Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 501
  • 3 474
  •   1
Отговори
# 2 385
Зинат и Флажил ми ги изписа хирурга. Каза, че второто е за анеробна инфекция и не мога да не го пия. Може би има опасения за кистата, но като цяло е да се избегне инфекция на синусите и натравяне на кръвта. Чудех се дали мога да ги пия на 6часа?Ако всяко лекарство се излъчва  на 4 часа, може би това е добър интервал?Какво да пия за гаденето, ксанакс? Трябва да устискам някак си 5 дни.

За гадене Деган ! Аз пия на 8 ч , но твоя проблем е друг .

# 2 386
Здравейте! Имам въпрос и към зъболекарите във форума, и към пациентите с умъртвени зъби. Имате ли случаи, в които умъртвени зъби болят дълго след обработка, запълване на канали, изграждане и тн. БЕЗ да се установява проблем в самия зъб?

Ситуацията ми е такава, че в последната година ми умъртвиха няколко кътника, имам дори един изваден. Причината е, че предходния зъболекар, когото посещавах, или неглижираше оплакванията ми и твърдеше, че няма кариеси, или просто е лепил пломби върху непочистени зъби. В резултат, изведнъж положението ми рязко се влоши и въпреки честите посещение при зъболекар, се оказа, че състоянието на зъбите е плачевно.
Сега, за лекуването - моят нов зъболекар се старае много да запази всеки един зъб. Досега е успял да спаси няколко с дълбоки кариеси без умъртвяване и с тях проблем нямам. Имам обаче три умъртвени последни кътника, горе и долу,  които, макар да са уж много прецизно обработени и запълнени по учебник и на снимката да се виждат пълните канали без усложнения, ме болят регулярно при натиск.
Има я тази особеност при мен, която лекарите наричат свръх сензитивност, но все пак си мисля, че тази болка трябваше да отшуми за няколко месеца. Никои от зъболекарите, които гледаха и зъби, и снимки не вижда проблем. Има дни, в които просто от нищото започва да боли при натиск, при все, че предходните дни не е боляло. Също така самите зъби са някак чувствителни на допир.

Направиха ми шина, защото според снимките се вижда, че отдавна скърцам нощем със зъби и зъбите не са съвсем стабилни, което според лекаря е възможна причина. Аз обаче се притеснявам, дали е достатъчно обяснение, защото вече веднъж се доверих на думите на друг лекар, че "няма нищо" и сега съм без здрав зъб в устата.

Моля споделете Вашето мнение и опит, в задънена улица съм. Не искат да прелекуват, не виждат смисъл. Не искат да вадят, но същевременно с това казват, че не е нормално да има болка.

Добавям, че болката се влияе от промяна във времето, стрес понякога, боледувания също.
Зъболекарят каза, че при повечето пациенти, ако има такива постоперативни болки те отминават в рамките на до 2 седмици, но всеки е различен и може да има изключения.  И това изключение е вече половин година.

При мен случая е същия. Преди половин година ми преправиха пломба, от тогава започна една чувствителност в зъба. Трима зъболекаря го отваряха и накрая се наложи да го умъртвят. Е вече половин година чувствам точно това, което Вие споделяте. При докосване с езика има една такава тъпа болка, която е с различна интензивност всеки ден и час. На снимки всичко е супер и не искат повече да го отварят. Правиха ми съседния зъб, да не е от него, а преди няколко седмици си извадих и мъдреца, който се намираше до зъба, за да се изключи и варианта да е от него. Сега изчаквам да заздравее добре, но ми се струва, че промяна няма. Вече се видях в чудо. Имам и друг умъртвен зъб, с който никога не съм имала такива проблеми.
[/quote]

Направете си 3D скенер на проблемната зона.

# 2 387
Не са Ви умъртвени зъбите,  затова ви болят. Не са изчистени както трябва  Wink

Затова когато моята зъболекарка, ме натисна да отида при някой друг зъболекар, че не ѝ се занимаваше с мъдрец ( навътре са и всичко е трудно, дори и снимането им, едва не повърнах ) аз отказах. Откакто го умъртви месец май, досега проблеми или чувствителност с него съм нямал

# 2 388
  • пустинята Гоби
Аз лично ходя при ендодонт, който се занимава точно с кореново лечение, но чувствителността в зъба остана.

# 2 389
  • Варна
Вчера бях на манипулация на единият горен мъдрец и за първи път ми сложиха упойка по различен начин - при затворена уста и я усетих не във венеца ами все едно в лигавицата по - отстрани. След това имаше и боцване от вътрешната страна после. Нямаше я типичната болка при поставяне и след това ме отпусна бързо, нямах това усещане за вдървяване на устата часове наред и прочие. Има ли специалносо име този начин на поставяне на упойка, ако успях да обясня добре?

# 2 390
Защо ги лекувате тия мъдреци . Единствено могат да се пломбират както в моя случай . Ама чак за умъртвяване на мъдрец .. Няма смисъл . Да не би под корена да има киста и зъболекарите да не я виждат . Странна е тая упойка мен ме държи цял ден .

# 2 391
Никой нищо не лекува. Сядаш на стола и се молиш да спре болката..

Какво ще прави с теб, знае само зъболекаря. Ти си отворил уста, слушаш радиото в кабинета и гледаш тавана 1 час.

Не всички зъболекари вадят зъби. С няколко съм разговарял през годините, казват че след вадене на зъб ги болят китките няколко дни, не са пълноценни през това време за други процедури и са спрели с това

# 2 392
Никой нищо не лекува. Сядаш на стола и се молиш да спре болката..

Какво ще прави с теб, знае само зъболекаря. Ти си отворил уста, слушаш радиото в кабинета и гледаш тавана 1 час.

Не всички зъболекари вадят зъби. С няколко съм разговарял през годините, казват че след вадене на зъб ги болят китките няколко дни, не са пълноценни през това време за други процедури и са спрели с това

Ами отиваш там където вадят и тук не вадят всички . По принцип за вадене се ходи на хирург или на някой по опитен зъболекар основно мъже .

# 2 393
  • пустинята Гоби
Повечето зъболекари съветват мъдреците да се държат в устата, докато не създават сериозни проблеми. Нямам представа дали това включва и умъртвени такива, но реално зъб може да е умъртвен и без коронка и да се ползва дълги години. Като цяло е добре общи съвети да се дават от специалисти, а не от някой пациент, който има съвсем различен опит от този на питащия.

# 2 394
Здравейте преди месец ми беше изваден горен кътник,днес посетих зъболекаря защото усещам в дупката нещо меко.Той ми обясни че това е венеца и друг път са ми вадили зъби и не ми е ставало така. Нормално ли е и при някой случвало ли се е?Нямах болки след ваденето на зъба.

# 2 395
И аз пак влизам с въпрос. В краят на май месец правих 6 и 7ми зъб. Единият имаше по-дълбок кариес, който почистиха и сложиха пломба. Другият зъб не е витален от няколко години, на него смених пломбата, защото се беше отчупило едно малко парче в края. От тогава започнаха болки. Първоначално ме болеше и виталният зъб, зъболекаря ме беше предупредил, че няколко дни е възможно това. Болката се усили и продължи. Бях писала тук в темата. В крайна сметка се оказах с възпалени синуси. Изчаках да минат, но болката си остана. Пак направих снимка и синусите вече бяха наред. Пак отидох до зъболекаря, който предположи, че се събира храна между тези 2 зъба и дразни венеца. На снимките всичко изглежда наред. Направи корекция на пломбата. Но болката ме спира,  усещам във венеца точно в горната част на зъбите. Най-вече на този, който не е витален. Не усещам да ме болят самите зъби и нямам болки при хранене. Преди няколко дни направи почистване на венеца на болезненото място. Бях ок 2-3 дена и пак започна да ме боли. Зъбен камък чистих април месец и според тях няма нужда. Зъболекаря ми ползва кофердам и не мисля, че има проблем при работата му. Жабуркам с отвара от лайка, ползвам Елугел, но ефект още няма. Ще се радвам някой да сподели, ако е имал подобен случай, че вече ми писна от болки…

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 18:06 от Пълнолуние

# 2 396
Да нямаш джоб, възпалил се.
На снимка би се видяло...

# 2 397
Не ми е казвал да има такова нещо, а правих 2 обикновени и 2 панорамни снимки заради синусите. Само 3D скенер не съм правила пак.

# 2 398
Понеже казваш че е чистил венеца, значи той е нещо недобре, възпален може би..не знам...?

# 2 399
  • София
На мен пък ми идва - да не е пулпит с този дълбок кариес?
Джоб съм имала, след почистване спря да ме боли буквално същия ден.

Общи условия

Активация на акаунт