Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 532
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Как да го разбирам това сега? Наистина не разбирам и търся помощ. Правилното изследване ли съм пуснала или съм сгрешила нещо? Моля помогнете.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 22:15 от alexsl

# 451
  • София
hCG e хормонът ЧХГ. Това е правилното изследване, не знам защо отгоре пише туморни маркери.

# 452
hCG e хормонът ЧХГ. Това е правилното изследване, не знам защо отгоре пише туморни маркери.

Следователно не съм бременна, а само името на теста е сгрешено, така ли?

# 453
Не сте бременна.

# 454
Не си бременна. Името на теста не е сгрешено. Същите хормони освен за откриване на бременност служат и за диагностициране на туморни заболявания в яйчниците.

# 455
Напълно ОК си е изследването, Орион е обяснила -  ЧХГ е И туморен маркер в отделни случаи, затова при някои лаборатории е в тази категория. Не сте бременна с резултат 0.1.

# 456
Здравейте!
Въпрос към дамите с проблеми с очите. Когато отидохте на преглед преди раждане, за да се установи дали е възможно естествено раждане, прегледът включваше ли разширяване на зениците?

С 0,5 диоптър съм. Simple Smile

# 457
Диоптъра ти е нищожен. Само заради него никой няма да те оперира.
Не са ми разширявали зенниците и не съм ходила на преглед, но те и без това знаеха че имам очен проблем, но секциото беше поради други причини.

# 458
  • София
На очен не се ходи заради диоптър, а за да измерят очното налягане, което вече може да е причина за секцио. Аз живот и здраве ще ходя в  петък. Тогава ще съм 33+ 4

# 459
Искам точно обратното на операция.. Simple Smile
За това се интересувам дали се разширяват и зеници за оглеждане на дъната или може и без. Simple Smile

# 460
Искам точно обратното на операция.. Simple Smile
За това се интересувам дали се разширяват и зеници за оглеждане на дъната или може и без. Simple Smile
На мен ми ги разширяваха - измерват очното налягане и оглеждат дъната, за да видят дали няма изменения и опасност от отлепяне на ретината. Аз обаче съм с диабетна ретинопатия и се налагаше обстоен преглед.

# 461
Здравейте!
Въпрос към дамите с проблеми с очите. Когато отидохте на преглед преди раждане, за да се установи дали е възможно естествено раждане, прегледът включваше ли разширяване на зениците?

С 0,5 диоптър съм. Simple Smile
Да.Но много бързо се свиха ,за час и половина може би.

# 462
jordeli7 хубаво е преди да сипете такива обвинения, да се запознаете малко със законите в ЕС или където е правен теста.
Аз до момента съм живяла в две европейски държави и в нито една от тях не съм виждала подпис и печат на медицински (а и други) документи. А изследвания имам стотици страници. Понеже говорим за генетични, ще цитирам само тях. Генетичното ми изследване за тромбофилия е “подписано” само с “научен екип”. Правено е в една от най-добрите лаборатории в страната, в която живея и е напълно легално. На базата на него от държавната болница ми изписват вече 8 месеца необходимите ми лекарства, които получавам безплатно.

Генетичното изследване за синдромите на бебето ми е “подписано” само с името на човека, който го е направил. Написано е име и номер на медицинското лице, но абсолютно никъде няма подпис и печат.

Всъщност мокър печат не съм виждала откакто заминах да живея в чужбина преди 8 години. От също толкова време имаме фирма и фирмата ни печат не притежава.

Мъжът ми работи от 7 години за английска фирма и договорът му е устен. Хартиено копие никога не е виждал или подписвал, но всичките му служебни права и задължения се изпълняват на базата на този договор, който се предоговаря всяка година УСТНО.

Разбирам, че в България сте свикнали с мокър печат и подписи, но това не означава че целият свят функционира така.

# 463
Не е необходимо да има печат, но поне можеше да бъде на тяхна бланка. Бях пуснала как изглежда моето и то е на тяхна бланка с два подписа. Също така резултата го получих по е мейл, но беше защитено с разни пароли и трябваше да се логна някъде ( не помня къде) да въведа паролата за да получа резултата.

# 464
Не е необходимо да има печат, но поне можеше да бъде на тяхна бланка. Бях пуснала как изглежда моето и то е на тяхна бланка с два подписа. Също така резултата го получих по е мейл, но беше защитено с разни пароли и трябваше да се логна някъде ( не помня къде) да въведа паролата за да получа резултата.

Жената е писала, че не й приличало на оригинална бланка, защото нямало подпис и/или печат.
Аз моите ги получавам, чрез апп на съответната болница/лаборатория. Но това вече е друго.

Общи условия

Активация на акаунт