Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 522
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Момичета,
Вярно ли е, че ядките като фъстъци НЕ се препоръчват за хапване, тъй като има вероятност от алергия после при бебето?🙄🙄🙄
Обожавам бирен фъстък 😏

# 466
Не знам, но аз ядях много фъстъци Grinning Добре че не знаех, че не било хубаво, щото те много неща се оказаха вредни Simple Smile

# 467
Аз имах мания с консерви ананас с първата бременност. Хич не съм и знаела, че не трябва и си ядях големи количества. Тъй че не знам... смислените препоръки ми се виждат да се спрат алкохол, цигари и сурово месо/яйца. Всичко друго ми е на ръбеца на логичното и потвърденото с проучвания.

Аз пък работя в немска фирма и тия пичове за всичко искат писмени договори с мокър подпис (без печат). Особено опис на инвентар и приемно предавателни-документи, трудови договори и анекси към тях също.  Явно си е до държава.

# 468
Не е необходимо да има печат, но поне можеше да бъде на тяхна бланка. Бях пуснала как изглежда моето и то е на тяхна бланка с два подписа. Също така резултата го получих по е мейл, но беше защитено с разни пароли и трябваше да се логна някъде ( не помня къде) да въведа паролата за да получа резултата.

Жената е писала, че не й приличало на оригинална бланка, защото нямало подпис и/или печат.
Аз моите ги получавам, чрез апп на съответната болница/лаборатория. Но това вече е друго.
Това е изследване което се прави в чужбина и резултата се получава от тях, а не от апа на лаборатория която няма нищо общо с теста.
Сега се сещам че клиниката където пусках изследването ми прати линк, където трябваше да вкарам паролата и да получа резултата. От там си принтирай и резултата.

# 469
  • София
Само да кажа, че аз мляко не консумирам ( не е по медицински причини), а детето беше с АБКМ. Така че хич не вярвам на това за фъстъците. 😀

# 470
Само да кажа, че аз мляко не консумирам ( не е по медицински причини), а детето беше с АБКМ. Така че хич не вярвам на това за фъстъците. 😀
Мерси, момичета!
Поуспокоих се 🌺
Да ви попитам още нещо - има ли някоя от вас с допълнителна здравна застраховка (към Доверие), знаете ли какви разходи се поемат? Дали лабораторни за БХС примерно?

# 471
Мерси, момичета!
Поуспокоих се 🌺
Да ви попитам още нещо - има ли някоя от вас с допълнителна здравна застраховка (към Доверие), знаете ли какви разходи се поемат? Дали лабораторни за БХС примерно?
Аз с последната бременност ползвах Доверие - да Ви кажа така и не разбрах какво покриват, защото им изпращах искане за възстановяване на абсолютно всеки разход, който правех - мисля, че не ми отказаха да ми изплатят нищо. За избор на екип за раждане имаха таван, доколкото помня, но и него ми изплатиха.
Съветът ми е да правите същото - събирайте медицински документи и фактури и им ги пращайте.

# 472
Аз съм към Доверие. За по дребни прегледи не съм се занимавала. Но от раждането ми покриха максималния им таван. Нещо като 1000лв беше. Което беше половината от раждането, но пак е нещо...

# 473
Има ли мамчета раждали секцио, с какво обработвахте разреза преди сваляне на конците, от болницата ми казват да промивам с кислородна вода 🤔

# 474
  • Седмото небе
Първо честито бебче! Второ щом така са ви казали от Б, така и правете. Аз не обработвах с нищо, до махането им бях с водоустойчива лепенка, свалиха ми я и махнаха конците. За след това нищо специално, внимателно миене и толкова. След 1я месец започнах да мажа с Контрактубекс за минимизиране на белега. Със същия третирам и само няколкото стрии, които ми излязоха около пъпа. Забелязах ги около 20 ден след раждането, когато вече корема ми беше почти напълно прибран. За вече един месец имат значително подобрение, ползвам и лосион за тяло против стрии отгоре на целия корем.

# 475
С нищо не се обработва. Махаш лепенката на 5 ден и живота продължава.

# 476
Благодаря ви! 🤗

# 477
Записвам се и в тази тема! На 16ти ден след трансфер на ембрион /след инвитро/. Положителен кръвен тест, но все още не съм минала на преглед /предстои на 23ти/. Имам установена тромбофилия и следва да си слагам Клексан 0,4, но след прегледа при АГ.
От къде мога да се снабдя с Клексан 0,4 и на каква цена? Помня, че имаше проблем с намирането му, покрай Ковид 19.
Може и на ЛС да ми пише някоя мама, която го използва.

# 478
Записвам се и в тази тема! На 16ти ден след трансфер на ембрион /след инвитро/. Положителен кръвен тест, но все още не съм минала на преглед /предстои на 23ти/. Имам установена тромбофилия и следва да си слагам Клексан 0,4, но след прегледа при АГ.
От къде мога да се снабдя с Клексан 0,4 и на каква цена? Помня, че имаше проблем с намирането му, покрай Ковид 19.
Може и на ЛС да ми пише някоя мама, която го използва.
За клексан в момента, доколкото знам, ще Ви трябва рецепта и генетичното изследване за тромбофилия - причината е, че много се ползва покрай ковид и не е толкова лесно да се купи както преди. Искайте рецепта от АГ и няма да има проблем. Цената е към 6/7 лв. бройката. Лично аз съм го купувала от Марешки, но това е преди време, сега не знам.

# 479
Аз точно преди малко го купих от Медея, 3 опаковки си взех с рецепта. Не са ми искали генетично изследване.
Преди две седмици го намерих в кварталната аптека, но взех последната кутия и казаха, че не знаят кога ще има доставки.
Като цяло май нещата са много по-добре от преди няколко месеца, когато е имало проблеми с намирането.

Общи условия

Активация на акаунт