АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Пак да кажа, че и моят не се обръща Grinning Алетея, спокойно Kissing Heart

# 241
И аз съм чела същото за повиването.
Днес шушулка беше сърдита на всичко и всички. Меко казано. Аз някак издържах. Копнея за уикендите, когато и баща ѝ си е вкъщи. Друго си е да има човек с теб, с когото да си поделите заниманията, пък и да си приказвате. Тогава не ми пречи, че мрънка постоянно.

# 242
И моят юнак не се обръща,но честно казано ме е страх от този ден 😄😄 Това означава край с повиването и край със съня ми .. 😅

# 243
mint. само глюкозата му е готова. В граници. Урина не можахме да вземем, защото отказа да пишка . Утре пак. 😅 Педиатърът каза, че го храня грешно. От 21 до 6 да няма хранене, да суче през 3 часа. Да давам вода. Аз го кърмя последно в 23-24 часа и към 5-6. Има и изключения. Вече се замислям да спра с кърменето, все едно не правя нещо като хората и съм виновна.. Защо се говори за кърмене на поискване като педиатрите го отричат. За тях всичко е по часовник. Лягаме да се кърмим и вместо това да е спокоен , приятен и полезен процес , аз мисля как му вредя, защото ще качи още килограми 😭
Не се притеснявайте и моят само седи по гръб. Когато му помогна успява да се обърне. Иначе много обича по корем да е.

# 244
mint. само глюкозата му е готова. В граници. Урина не можахме да вземем, защото отказа да пишка . Утре пак. 😅 Педиатърът каза, че го храня грешно. От 21 до 6 да няма хранене, да суче през 3 часа. Да давам вода. Аз го кърмя последно в 23-24 часа и към 5-6. Има и изключения. Вече се замислям да спра с кърменето, все едно не правя нещо като хората и съм виновна.. Защо се говори за кърмене на поискване като педиатрите го отричат. За тях всичко е по часовник. Лягаме да се кърмим и вместо това да е спокоен , приятен и полезен процес , аз мисля как му вредя, защото ще качи още килограми 😭
Не се притеснявайте и моят само седи по гръб. Когато му помогна успява да се обърне. Иначе много обича по корем да е.
Педиатрите не трябва да се слушат относно кърменето, защото не са специалисти относно това, те си говорят заучени фрази отпреди 50.години които изобщо не са вярни давам няколко безумни примера-1- че трябва да се кърми на 3 часа още от новородени ( голям %от жените не успяват с кърменето точно поради това, че не си кърмят на поискване а на час) 2-трябва да се дава още от раждането вода със захар и като цяло вода, 3-че  има нехранителна кърма, 4-че трябва в началото да се дохранва с АМ -(почти сигурен фактор за приключване по-скоро с кърменето) 5-кормечето на бебето трябва да си "почива" през нощта и не трябва да се кърми и т.н мога да изброявам много :Д тук в България ако кажеш че вече 5-6 месеца кърмиш само те гледат като полезно изкопаемо пък да не говорим ако кърмиш 1 или 2 години това е тема табу тук в сравнение с други страни, които там си е нормално нещо и се насърчава кърменето. Та такаа, аз мисля да си кърмя докато малката си иска и докато имам. Та моя съвет е колкото повече време се кърми детенцето толкова по-добре, кърмата е най-добрата храна за детето за първите 6 месеца а и след това, сега и със захранването като почнем ще си се водя по нея и няма да бързам да замествам хранения и да я насилвам, колкото иска толкова ще си хапва.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 00:13 от Rozmari Rasheva 661967

# 245
Абсолютно съгласна с Розмари! При нас в Англия много насърчават кърменето до възможно най-дълго (1,2,дори 3 години) и затова всички педиатри тук казват захранването да започне от 6-ти месец,когато бебчето може да стои седнало,по-стабилно е и хранителната му система е узряла. Ако детето е на АМ изцяло там вече нещата стоят по друг начин, но дори и да си секцио, бебето ти се дава 10 мин след като те зашият или възможно най-скоро и изобщо не се отделя от теб. Дори ако ти не можеш , в случая ако си секцио - се дава на бащата кожа в кожа. Преси на 10-тата минута засука кожа в кожа и това спомогна по-бързото слизане на млякото(аз имах коластра тогава).

# 246
За съжаление огромен процент от педиатрите ни са толкова изостанали с важни теми като кърмене и захранване.

# 247
Да дойде някой педиатър да ми каже, да не го храня нощно време или да заместя храненето с вода и ще му връча детето и да видя как ще го направи това!
Това са абсурдни приказки и то от хора, които уж са лекари и знаят кск функционира човешкото тяло!
И на мен не ми в хубаво да храня през 3 часа, но да го оставя да реве до скъсване по- добре ли ще ми е?
Акушерката ми знае, че го храня през 3-4 часа вечерно време, бо никога не е казала че това е грешно! От няколко дена записвам колко яде и обикновено яде около 1200мл, и според тукашните препоръки това е съвсем нормално количество. Според тукашните дозата е 150-200мл на килограм!

# 248
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
ioni, кърменето на поискване е съвет от консултанти по кърмене (като Ася и Хедра например), а българските педиатри не са консултанти по кърмене, и никак не са наясно с това и ми е много странно защо не насърчават изобщо кърмачките. С първото ми дете така се получи, точно защото се дават неадекватни съвети. Кърмата се усвоява за около час и половина и няма как да не огладнее бебето цяла нощ, напротив, това е напълно нормално.

# 249
Не кърмя, но пак не мисля че е адекватен съвет да не го храня нощно време!

# 250
Присъединявам се към момичетата по-горе относно кърменето. Изобщо не се обвинявай, напротив, радвай се, че можеш да го кърмиш, понеже много майки искат, а не им се получава по някаква причина.
При нас беше кошмарна нощ... уж заспа в 10 и като почна едно будене през час-два, въртене, мрънкане, рев.. И като нищо не помага му давах гърда. Много е странно, някои вечери след яденето в 10 се буди чак към 5, а други вечери суче по 2-3-4 пъти. Отдавам го на зъби, ама знам ли вече..

# 251
  • Köln
За съжаление огромен процент от педиатрите ни са толкова изостанали с важни теми като кърмене и захранване.
Тук в Германия, няколко дена преди малкия да направи 5м. педиатърката каза да му давам супа 😮

# 252
Момичета, до кога мислите да стерилизирате ?

# 253
Кърмих дъщеря си една година. Ходих на преглед при АГ то и когато разбра , че още кърмя направо ми се скара. Каза 2-3-6 месеца, ама на 1 г вече нямало детето нужда. Ако не бях забременяла , сигурно още щях да я кърмя.
Малкият сам се отказа от кърмене в 3 часа. Вода не иска. Като новороден сипеше често, на ЛЛ казвах, че му давам през 3 часа.
Сега сам си направи някакъв режим, колкото и нер довен да е.
Ще си го кърмя, но всичко тези приказки от лекари само ме натоварват.
Ако можеше бих спряла да ходя на тези консултации. Ще изчакам да се обадя , че е здрав и няма проблем, и ще разредя ходенето при ЛЛ.

# 254
  • Köln
Момичета, до кога мислите да стерилизирате ?
Аз вече приключих.
Той лапа всичко до което се добере....Какъв е смисъла ?

Общи условия

Активация на акаунт