Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам бебе..как да му кажа

 • 2 169
 • 28
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 15 134
Е, ако миналата година си правила аборт по желание от него, с негово съгласие или направо убеждаване, направо си пренасочвай искането за бебе към друг. Аз съм на мнение, че и мъж да е, и жена да е, след 3 години връзка, ако чувстват, че връзката им е ок и нещата са сериозни, не биха предприели аборт, дори и да не е най-удобният момент за бебе.

Защото, ако е било спонтанен аборт, би трябвало тогава да сте обсъждали бременността и да знае, че искаш бебе, и сега нямаше толкоз свенливо да се чудиш как му кажеш, че искаш бебе.

# 16
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 299
Може да са се променили нещата от преди година, гадаеме си. Авторът пита как да започне разговор за бебето, не да им оправяме отношенията все пак.

# 17
 • Мнения: 3 203
Авторката пусна темата и изчезна. Не отговори на въпросите към нея.


Тя хубаво иска бебе но ...
Къде ще живеят? Какви са доходите им?

Втората година майчинство, ако има право на такава, е 380 лв. Ако остане самотна майка как ще се оправя?


И аз искам много неща но си преценявам силите - да мога да се справя сама без да разчитам на друг.

# 18
 • София
 • Мнения: 383
За 4г не сте ли обсъждали какво и кога искате? Би трябвало и за толкова време да се познавате достатъчно добре, за да знаеш как да подходиш към него по такива деликатни теми.

Когато с мъжа ми заговорихме за деца той първи повдигна темата и беше директен. Каза какво иска, даде си доводите, всичко в прав текст. После пита за моето мнение и така обсъдихме нещата и действахме, за да сме и двамата на една вълна. Но ние сме си подредили всичко останало - собствено жилище, добри доходи и работа, достатъчно спестявания, аз с трудов стаж за задоволително майчинство първата година. Важно е и какво ви е положението, не само до желанието. Освен да разговаряте няма друг начин, по който да стане. Директно и ясно, за да разбере отсрещната страна, защото все пак едно дете е голяма отговорност и няма къде да го върнете после.

Ариел, при някои хора бебето е преди брака (и достойнство си имах и не съм квачка). Не се опитвай да си натякваш мнението по толкова грозен начин. Един пръстен и една фамилия не ти гарантират нито щастие, нито бебе, нито нищо. Колко щастливи без брак има, толкова и нещастни с брак.

# 19
 • Мнения: 8 921
Има значение дали работиш или учиш.
Дали сте способни да издържате дете.
Сериозна ли е връзката ви?
Дали и двамата искате дете.
Защото бебета не се правят с приятел,а с мъж на когото може да се разчита.
Никак не е лошо да помислите и за брак.

# 20
 • Варна
 • Мнения: 26 571
Здравейте,момичета
Имам приятел от 4 години и въпроса ми е как да му кажа че искам бебе за да ме разбере ..
Постоянно мисля за това,не излиза от мислите ми,гледам други хора които чакат бебчета и много се разстройвам,при най-малката съмнителност правя тестове и винаги оставам разочарована
И да допълня че преди година направих аборт
Моля ви посъветвайте ме как да му кажа колко много го искам

Това конкретно не ми харесва в написаното от авторката. Останалото са го казали - повдигаш въпроса без много увъртане.

# 21
 • Мнения: 15 134
Ама да, не правят целенасочени опити за дете, щом се чуди как да му каже, и въпреки това има чести "съмнителности", свидетелстващи за необезопасен секс.  И като не се пазите, а се окажеш бременна, и изведнъж с изненада разбереш, че той (отново) не го иска, защото не го обсъждате, ама не се и пазите, мислила ли си какво ще правиш?

# 22
 • Мнения: 183
Ако не иска дете и той, разкарвай го , няма какво да си играете цял живот, на аз искам, той не иска.

# 23
 • София
 • Мнения: 18 517
Не се знае какви са обстоятелствата. Той може да е съвсем прав да не иска в този момент дете, а авторката да иска едно "мъничко, сладичко бебенце, което да гушка". Може да са на по 20-ина години двамата. Може да няма къде да живеят. Авторката така и не се появи да обясни каквото и да било. Нито е ясно абортът по желание ли е бил...

# 24
 • Hamburg, Germany
 • Мнения: 500
Не се знае какви са обстоятелствата. Той може да е съвсем прав да не иска в този момент дете, а авторката да иска едно "мъничко, сладичко бебенце, което да гушка". Може да са на по 20-ина години двамата. Може да няма къде да живеят. Авторката така и не се появи да обясни каквото и да било.

Може да дупчи презервативи в момента с топлийка и за това да няма време да каже какво що - все пак бебенце да има да гушка, ако благоверния не я натисне пак за аборт и този път й бъде последен.

# 25
 • София
 • Мнения: 18 517
Скрит текст:
Не се знае какви са обстоятелствата. Той може да е съвсем прав да не иска в този момент дете, а авторката да иска едно "мъничко, сладичко бебенце, което да гушка". Може да са на по 20-ина години двамата. Може да няма къде да живеят. Авторката така и не се появи да обясни каквото и да било.

Може да дупчи презервативи в момента с топлийка и за това да няма време да каже какво що - все пак бебенце да има да гушка,
ако благоверния не я натисне пак за аборт
Скрит текст:
и този път й бъде последен.
Откъде си наясно, че той я е натиснал за предишния аборт, а не че е бил по здравословни причини примерно?

# 26
 • Мнения: 4 139
Къде става ясно кой кого е натиснал за аборта и дали е от същия мъж?

# 27
 • Мнения: 669
Къде става ясно кой кого е натиснал за аборта и дали е от същия мъж?

Ако не е от същия мъж, а е с този от 4 години, няма да е много приятна ситуация.

# 28
 • Пловдив
 • Мнения: 3 894
 Урок (не само към авторката на темата) в няколко лесни стъпки как жена да каже на мъжа си/приятеля си, че иска бебе:
Стъпка 1. Убеждавате се, че искате бебе.
Стъпка 2. Убеждавате се, че мъжът до вас е правилният човек да бъде баща на детето ви и ваш спътник в живота след това.
Стъпка 3. Оставате насаме с него.
Стъпка 4. Очи в очи му казвате: "Искам бебе от теб!".
Стъпка 5. Трезво и спокойно приемате отговора, независимо какъв е той.

Общи условия

Активация на акаунт