Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 956
  • 3 479
  •   3
Отговори
# 2 460
Здравейтв,моля за помощ.от няколко дни имам болка в слепоочието и скулата (особено силна става когато си мия зъбите или пипам скулата и слепоочието) болката е силна и пулсираща ,дори като опитвам да масажирам слепоочието е дост болезнено.. нямам мъдреци, имам изваден съб горен март месец.Сега видях че на бузата до зъба имам някакво топче и докато пипах ме заболя още -по силно.На какво може да се дължи? Възможно ли е да в останало парче от зъба ? Или е възможно от това топче на бузата? Ще прикача снимка от март месец .зъба на снимката е изваден .Болката е вдясно горе

# 2 461
Отидете на лицево-челюстен хирург за да види от какво е възпалението.

# 2 462
Благодаря,имам час за петък и до тогава ще се побъркам от притеснение.Възможно ли е да има такава болка при проблем с зъб? Като че ли започва да боли про дорип(мине на зъби или масаж на лицето или слепоочието) Попринцип имам болка  в зъб от другата страна ,но не миля ,че е възможно от тази да ме боли повече .Начетох се в интернет.

# 2 463
Ааа без стрес.
Когато ме заболи челюстта (прищраква понякога), ме боли слепоочие и какво ли не още.
Имах възпаление на костта от липса на зъб, цялото ми лице изтръпваше. В тази част е пълно с нерви.

# 2 464
Много благодаря,аз съм си хипохондирчка,но сега съм бременна хипохондричка и доста се притеснявам.но се начетох от инсулт до рак и т.н Болката е доста силна и странна

# 2 465
Здравейте! Преди година ми сложиха метало-керамична коронка на горен 5ти зъб. След около 9 месеца падна, циментираха ми я и след месец отново падна… имам записан час за преглед при друг зъболекар, но дали по снимката може да се разбере причината, защо пада. Честно казано през цялото време я усещах леко некомфортно, като чуждо тяло, незнам дали е нормално

# 2 466
Моля ви за съвет, вече не издържам психически, физически, и финансово. От февруари месец влача този 25 зъб, с постоянни болки, промиват, слагат лекарство, и ми дават часове през 2 месеца. А той ме боли... Нямам вече нерви, идва ми да отида и да го извадя. Приемам всякакви съвети какво да правя.

Буквално от него е останало едно парче... Пила съм 2 пъти антибиотик, защото се подувам, и няма оправия,това му е 6та снимка.

# 2 467
.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:55 от Пролетно цвете

# 2 468
Моля ви за съвет, вече не издържам психически, физически, и финансово. От февруари месец влача този 25 зъб, с постоянни болки, промиват, слагат лекарство, и ми дават часове през 2 месеца. А той ме боли... Нямам вече нерви, идва ми да отида и да го извадя. Приемам всякакви съвети какво да правя.

Буквално от него е останало едно парче... Пила съм 2 пъти антибиотик, защото се подувам, и няма оправия,това му е 6та снимка.

Това е несериозно лечение…

Зъбът не е херметизиран и всичко, което се прави по него, още повече през такъв голям интервал от време е безсмислено.

Посетете друг лекар, който да се отнесе отговорно към случая.

Пролетно цвете, не.

# 2 469
Явно в града в който живея зъболекарите са такива - безхаберни, защото това е трети, който работи върху този зъб. Благодаря Ви, ще търся специалист в друг град

# 2 470
  • София
Явно в града в който живея зъболекарите са такива - безхаберни, защото това е трети, който работи върху този зъб. Благодаря Ви, ще търся специалист в друг град
Привет, вашият случай е сложен, възможно в малкият град да няма специалист, който да го направи както трябва.
Задължително е, да се използва това платно, което ви показвам на снимката-кофердам и зъбът да бъде точно така , както е на снимката, с 4 стени, като чаша, за да може да ви промиват със силни дезинфектанти, съдъжращи хипохлорид 5,25 процетата(Белина).Ако зъбът, с който имате проблем не е лекуван така, то е твърде възможно да трябва да търсите зъболекар в друг град, който ползва кофердам и работи високо ниво ендодонтия.
 Зъбът ви има и извивка, която е трудно да се обработи от средностатистически стоматолог. Това не значи непременно, че е некадърен, вероятно има много доволни пациенти, но този случай е за зъболекар, който ползва кофердам и има някакъв голям опит с каналите.

# 2 471
Здравейте ,

Обръщам се към зъболекаря в групата.
Имам два счупени зъба, крайни, единия от които мъдрец. Ходих на зъболекар, той каза,че са за вадене, за мъдреца е ясно, но иска да вади и другия, а аз не съм съгласна. Ходих на второ мнение, зъболекарката каза,че може да се спаси единия зъб с изграждане на щифт и корона , обаче ме опасява да не се досчупи защото е счупен до нивото на венеца. Освен това ми казаха,че под него има гранулом. Другата неприятна новина е, че единия зъболекар ми каза,че имам периодонтит и начален стадий на стопяване на костта. Това опасно ли е, че се притесних и лекува ли се? Нямам клатещи се зъби, нито кръв при миене на зъбите, но понякога ми се възпаляват, гингивит. А съм млад човек,на 37 години.
Благодаря предварително за отговорите и съветите. Може да ми пишете и на ЛС.

# 2 472
  • София
Здравейте ,

Обръщам се към зъболекаря в групата.
Имам два счупени зъба, крайни, единия от които мъдрец. Ходих на зъболекар, той каза,че са за вадене, за мъдреца е ясно, но иска да вади и другия, а аз не съм съгласна. Ходих на второ мнение, зъболекарката каза,че може да се спаси единия зъб с изграждане на щифт и корона , обаче ме опасява да не се досчупи защото е счупен до нивото на венеца. Освен това ми казаха,че под него има гранулом. Другата неприятна новина е, че единия зъболекар ми каза,че имам периодонтит и начален стадий на стопяване на костта. Това опасно ли е, че се притесних и лекува ли се? Нямам клатещи се зъби, нито кръв при миене на зъбите, но понякога ми се възпаляват, гингивит. А съм млад човек,на 37 години.
Благодаря предварително за отговорите и съветите. Може да ми пишете и на ЛС.
Привет, без рентгенова снимка не мога да отговоря на нито един от въпросите, за съжаление.

# 2 473
# 2 474
  • София
Панорамната снимки не е най-добрата за горни зъби, но се вижда, че мъдреца горе е само с корени, тоест е за вадене, но седмите зъби и горе и долу изглеждат като такива, за които има надежда.

Общи условия

Активация на акаунт