ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 757
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм си песимист от началото на тая дивотия и още от ноември се глася за март. По принцип и за другите части от пъзела "нова реалност" съм много песимистично настроена, ама няма да развалям настроението.
Чета една книга "Поразените" на Теодора Димова. Сюжетът е свързан с идването на Народната власт през1944 год. Действието се развива малко преди и след това. През цялото време жената в книгата изпитва едно ужасно чувство на безпокойство, на надвиснала опасност, на усещане че нещо лошо предстои, без да знае точно защо. Така се чувствам и аз от началото на тая пандемия.

# 526
Какво да ви кажа, преди месец един технически ми звънна да ме пита може ли да не монтира една колона (стоманена), защото вече бил сложил плочките на пода под нея, а те били хубави и скъпи и заради колоната трябвало да ги разбива... А колоната си е там от самото начало на проекта, не е нещо, което се е появило изведнъж. Та ценности и липса на организация кое кога да се изпълнява. Правим първо довършителните работи, а после къде да са колоните, които носят етажите нагоре... Вчера пък продавач-консултант ми коригирал носещи скари, тежко натоварени, по негово виждане. Продавач коригира решение на инженер за носещ под! Мъка.
Та във всичко е така. И съм наясно, че и по-зле ще става.

# 527
  • София
Все повече си мисля, че решенията са политически и се цели да не се изгуби учителският електорат. Затова март, колкото и да не вярвах преди, ми се струва все по-вероятен. Иначе каква е логиката да ги държат дистанционно. Доста хора преболедуваха и вече имат имунитет. Лекарите по натрупаха опит с този вирус. Новите случаи намаляха, хоспитализираните също. Можеха поне за 2-3 седмици да гииг върнат присъствено, да ги изкарат от понатрупаната инерция през последните 2-3 месеца дистанционно. И ако пак се увеличат случаите, пак да ги спрат.

# 528
Пробвах и аз със смешниците от пощенска. Извадих в ДСК.

# 529
Много неща могат и можеха да се направят, но не се правят и не се направиха. Единят вариант е да са толкова тъпи, че като си свалят шапката, вятърът от едното ухо да излиза през другото. Втрорият вариант да са откраднати всички възможни за крадене пари и да няма с какво да се финансира управлението на ковид кризата, мисля на всички ни е ясно, че е факт.
Аз отдавна приех, че управление на криза няма да има и всичко е оставено на произвола на съдбата, всеки да се спасява както намери за добре. И да се ядосвам, и да не се ядосвам, нищо не мога да променя. Правя каквото зависи от мен и считам за редно в ситуацията и повече няма какво да направя.
Силно се надявам поне другата учебна година да се нормализира ситуацията и да нямаме такива грижи, но.... малко се съмнявам.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:59 от шмърциплянку

# 530
  • о`майна лунна нощ е
Новите случаи, колкото и да са намалели, ги има. А хората стават все по-безотговорни и съм бясна на това. За пореден път се оказваме под тих огън, който дори не сме подозирали, защото някой си е спестил симптоми. Никой не карам да тича към лабораторията и да си пуска тестове, но е елементарно, ако ти или близък не сте добре, да проявиш самохигиена и съзнание и да си ограничиш контактите. Да, ама не. Докато едни приятели само да кихнат, вдигат телефона и веднага предупреждават, то други хора не намират за необходимо да те уведомят, че в обкръжението си имат болни. За съжаление отново имаме близки по болниците точно от спестена им информация за контакти със заразоносители. И ми е притеснено, и ме боли, че са стигнали до там, заради нечия безотговорност.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 17:01 от `ТуиГ

# 531
Чета една книга "Поразените" на Теодора Димова. През цялото време жената в книгата изпитва едно ужасно чувство на безпокойство, на надвиснала опасност, на усещане че нещо лошо предстои, без да знае точно защо. Така се чувствам и аз от началото на тая пандемия.
И аз я започнах вчера Heart
Обожавам Теодора Димова, а "Майките" е невероятна книга.

Все повече си мисля, че решенията са политически и се цели да не се изгуби учителският електорат. Затова март, колкото и да не вярвах преди, ми се струва все по-вероятен. Иначе каква е логиката да ги държат дистанционно.
Абсолютно точно наблюдение. Уж щяха да ги връщат, като спаднат случаите. Даааа, да. А тяхното ДО дори няма пряко отношение към спада, защото той е от средата на декември някъде.

# 532
Честита да си Бисе и от мен!!! Здраве и само положителни емоции през настоящата година!

Доня, страхотна снимка...направо ти "завиждам". При нас току-що започна пак някакъв снеговалеж...ще видим докъде ще го докара.

При нас класното по БЕЛ беше предната седмица, сега сме в очакване по Математика.

# 533
Не знам дали печелят учителското съсловие с това ДО.. , повечето ми познати учители са за ПО. Имам позната работи след пенсия - тя го изкара, но нейна дългогодишна колежка пак пенсионерка, работи по заместване, се зарази и почина. Та тази жена не иска ДО, защото учителстването за нея не е пускане на материали и проверката им.
Оптлеснах се, ама да кажа, че родителите също сме фактор и определено ББ и ГЕРБ не печелят родителските гласове. Е печелят обаче много важен електорат - на неработещите родителит, които 1000лв/ месец помощи за да си гледат децата не са и сънували!
В Маалата взели да ги записват наново в училищата, че да вземат "илядата лева"

# 534
Хора, вие наистина ли си мислите, че това се прави заради предстоящите избори?
Резултатът от тях отдавна е решен и не зависи от гласоподавателите...

# 535
  • софия
Ще се окажа непобедим оптимист, но все си мисля, че ако отидем и гласуваме масово, ще объркаме предварително платената сметка.

# 536
  • о`майна лунна нощ е
Като казахте пускане на материали и проверка на домашни.
В потрес съм! Наистина не съм вярвала, че има училища, в които това е единственият начин за преподаване. Но е така. Наборче на нашите, 8-ми клас в малко населено място до Пловдив, учат по този начин. Говоря за малък общински център, в който има профилирано училище. Тъй като повечето ученици нямали устройства у дома, ДО на практика няма. Само им пращали материали. Кой, как, къде и изобщо дали успява да ги прочете, разбере и върне като домашна, това вече е мистерия. Трудно го асимилирам, но е факт и го чух лично от детето вчера.

# 537
Ще се окажа непобедим оптимист, но все си мисля, че ако отидем и гласуваме масово, ще объркаме предварително платената сметка.
zvаnchе, не бих те нарекла оптимист, а мечтател. Joy

# 538
  • Sofia
Честит празник, Бисе! Бъди себе си, много ти отива и на всички нас страшно ни харесва! Бъди здрава и истински щастлива!

При нас малката се кефи на ДО... каза, че няма по-хубаво нещо да се наспиваш, вместо да пътуваши да губиш време от сън, както и да си закусиш буден и нещо вкусно, а не набързо. Освен това каза, че голяма част от учителите вече се справяли по-добре от колкото в клас, когато губят време във викане и глупости, сега поне не закъснявали... "а тези, които не стават - те просто не стават"...
С приятелките си общува онлайн, понякога в петък излизат за малко... и хич й не е...

Виж, наборката си страда... много си страда за всичко: за новото училище с нови хора и емоции, за "това да си сред хора, дори и начумерените бабички в метрото липсват, мамо!", да пропуснатите екскурзии и емоции в тази така харесвана ФЕГ,...

на мен ми е смесено като чувство и емоция - страдам за едната, усмихва ме другата... така и работя - ту от офиса, ту от вкъщи... Simple Smile

# 539
Не знам дали печелят учителското съсловие с това ДО.. , повечето ми познати учители са за ПО.
И ти си права. Но все пак фалшивата загриженост за учителите е част от предизборното представление.

Наборче на нашите, 8-ми клас в малко населено място до Пловдив, учат по този начин. Говоря за малък общински център, в който има профилирано училище.
В малките населени места е така, за съжаление. Масово са извън борда и седят без образование в момента. Имам лични примери - приятели на сина ми.

Общи условия

Активация на акаунт