Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 594
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Като споменахте глюкоза..това обременяване, на всяка мама ли се прави и кога /аз съм в 18 г.с/?  Моята е в норма, но съм с хашимото и май нещо ендото спомена, че е задължително да се направи, а АГ-то нищо не ми е казвал. То с питане става де..ще попитам на прегледа.

37 г.с. съм и аз с хашимото, но нито ендокринолога нито АГ са ми споменавали за обременяване до сега. Само кръвна захар пускат и това е.  Не мисля, че е задължително. Освен ако няма предположение за някаква форма на диабет.

# 226
Когато се пускат кръвните изследвания и излязат резултатите по преценка на АГ. Моята глюкоза на първите изследвания беше 5.01 и АГ-то не ме прати на обременяване (при мен винаги е била около 4.5).

# 227
В България не е задължително. Гледа се резултатът от глюкоза на гладно, количество на водите, тегло на бременната, размер на плода и наследствена предразположеност и тогава се взема решение за натоварване.
Някои АГ-та са по-предпазливи и го назначават на всички бременни, тъй като много често проблемите се виждат на 60-тата минута след приемането на глюкозата, а не на гладно.

# 228
Без абсолютно никакви предпоставки,два пъти правих обременяване по препоръка на ендокринолог.Веднъж към 3-ти месец и веднъж в 6-ти.
И да,излезе малко завишение на стойностите след първия час.
Аз съм с впечатление,че вече се препоръчва на всяка бременна.

# 229
Здравейте 💐Искам да попитам има ли и пре вас болки ниско долу в корема и кръста ? 4г.с съм нямам кървене или зацапване , но се притеднявам звънах на доктора ми и той кязя нош па и четвъртъкк на преглед . Сроред вас дали е нормално ?

# 230
Здравейте 💐Искам да попитам има ли и пре вас болки ниско долу в корема и кръста ? 4г.с съм нямам кървене или зацапване , но се притеднявам звънах на доктора ми и той кязя нош па и четвъртъкк на преглед . Сроред вас дали е нормално ?

Нормално е в самото начало, дори е възможно леко да прокърви. Мъничето се закрепва здраво за следващите 9м. За болка нз дали точно така бих го нарекла. По-скоро беше като леко дърпане усещането, малко напомнящо на болки точно преди цикъл. АГ ми беше изписала магнезий тогава - 300мг х 1 на ден, да може да се отпуснат мускулите.

# 231
И аз в началото имах болки, особено като ми наближаваше датата за цикъл. Лекарката каза, че е нормално да ме боли сякаш ми идва цикълът, но това разбира се, след направен преглед. И също ми беше казала, ако ме заболи нещо, да се снабдя с но-шпа. Лека бременност! Flowers Hibiscus

# 232
При мен АГ каза да си направя обременяване с глюкоза и да да си изследвам кръвна захар и инсулин заради уеличени оклоплодни води и бебе, вървящо с 7-8-9 дена напред. Кръвната ми захар на гладно винаги е била под 5, но все пак се оказа че съм с гестационен диабет. Качвам я след храна. Не съм с Хашимото, но имам хипотиреоидизъм, нямам наднормено тегло, нямам роднини с диабет. Благодарна съм на лекаря, че ме накара да си направя обременяването, защото ако не бях разбрала на време, щеше да има последствия и за мен, и за бебето. С правилния ендокринолог и диета може съвсем спокойно да се избегне инсулина или пък хапчетата.

# 233
Като споменахте глюкоза..това обременяване, на всяка мама ли се прави и кога /аз съм в 18 г.с/?  Моята е в норма, но съм с хашимото и май нещо ендото спомена, че е задължително да се направи, а АГ-то нищо не ми е казвал. То с питане става де..ще попитам на прегледа.

37 г.с. съм и аз с хашимото, но нито ендокринолога нито АГ са ми споменавали за обременяване до сега. Само кръвна захар пускат и това е.  Не мисля, че е задължително. Освен ако няма предположение за някаква форма на диабет.

Аз съм в 28гс, не съм в БГ и тук се прави профилактично на всеки между 26-28гс

# 234
Здравейте, преди няколко дни научих че съм бременна в съвсем ранна бременност. Лекаря на прегледа след ову  каза, че ако ще се случва нещо ще е от дясно. Нормално ли е обаче да имам болки и в ляво?

И също ме притесни, че снощи ядох храна, която вече осъзнах, че не ми понася, защото след това за втори път ми се случи да се събудя вечерта от болки. Явно имам някакъв стомашен проблем. Това може ли да навреди на бременността?

# 235
  • КиТ
При мен всичко е наред Grinning Heart ,гледа ме на видиозон (отдъхнах си като каза,че такъв ще бъде прегледа).Понеже гинеколожката,не работи по здравна каса,ми каза няколко д-рки за да се запиша за женска консултация.По календара определи кой ден,да запазя час и да ми направи БХС и след това каза,че ще пусне кръвни изследвания.И за сега е това Thinking

# 236
Здравейте,
Полагат ли се по време на бременност болнични за прегледи и изследвания?
Мисля, че нормално няма такива неща, но някъде четох май нещо за по време на бременност.

# 237
  • Г. О.
Мисля, че да. Може да излизате за консултация и да не работите извънредно, нито да полагате нощен труд.

# 238
Здравейте! В 16+3 г.с. съм. Днес ходих на преглед и споделих, че имам спазми. Докторката ми изписа утрогестан вагинално и ношпа. Каза, че на видеозона се е видяло, че стената не била добре и че ако не се вземат мерки може да се скъси плацентата и това да доведе до преждевременно раждане или ...това, което никоя майка не иска.

Това поне разбрах от нейното обяснение. Моля ви, ако имате някаква информация за самия проблем - какво има предвид стената, че не е добре, имала някаква "бабунка".

# 239
Усмивка, не знам каква бабунка е имала предвид лекарката ти, по принцип контракциите могат да скъсят маточната шийка и това да доведе до преждевременно раждане. Затова ти е дала утрогестан вагинално, тъй като той бетонира шийката. За самите контракции обаче се пие магнезии и се почива повече. Трябва да се следи и дължината на шийката с вагинален ехограф, за да може да се реагира своевременно със серклаж/ песар, ако недай си Боже се скъси. На мен ми добавиха и 2 но шпа вечер, за да се отпусне корема, че съм на 3х400 мг. диаспорал, но пак е стегнат.

Общи условия

Активация на акаунт