. Ще се оправят хората и знам, че се радват да е с тях. Да видят и те на живо как се учи дистанционно, защото им е далечно и съмнително.

# 391
  • София
Нещо мернах като вариант, който се обмисля (един от няколко) - 5, 7 и 12 клас присъствено. Осми изобщо не се споменаваше.

# 392
  • София
Къде го четете това? На работа съм днес и не следя новините, но знам че тук ще има инфо.
Не ми харесва, аз имам 6 и 8 клас и пак ли ще остават вкъщи....

# 393
  • София
Малкият синковец хич няма да е доволен ако него върнат, а наборът си остане на ДО. Аз, казано честно, също. Смятам, че наборът има много по-крещяща нужда да се върне на училище.

# 394
Стаматов е споделил в профила си статия по въпроса за това, как ще продължи обучението на учениците след 18 януари.
Кратък преразказ.
Пет варианта за продължаване на учебния процес след 18 януари са обсъждани на Отрасловия съвет, проведен в края на миналата седмица. Окончателно решение не е взето.
Учениците от начален етап най-вероятно ще продължат с присъственото обучение.
Засега учениците в прогимназиален и гимназиален етап ще се обучават в електронна среда от разстояние.
В училищата, където броят на учениците е малък( около 200-300), всички да се завърнат в клас, а в големите градове това да се случи само за ключови класове - пети, седми и дванадесети. Това ще се направи с т. нар превключване ( например една седмица присъствено обучение, една - обучение в електронна среда). Обсъждан е и вариант за стъпаловидно превключване, като идеята е да се осигури поне седмица присъствено обучение за всяка паралелка.
Решението как да продължи обучението на учениците трябва да бъде взето през тази седмица.

# 395
  • о`майна лунна нощ е
То няма никакво значение къде сме го чели. Един подаде пръст, останалите авторитетно почват да предават същата информация като папагали с правописните грешки. И предвид горчивия опит с изявление на министъра на образованието в 8 сутринта, а после по тъмно пресконференции на щаба и министъра на здравеопазването точно в обратния смисъл, вече, докато не видя заповед на директора на училище, всичко друго е "... една жена каза ...". Не вярвам на нищо предварително.

# 396
При нас драмата с интернета е заради паднали дървета и засегнати кабели. Никой не работи на мястото и започвам да се притеснявам за предстоящите класни. Дано правилно е разбрал за петък, а не са по- рано.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 14:38 от Amanda.D

# 397
Моята третокласничка си ходи на училище и нема мърдане.
Връща се на 4-ти януари от училище и вика: "Мамо, ние в класната стая имаме нещо като кофа за боклук, което убива коронавируса" Joy
В училище имат и някакво устройство, което им мери температурата на китката и се извиват бесни опашки, докато измери температурата на всички. Моята за да не се бута в навалицата си чака търпеливо отстрани и вика: "Побърквам се като на всеки с премерена температура устройството казва - моля преминете, моля преминете, моля преминете" Joy
Поне на детето не не може да се оплаче от липса на разнообразие...
Знае ли човек, утре на вратата може и Гандалф да пази от вирусоносители и да вика: "You shall not pass!"

# 398
  • София
Благодаря, явно ще чакаме щаба в четвъртък и нова заповед в петък.

Днес ги е напекла жегата вече - за нея изпитване по немски, за него класно по математика.

# 399
То няма никакво значение къде сме го чели. Един подаде пръст, останалите авторитетно почват да предават същата информация като папагали с правописните грешки. И предвид горчивия опит с изявление на министъра на образованието в 8 сутринта, а после по тъмно пресконференции на щаба и министъра на здравеопазването точно в обратния смисъл, вече, докато не видя заповед на директора на училище, всичко друго е "... една жена каза ...". Не вярвам на нищо предварително.

Ама разбира се. Докато не се реши окончателно от този, който има съответните правомощия и не се напише официално, като се посочи от коя дата кой как ще учи, за мен се явява безсмислено да се обсъжда. Отдавна не чета вече предположенията из медиите. И аз мога да си напиша такива. И резултатът ще е същият. Само ще се изнервяме така. И си губим времето излишно.
За мен тази година е работа на 50 % от нормалното, което трябва да бъде. Езикът ще го правим основно на лято с интензивен курс, на който няма да записваме следващо ниво, а най-вероятно ще повторим нещо като А2.
Слава Богу, че предметите им тази година са малко.

...Големият пък не искал да се занимава с мотивационни речи и да ги чете пред класа, защото било абсурдно  хора на 13 да пишат такова нещо. Смешно е, не съм ли разбирала...А трябва да напише реч за мързела Simple Smile То и не се знае  как изобщо се включва през телефона.
Аз пък ги разбирам... И ми е жал за деца, които не обичат подобни изяви.

# 400
Нещо мернах като вариант, който се обмисля (един от няколко) - 5, 7 и 12 клас присъствено. Осми изобщо не се споменаваше.

Според мен ще върнат 5,6,7 клас, защото сега им плащат заради ДО, а Баце не обича да се харчи ако няма далавера за него.
На ПГ са позволили още от 18.01 връщане в училище за провеждане на часовете по практика (инфото ми е от ПГ в провинцията, братовчедка ми е учителка там). Е там какво ДО провеждат ви е бедна фантазията. Във всеки клас има поне по 2-3 деца от селата само с мобилен Интернет, които влизат 2 пъти в седмицата да си вземат материалите и да качат направеното от тях. Плащат фантастични сметки за Интернет и са деца с желание за учението. Искали са да им позволят да живеят в общежитието, но за момента нямат разрешение.

# 401
А каква е логиката да върнат 5.7. и12. За 7. И 12. ок заради изпитите, но 5. Ако е защото започват/ са вече/нов етап- прогимназия, трябва да върнат и 8. по същата логика...Те започват/са в началото на гимназия...иначе, да, заради помощите може да върнат всички до 14 год.

# 402
Днес цял ден съм в движение и ви изпуснах. Май ще има олимпиади. Поне в РУО има съобщения за история и география. Много яко започват съобщенията:
"Уведомявам Ви, че организацията и провеждането на олимпиадата по ..... ще се осъществи в изпълнение на заповед № РД 09-2134/28.08.2020 г., изменена със заповед № РД 09-2998/30.10.2020 г., изменена със заповед № РД 09-3263/16.11.2020 г., изменена със заповед № РД 09-3313/18.11.2020 г., изменена със заповед № РД 09-3519/02.12.2020 г....."

5 заповеди и спираш да внимаваш Simple Smile

Дано затоплят училищата, защото е имало олимпиади в зимни ваканции веднъж в едно люлинско училище и веднъж в 20-то, откъдето е излизала посиняла от студ.

# 403
  • Някъде в Европа...
Люба, аз съм една от тези майки, който въобще не изпитват угризения да си спрат детето по 7 учебни дни, обикновено началото на юни, за да отидем на почивка 😃..Даже ясно си заявявах на класната, каква ще е причината за отсъствието му...Вземах 5 дни от нея+3 от директор, по семейни причини...И класни работи  сме пропускали, и контролни...Не се е ограничавал в постването на снимки, даже като се върнеше, синковецът носеше армагани на класа и учителите...
Както казва Джуди - училището не е това, което беше...
Искрено се надявам до края на първи срок да не ги върнат - и без това е прецакан....

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 18:25 от AIR

# 404
  • София
Днес в училището, в което учи детето на колежката ми (ОУ) имаше някакво мероприятие с родители, Вълчев, Синеочка...
Питали са изрично кога се очаква да върнат големите. Естествено отговорът е бил неофициален, но така или иначе доста песимистичен. Нещо за март месец са споменали, евентуално. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт