Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 542
  • 3 474
  •   2
Отговори
# 3 270
  • София

Пиша отново като последствие.
Днес отново беше доста подут венецът под зъбчето. Отидохме на спешен кабинет, ако мога така да го нарека. Казаха, че зъбчето не е добре излекувано и се е самоумъртвило, а подуването е фистула. Отвориха го и пукнаха с игличка, изтече нещо. Кошмар някакъв 😭 понеже заминаваме за море, оставиха зъбчето отворено с инструкция да слагаме памуче като яде, са жабурка вода за уста и вечер да мацваме с клечка за уши напоена с йод тинктура. Много съм притеснена за цялата тази работа. Разумен ли е този подход докато се върнем и имаме възможност за лечение (2 седмици)? Направо в чудо се виждам в неделя вечер 😩
[/quote]
За мен оставането на зъб отворен много рядко е разумно решение, дори за временен зъб. когато се остави един зъб отворен в каналите му влиза всичко. Ето вижте на снимка колко горе долу са големи каналите. Това не е млечен зъб, но при едно дете на 6 години, каналите на четвъртите и петите зъби никак не са малки също.Когато освен инфекцията в каналите-вътре започне да влиза храна, плака, какво ли не става допълнителна инфекция-в каналите влизат и други микроби от устата. И така този подход е добър в краткосрочен план, ако зъболекарят е отворил хубаво каналите, вероятно почивката ви няма да се смути. Но вероятността този зъб да остане в устата ди 10-11 годишна възраст, когато трябва да се смени е съмнителна. Тоест това, което са направили краткосрочно е добре, дългосрочно не е.

# 3 271

Пиша отново като последствие.
Днес отново беше доста подут венецът под зъбчето. Отидохме на спешен кабинет, ако мога така да го нарека. Казаха, че зъбчето не е добре излекувано и се е самоумъртвило, а подуването е фистула. Отвориха го и пукнаха с игличка, изтече нещо. Кошмар някакъв 😭 понеже заминаваме за море, оставиха зъбчето отворено с инструкция да слагаме памуче като яде, са жабурка вода за уста и вечер да мацваме с клечка за уши напоена с йод тинктура. Много съм притеснена за цялата тази работа. Разумен ли е този подход докато се върнем и имаме възможност за лечение (2 седмици)? Направо в чудо се виждам в неделя вечер 😩
За мен оставането на зъб отворен много рядко е разумно решение, дори за временен зъб. когато се остави един зъб отворен в каналите му влиза всичко. Ето вижте на снимка колко горе долу са големи каналите. Това не е млечен зъб, но при едно дете на 6 години, каналите на четвъртите и петите зъби никак не са малки също.Когато освен инфекцията в каналите-вътре започне да влиза храна, плака, какво ли не става допълнителна инфекция-в каналите влизат и други микроби от устата. И така този подход е добър в краткосрочен план, ако зъболекарят е отворил хубаво каналите, вероятно почивката ви няма да се смути. Но вероятността този зъб да остане в устата ди 10-11 годишна възраст, когато трябва да се смени е съмнителна. Тоест това, което са направили краткосрочно е добре, дългосрочно не е.
[/quote]

А защо не е сложил временна пломба или арсен за умъртвяване . Това разбира се не е добро решение и вие казахте защо . Ако не ви е изписал вода за уста вземете Елудрил Класик много е добра , разрежда се . Единия вариант е да не яде сухи храни , които могат да останат по зъбките или след всяко ядене да се джибурка много внимателно . За всеки случай вземете лекарства за обезболяване за почивката .

# 3 272
Зъболекарят каза, че не е удачно да се затвори с временна пломба, тъй като не е реално лекувано зъбчето и има опастност да я заболи, да се подуе (не само венеца) и това докато сме на морето… жабуркаме, мием хубаво, слагаме памуче, обаче пак някакви нещица влизат за съжаление, почиствам колкото мога с клечица. Като се приберем ще го лекуваме, дано го спасим докато му дойде отреденото време… иначе венецът се успокои и спадна, съвсем малко все още има подуване, не че съм спокойна от този факт.

# 3 273
  • Бургас
Налага ми се да ми бъдат умъртвени 4 зъба, за да ми бъде сложен мост с 2 предни зъба. Знам, че цените са различни, но моля да ми кажете ориентировъчно колко би ми струвало това. Пропуснах да питам зъболекарката и ми е неудобно да и́ звъня и да я питам.

# 3 274
Цените са много различни от 100 до 1000 лева буквално, така, че най-добре я попитайте.

# 3 275
По-скоро от 1000 нагоре. 4 коренови лечения и мост са си цифра.

# 3 276
Аз говоря за един зъб с един коренов канал, не сумарно. Simple Smile

Пък и как се предплата подобно голямо лечение (защото за мен си е такова) без пациентът да бъде информиран колко ще струва.

# 3 277
По 1000 ли взимат на канал вече.Преди 3 години взимаха по 400 - 200

# 3 278
Зависи от зъба, но все по-често чувам цени около 1000 за кореново. Това за София.

# 3 279
На мен ми дават план с цените. Само кореново лечение, без обтурацията на 1 зъб е към 500 лв. Отделно обтурацията е 90 лв.
Ако е с махане на стара коронка и слагане на нова металокврамична- още към 700 лв. за 1 зъб

# 3 280
  • Цюрих
На мен за 2 зъба с кореново лечение и коронки ми взеха 1800лв. Обаче зъболекарката не ги направи като хората и сега ще ги преправя.
Исках да питам, опасно ли е да се отлепват коронките и да се слагат нови? Има ли опасност да се счупат зъбите?

# 3 281
# 3 282
Моля за съвети и насоки от хора с личен опит.
Аз съм млада жена със много и силно разрушени зъби, които всеки ден ме болят умопомрачително и постоянно се подувам.. много. Последните ми посещения при различни  зъболекари не доведе  до нищо по-добро.
Трябва ми бърза и цялостна намеса за лечение и възстановяване на много зъби на веднъж с 3d  скенер още по-добре. Живея в Пловдив и не разполагам със средства за всичко, което ми е нужно, но не мога да отлагам повече, публикувах го и като отделна тема, но нямаше мнения.

# 3 283
Вариант 1: намираш читав специалист, теглиш кредит и оправяш зъбите.
Вариант 2: да пробваш при студентите в денталния факултет

# 3 284
  • оттам, откъдето започва България
На мен за 2 зъба с кореново лечение и коронки ми взеха 1800лв. Обаче зъболекарката не ги направи като хората и сега ще ги преправя.
Исках да питам, опасно ли е да се отлепват коронките и да се слагат нови? Има ли опасност да се счупат зъбите?
Нали съм с късмет, при мен се получи така. Зъболекарката ми каза, че била голяма коронката, която ми била сложена, да я оправи. Тръгна да я маха, отдолу зъба ми на 2 се сцепи. Повече не ми се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт