Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 570
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Момичета,
През 11 - 13 гс ли се прави фетална и БХС?
Какво представляват изследванията? Кръв ли взимат и детето се гледа на видеозон или вагинален ехограф пак?

# 286
Взима се кръв и се прави коремен ехограф. Прави се точно в този период.

# 287
Здравей! Виж, аз имам две дечица (чакам трето) и двете раждания са ми нормални. С - 2 диоптъра съм от 2 клас, не ми мръднаха и след двете раждания. Но, разбира се, никога не се знае. Но лично аз бих избрала нормалното раждане. Успех и не се тревожи, защото е излишно и само създава дискомфорт. Целувки 🤰🤰🤰
Момичета, искам да споделя и също така моля за съвет, ако е възможно. В 36 г.с съм и тъй като нося очила за късогледство (диоптърът не е голям) и астигматизъм, направих консултация с очен лекар, като той постави диагноза периферна дегенерация на ретината, каза че на 95% не би трябвало да има проблем при раждането, но всичко е много относително и зависи самото раждане как ще протече. Не може да каже 100%, че няма да има проблем, защото при късогледство ми обясни, че винаги може да има риск и после да има промяна в диоптъра. Гинеколога ми каза, че аз трябва да взема решение, защото проблема ми не е толкова сериозен, но има и друго - бебето се движи със седмица/две напред и главичката и е доста голяма (в момента отговаря ма 39 г.с). Също така каза, че тежи 3.100 кг, а имам около месец до термина. Знам, че тези измервания не са точни и масово към края на бременността има несъответствия, но дори и да тежи 3.100кг на мен ми се струва нормално тегло. Посъветва ме да родя секцио, но за момента не съм взела решение. Аз много държа да родя естествено, той каза да не се притеснявам и да изчакаме до 38 г.с, да видим тогава бебето и евентуално да си помисля до тогава. Доста се разстроих, защото може би се бях настроила за естествено раждане и силно се надявам нещата да се получат, но и се разколебах сега. Вече изобщо не се чувствам добре, до сега все едно не бях бременна, а от една седмица нямам желание за нищо, да не говорим че въобще не се наспивам цялата бременност, но сега това безсъние адски ме тормози. Депресивно ми е и притеснено вече, което може би е нормално към края заради хормоните. Чувствам се подута и тромава и честно да си кажа вече искам да раждам Grin
Ще изчакам до 38 г.с, но ми е трудно да взема решение и ще се радвам да чуя мнения или личен опит. Освен това не подценявам и момента, че все пак до тогава, раждането може да започне спонтанно. Съжалявам, ако звуча объркано и глупаво, но така се чувствам. Confused

# 288
За подготовка за раждане онзи ден една майка ми каза за метод EPI-NO ,някой чувал ли е за него или използвал ли го е?

# 289
Здравейте, 3-4 месец максималната ми доза но шпа при нужда бе 3х2 или 6 таблетки дневно. Сега, 8 месец намаля ли до 3х1 или отново може до 3х2 при нужда. (няма да изпия повече от 4 реално, през деня съм изпила 2х1, но много се преуморих днес и контракциите не закъсняха).

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:40 от colorful_life

# 290
Приложението на майко мила ,работи ли ви ?

# 291
Приложението на майко мила ,работи ли ви ?
Да, отдавна го оправиха. Бях им писала имейл и ми обясниха, че са имали жестоко хакване, но повече от месец вече си работи нормално, поне при мен.

# 292
Момичета, в 36 г.с +3 съм и въпроса ми е трябва ли вече да спра магнезия, тъй като забравих да попитам доктора понеже говорихме за раждането. Чувала съм, че в 9ти месец се спира, но аз ежедневно имам контракции (болезнени) нерегулярни.

# 293
Питай доктора си.

# 294
Здравейте,мами някоя от вас дали и се е налагало да пие антибиотик в ранна бременност 9 г.с съм и днес ще ходя на лекат,но мисля че ангината ми е сериозна аз ппц съм с много слабо гърло и не го ли пресека и по-зле става,та мисълта ми е антибиотика ще навреди ли на плода

# 295
Здравейте,мами някоя от вас дали и се е налагало да пие антибиотик в ранна бременност 9 г.с съм и днес ще ходя на лекат,но мисля че ангината ми е сериозна аз ппц съм с много слабо гърло и не го ли пресека и по-зле става,та мисълта ми е антибиотика ще навреди ли на плода

На мен ми се наложи да пия заради бронхит. Даже 2 последователно в периода 6-8 г.с., но допустими за бременни. Понякога се налага, тъй като възпалението в организма е по- опасно.

# 296
Добро утро,

Някой може ли да ме ориентира за БХС в първият триместър кой риск за прееклампсия се води висок? Пак ли е под 1:500?
И двата риска както са описани преди34 и 37 понеже се различават - вторият между 34 и 37 ли е в действителност?

Благодаря Simple Smile

# 297
Здравейте!

Извинявам се предварително, ако въпросът вече  е дискутиран в темата.
Жени в стимулация и след репродуктивни процедури (в моя случай инсеминация) могат ли да се ваксинират срещу ковид или е противопоказно?

# 298
Здравейте!

Жени в стимулация и след репродуктивни процедури (в моя случай инсеминация) могат ли да се ваксинират срещу ковид или е противопоказно?
Жени планиращи бременност, бременни и кърмещи майки не се препоръчва ваксиниране. Противопоказно е. Това е изказването на щаба от министъра на здравеопазването!

# 299
Здравейте!

Здравей, първо да поясня, че не съм медицинско лице и мнението ми е базирано на допитване до близки лекари. Аз съм бременна и преди време питах личната ми лекарка на какво мнение е и тя категорично ме посъветва да изчакам с ваксините. Не е ясно какъв точно е рискът, именно защото опити и проучвания не се правят с бременни жени. Моето мнение е, че няма как да се има доверие на ваксина разработвана и тествана няколко месеца, с непроследени дългосрочни реакции и последствия. Затова и на този етап изчаквам. То небременните и непланиращите бременност не смеят да се ваксинират пък какво остава за нас..

Общи условия

Активация на акаунт