Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 049
  • 3 482
  •   1
Отговори
# 2 475
Здравейте, според специалистите, мъдреца за вадене ли е? Също така дали има дълбок кариес на корените? Иска ми се да го запазя.И на предния 7-ми корените добре запълнени ли са ?  Прикачвам снимка

# 2 476
Здравейте,
Имам пломба на двата предни зъба - първи и втори, отдолу ги усещам като люспички, как да ги загладя в домашни условия? Купих гел апакеър, но не ми се получава, идеи? Благодаря

# 2 477
  • София
Здравейте, вчера ми правиха кореново лечение на преден горен зъб с упойка. След като ме отпусна, от същата страна, от която е зъба, започна да ми тече хрема, да ме дразни навътре в носа и на моменти и окото ме сърби. Има ли шанс да е от упойката или лекарството? Имам час за след седмица.

# 2 478
Здравейте, вчера ми правиха кореново лечение на преден горен зъб с упойка. След като ме отпусна, от същата страна, от която е зъба, започна да ми тече хрема, да ме дразни навътре в носа и на моменти и окото ме сърби. Има ли шанс да е от упойката или лекарството? Имам час за след седмица.

Може ли да са ти били по - силна упойкаа???

# 2 479
  • София
Не знам, сложиха ми една, но не ме хвана хубаво и добавиха още. Принципно не обичам да чета в Интернет за някакви диагнози, но ми попадна статия за пробит максиларен синус, но при вадене на зъб и се притесних.

# 2 480
Здравейте, според специалистите, мъдреца за вадене ли е? Също така дали има дълбок кариес на корените? Иска ми се да го запазя.И на предния 7-ми корените добре запълнени ли са ?  Прикачвам снимка

Здравейте дами Simple Smile За да се запази мъдрец, той не трябва да боли, не трябва да създава проблеми,  да може да се чисти лесно, да е функционален. Може и да има кариес. 7 зъб изглежда ок, изглежда машинно обработен,  кореновото лечение се преценява с повече клинична информация, снимката е едната част. На въпросите Ви трябва са се отговори персонално след преглед. По снимка само аз не бих взимал решения.

Неизвестна 16, статията, която си чела не се касае за твоят случай, а колкото до носа и сълзенето, по- вероятно е да се притесняваш  излишно и да не е свързано с поставянето на упойката. Разбира се, пак, така е трудно да прецени, затова е хубаво да направиш една консултация по телефона със лекуващия зъболекар, комуникацията (в здравословни граници ) никога не е излишна при лечение!

# 2 481
Панорамната снимки не е най-добрата за горни зъби, но се вижда, че мъдреца горе е само с корени, тоест е за вадене, но седмите зъби и горе и долу изглеждат като такива, за които има надежда.

Това предните зъби ли са, които казвате,че има надежда? Извинявам се, ако не съм наясно, но не съм зъболекар и не разбирам.
Благодаря

# 2 482
Седмите са до мъдреците. Мъдреците са осми и последни в редицата.

# 2 483
Благодаря много.
Thedentist, има ли вариант да си запиша час за вас, за преглед? В София ли работите?

Teta75, а кои са 17 и 18?

# 2 484
Твое дясно горе са 17 и 18...мъдреца и предходния му кътник.
Не на снимката дясното, а на лицето ти дясното Simple Smile

# 2 485

Но обикновено се казва, примерно 7-ми горен ляво, 8-ми горен ляво, 7 долу ляво, 8 долу ляво и т.н.

Цитат
7 зъб изглежда ок, изглежда машинно обработен
Какво представлява машинната обработка, как се извършва?
Цитат на: thedentist

link=topic=1292857.msg48476600#msg48476600 date=1724864281
Скрит текст:
Явно в града в който живея зъболекарите са такива - безхаберни, защото това е трети, който работи върху този зъб. Благодаря Ви, ще търся специалист в друг град
Привет, вашият случай е сложен, възможно в малкият град да няма специалист, който да го направи както трябва.
Задължително е, да се използва това платно, което ви показвам на снимката-кофердам и зъбът да бъде точно така , както е на снимката, с 4 стени, като чаша, за да може да ви промиват със силни дезинфектанти, съдъжращи хипохлорид 5,25 процетата(Белина).
Скрит текст:
Ако зъбът, с който имате проблем не е лекуван така, то е твърде възможно да трябва да търсите зъболекар в друг град, който ползва кофердам и работи високо ниво ендодонтия.
 Зъбът ви има и извивка, която е трудно да се обработи от средностатистически стоматолог. Това не значи непременно, че е некадърен, вероятно има много доволни пациенти, но този случай е за зъболекар, който ползва кофердам и има някакъв голям опит с каналите.

Предполагам ,че точно така ми е лекуван зъб в стоматологичния факултет, от преподавател. Доста пъти го промива с разтвор, миришещ на белина. Но не ми е слагано платно. Подлагаше попиваща марличка за изтичащия извън зъба разтвор. Неприятно, но се преживява. Laughing Особено ако не понасяш миризмата на хлор и се давиш от кашлица. А може и друго лекарство за промиване, миришещо на хлор,  да е било.

ПС Много е важна и отговорна вашата професия! Поклон, че давате съвети в тази тема.
За съжаление, много стоматолози не се отнасят отговорно, или толкова си могат. Вадят зъби, защото така им е по-лесно, вместо да се борят и лекуват всеки зъб. За мой късмет, най-после попаднах на качествен стоматолог и в момента всичко ми е ок. Но преди това много препатих с други.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 15:31 от Diorela

# 2 486
Тая номерация в снимката горе не я знам...Thinking
Странна е..откъде я взе.

Мисля тази е правилната

# 2 487
Нейде от нета, гугъл я изкопа. Аз за пръв път чувам за такива номерации.
https://www.google.com/search?sca_esv=3a002a4714a57289&sca_upv=1 … IpBM&vssid=mosaic

Ето от тук е
http://nikolai.lazarov.pro/lectures/2014/dental_medicine/splanch … logy/03_Teeth.pdf

# 2 488
Мани я тая грешна номирация...

# 2 489
Цитат на: 6y6inka
link=topic=1292857.msg4847993
1#msg48479931 date=1724933770

Здравейте дами Simple Smile За да се запази мъдрец, той не трябва да боли, не трябва да създава проблеми,  да може да се чисти лесно, да е функционален. Може и да има кариес. 7 зъб изглежда ок, изглежда машинно обработен,  кореновото лечение се преценява с повече клинична информация, снимката е едната част. На въпросите Ви трябва са се отговори персонално след преглед. По снимка само аз не бих взимал решения.

Неизвестна 16, статията, която си чела не се касае за твоят случай, а колкото до носа и сълзенето, по- вероятно е да се притесняваш  излишно и да не е свързано с поставянето на упойката. Разбира се, пак, така е трудно да прецени, затова е хубаво да направиш една консултация по телефона със лекуващия зъболекар, комуникацията (в здравословни граници ) никога не е излишна при лечение!
Благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт