Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 587
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! 🙂 Моят въпрос е доста странен. В  почти 7 месец съм и нямам абсолютно никакви симптоми.. Всички ми казват ,че трябва да се радвам за това ,но мен малко това ме притеснява ,защото познавам 2,3 момичета които също са бременни в 7 -ми месец и на едната и се подуват краката ,носът, устните се подуват погрозняват ..други имат киселини. А пък на мен нищичко ми няма същата съм си
нямам киселини нш ми няма .. Само където  усещам бебето че рита и малко по голямо коремче от обикновенното .. има ли някой който е като мен и според вас нормално ли е това .. трябва ли да се притеснявам ?

При мен беше така, само в самото начало ме боляха малко гърдите и бях супер уморена. Второто може и от работата да е било, беше адски натоварено. Иначе всичко останало все едно не съм бременна. Дори рregnancy cravings нямам. 😀 Предполагам това имат в предвид под 'изкарване на лека бременност', а ме бяха наплашили да се готвя за тежка бременност заради проблеми със щитовидната жлеза...

# 271
Здравейте! 🙂 Моят въпрос е доста странен. В  почти 7 месец съм и нямам абсолютно никакви симптоми.. Всички ми казват ,че трябва да се радвам за това ,но мен малко това ме притеснява ,защото познавам 2,3 момичета които също са бременни в 7 -ми месец и на едната и се подуват краката ,носът, устните се подуват погрозняват ..други имат киселини. А пък на мен нищичко ми няма същата съм си
нямам киселини нш ми няма .. Само където  усещам бебето че рита и малко по голямо коремче от обикновенното .. има ли някой който е като мен и според вас нормално ли е това .. трябва ли да се притеснявам ?
И аз съм като теб. Освен, че усещам кожата си малко по-суха от обичайно (може и от сезона да е) изглеждам по абсолютно същия начин, само че с тумбаче. Около мен хората не се усетиха до 5-6 месец, защото почти не ми личеше (а не е като да съм дребна жена - 1.70, здрава и набита структура).

# 272
  • Варна

Тази седмица влизам в 36г.с. и се чувствам по абсолютно същия начин. Освен движенията и по-големия корем по друго не съм разбрала че съм бременна 😉

# 273
Просто сте късметлийки Simple Smile

# 274
Да питам, ако някой знае нещо по въпроса тъй като в интернет много информация, но тази нещо ми избяга... Вчера бях на преглед и урааа 2см разкритие и изтъняла шийка на матката. Първото знам, че няма как да се каже КОГА ще започне раждането, но второто? Като четох за раждането останах с впечатлението, че разкритието и изтъняването на шийката на матката стават едновременно. Смисъл тя изтънява почти до самия края на разкритието. Въпроса ми е има ли някакъв срок от дни след изтъняването, когато е по вероятно да започне раждането? Казаха ми, до неделя ако не започне в понеделник на преглед и така през ден до термина (другата седмица се пада той). Но това си било стандартно покрай термина. Нито тапа съм видяла да пада, нито контракции имам (освен една болка от време на време долу ниско, но тя може да си е от 3кг+ бебе притискащо ...) Вкъщи нямаме търпение и съпруга ми е на работа, много се притеснявах дали ще мога сама да стигна до родилното и да си смъкна куфара 4 етажа надолу по стълбите 😅 ...

# 275
Аз при 3см. бях вече в болницата, ама при мен се спука мехура и изтекоха водите. Това първо раждане ли ти е? Ако е първо по-бавно се случват нещата с разкритие и изглаждане на шийката. Няма ли някой ваш роднина или близък да може да дойде да ти помогне с багажа и до болницата, когато настъпи момента? Другия вариант е в понеделник, като минеш на преглед и ако ти е по- голямо разкритието направо да те приемат в болницата за наблюдение. Така ще ти е и по-спокойно.

# 276
Наближава моментът, със сигурност, щом и терминът е близо е страхотно!

Чела съм за жени, които са с по 1-2 см разкритие от 8 месец още, така че следете за другите симптоми - контракции, болки в кръста, изтекли води. Simple Smile

Успех с раждането! Simple Smile

# 277
Наближава моментът, със сигурност, щом и терминът е близо е страхотно!

Чела съм за жени, които са с по 1-2 см разкритие от 8 месец още, така че следете за другите симптоми - контракции, болки в кръста, изтекли води. Simple Smile

Успех с раждането! Simple Smile

Много Ви благодаря! Вече съм с повишено внимание на 100000000%, всяко нещо изследвам и се чудя това ли е. Не е ли това... 😅 Дано да е скоро, не ми пречи корема, но вече нямам търпение да гушкам бебо хахах

Аз при 3см. бях вече в болницата, ама при мен се спука мехура и изтекоха водите. Това първо раждане ли ти е? Ако е първо по-бавно се случват нещата с разкритие и изглаждане на шийката. Няма ли някой ваш роднина или близък да може да дойде да ти помогне с багажа и до болницата, когато настъпи момента? Другия вариант е в понеделник, като минеш на преглед и ако ти е по- голямо разкритието направо да те приемат в болницата за наблюдение. Така ще ти е и по-спокойно.

За сега не се очертава да има кой да помогне, за съжаление. Роднините искат да дойдат, но с ковид предпочитам всички надалече поне в самото начало. Няма как да знам кой къде е бил и дали някой е кихнал край тях. Пълна параноя, знам 😀🙈 Първо раждане е, да. Не знам какво да очаквам изобщо, изчетох много. Паникьосах се много, а сега се притеснявам, че и контракциите може да не разпозная или да не усетя 😅 Макар че АГ ме успокои много. Боляло като при бъбречна криза, не можело да ги изпусна 😀 Принципно да, от една страна ако в понеделник вляза ще ми е по-спокойно. От друга, с болниците сме скарани и секунда повече от колкото трябва да седя там не искам да седя 🙈 Не знам, дано бебето да уцели баща му като си е вкъщи иначе ще трябва да стана супергърл набързо хахах

# 278
Ами ще превъзмогнеш неприятното усещане към болниците. Аз бях по същия начин миналата година октомври месец. Също до този момент не бях стъпвала в болница и моя мъж всеки ден на работа и се притеснявах малко. Иначе изобщо не ми се искаше да влизам в болница, но започнах да се замислям, че там ще е най-сигурно и ще могат да следят по всяко време тоновете на бебчо и с това се успокоих и взех решение, че ако на прегледа ми кажат, че трябва да влизам- влизам и го преодолях. Иначе не чети толкова много, че всякакви неща има и най-много да се притесниш още повече. Като цяло моята докторка дето ме изражда ми каза, че при всяка жена е различно усещането на контракциите. Имало и такива дето много не ги усещат. Аз бях с умерени такива. Усещах ги леко и вече към края бяха по-силни, но не се притеснявай. Надявам се, че са ти казали да не пиеш вече магнезия, за да може да започнат да се проявяват контракциите и подготвителните. Отдай се на спокойствието и се наслаждавай още на този вълнуващ момент- бременността! Успех и после да разказваш! 🙂

# 279
  • София
Аз пък въобще нямах контракции- поне не и болезнени такива, но за сметка на това ми падна тапата и водите ми изтекоха. 😀

# 280
Момичета, искам да споделя и също така моля за съвет, ако е възможно. В 36 г.с съм и тъй като нося очила за късогледство (диоптърът не е голям) и астигматизъм, направих консултация с очен лекар, като той постави диагноза периферна дегенерация на ретината, каза че на 95% не би трябвало да има проблем при раждането, но всичко е много относително и зависи самото раждане как ще протече. Не може да каже 100%, че няма да има проблем, защото при късогледство ми обясни, че винаги може да има риск и после да има промяна в диоптъра. Гинеколога ми каза, че аз трябва да взема решение, защото проблема ми не е толкова сериозен, но има и друго - бебето се движи със седмица/две напред и главичката и е доста голяма (в момента отговаря ма 39 г.с). Също така каза, че тежи 3.100 кг, а имам около месец до термина. Знам, че тези измервания не са точни и масово към края на бременността има несъответствия, но дори и да тежи 3.100кг на мен ми се струва нормално тегло. Посъветва ме да родя секцио, но за момента не съм взела решение. Аз много държа да родя естествено, той каза да не се притеснявам и да изчакаме до 38 г.с, да видим тогава бебето и евентуално да си помисля до тогава. Доста се разстроих, защото може би се бях настроила за естествено раждане и силно се надявам нещата да се получат, но и се разколебах сега. Вече изобщо не се чувствам добре, до сега все едно не бях бременна, а от една седмица нямам желание за нищо, да не говорим че въобще не се наспивам цялата бременност, но сега това безсъние адски ме тормози. Депресивно ми е и притеснено вече, което може би е нормално към края заради хормоните. Чувствам се подута и тромава и честно да си кажа вече искам да раждам Grin
Ще изчакам до 38 г.с, но ми е трудно да взема решение и ще се радвам да чуя мнения или личен опит. Освен това не подценявам и момента, че все пак до тогава, раждането може да започне спонтанно. Съжалявам, ако звуча объркано и глупаво, но така се чувствам. Confused

# 281
Ами ще превъзмогнеш неприятното усещане към болниците. Аз бях по същия начин миналата година октомври месец. Също до този момент не бях стъпвала в болница и моя мъж всеки ден на работа и се притеснявах малко. Иначе изобщо не ми се искаше да влизам в болница, но започнах да се замислям, че там ще е най-сигурно и ще могат да следят по всяко време тоновете на бебчо и с това се успокоих и взех решение, че ако на прегледа ми кажат, че трябва да влизам- влизам и го преодолях. Иначе не чети толкова много, че всякакви неща има и най-много да се притесниш още повече. Като цяло моята докторка дето ме изражда ми каза, че при всяка жена е различно усещането на контракциите. Имало и такива дето много не ги усещат. Аз бях с умерени такива. Усещах ги леко и вече към края бяха по-силни, но не се притеснявай. Надявам се, че са ти казали да не пиеш вече магнезия, за да може да започнат да се проявяват контракциите и подготвителните. Отдай се на спокойствието и се наслаждавай още на този вълнуващ момент- бременността! Успех и после да разказваш! 🙂

Оо те ако кажат влизаш, влизам. Смисъл те знаят кое как с каква скорост може да се развие. Иначе да отида да седя там ей така само, за да съм спокойна трудно ще стане. Не е и хотел дето се вика. От много четене само разбрах, че като чуя думата епизиотомия и получавам нервна криза хах. Направо се чудя за къде съм тръгнала, но стъпка назад няма. Бебето трябва да излезе от някъде все пак. За магнезия казаха, не че съм го пила много много допълнително. Само от витамините за бременни и като се сетех да го изпия.... Хич не е шега колко разсеян ставаш и колко почваш да забравяш по време на бременността.  Благодаря! Непременно ще разкажа после Simple Smile

Аз пък въобще нямах контракции- поне не и болезнени такива, но за сметка на това ми падна тапата и водите ми изтекоха. 😀

Не-болезнени контракции звучи страхотно! Grinning Дано и при мен и при всички други очакващи мъничета да мине така. Леко и възможно по-безболезнено! Simple Smile

# 282
Да питам, ако някой знае нещо по въпроса тъй като в интернет много информация, но тази нещо ми избяга... Вчера бях на преглед и урааа 2см разкритие и изтъняла шийка на матката. Първото знам, че няма как да се каже КОГА ще започне раждането, но второто? Като четох за раждането останах с впечатлението, че разкритието и изтъняването на шийката на матката стават едновременно. Смисъл тя изтънява почти до самия края на разкритието. Въпроса ми е има ли някакъв срок от дни след изтъняването, когато е по вероятно да започне раждането? Казаха ми, до неделя ако не започне в понеделник на преглед и така през ден до термина (другата седмица се пада той). Но това си било стандартно покрай термина. Нито тапа съм видяла да пада, нито контракции имам (освен една болка от време на време долу ниско, но тя може да си е от 3кг+ бебе притискащо ...) Вкъщи нямаме търпение и съпруга ми е на работа, много се притеснявах дали ще мога сама да стигна до родилното и да си смъкна куфара 4 етажа надолу по стълбите 😅 ...

babymonkey, като се бях разчела и аз.. Пишеше, че когато раждаш, не се чудиш раждаш ли. Ти ще усетиш. На мен предния ден ми беше паднала тапата, а аз цял ден се чудех какво е това чисто течение, което ми се появи Joy Обаче с таткото беше на късмет всичко! Него ден и биричка не беше кусал! Бреее как ли не опитах да седна/легна, болките се засилваха. Като тръгнахме през нощта контракциите станаха на около 3 минути. Не се притеснявай, той момента ще настъпи и тогава ще вземеш решение на момента. Дано всичко мине наред и да е леко раждането Green Heart Странно какво изживях и.. искам второ по-нататък Laughing

# 283
  • София
Ами така си беше- болки не съм имала, може би 2,3 контракции чак като ми включиха системите. При мен се наложи секцио, защото водите изтекоха, а тя беше много високо и нямаше кой знае колко време за маене , а и шансът да си слезе нормално надолу беше доста малък.
 Иначе като ми падна тапата се обадих на доктоора и той каза спокойно, раждането може да е след няколка дни, ама след тапата и водите тръгнаха, така че бързо се случиха нещата. 😀

# 284
Аз пък имах съвсем леко изтичане на води два дена и нямах търпение да ида в болницата, знам, че там аз и детето ми сме на сигурно място. Нямах нито разкритие, нито контракции, наложи се предизвикване. И на мен ми беше за първи път влизането в болница, и мен ме беше страх от абсолютно всичко свързано с раждането, но повече ме беше страх да не закъснея и нещо да се обърка. Стискайте зъби, скоро ще си гушкате бебчето, това е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт