"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 592
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
А как така няма топла проба и радиатори /без радиатори сега разбирам и ясно, че не може/, но не е правилно?
Питайте тогава да ви я откупят абонатната станция още сега от Топлофикация.
Но имате доста работа, за съжаление. Радиатори, топромери, водомери. Трябва ви събрание на собствениците, защото с мнозинство 67% идеални части се взема решение за избор/смяна на топлинен счетоводител след акт 16 /от кога е акт 16?/.

# 226
ЧС..но са били осигурени от строителя самите тела, така ли ..просто са свързани по-късно ли?

Питам, защото едни бяха изпищяли така. Според доклада на ковисията, сградата е въведена уж с поставени радиатори. На практика не са. Не много нова сграда говоря...
За това попитах. То зависи как е описано че е въведена сградата де...

# 227
ЧС..но са били осигурени от строителя самите тела, така ли ..просто са свързани по-късно ли?

Разбира се, че всичко беше монтирано - и радиатори, и водомери, и топломери... Даже за една стая поисках повече ребра. То иначе не може да се тества системата. Вие сега как ще организирате пробите не знам. А и тръбите ви вече са под замазката, ами ако има теч??? Да не говорим, че сигурно всички трябва да си монтират всичко за да стане, а някои купуват за инвестиция и изобщо не се мяркат.

Аз казах само за вратите, че не са монтирани, защото е по-добре да се монтират след подовите настилки.

# 228
Да, за топла проба всичко трябва да е монтирано. При нас и съседи имаше течове в кутиите с топломерите и идваха от фирмата изпълнител на ОВИ, за да си ги отстранят.

# 229

Разбира се, че всичко беше монтирано - и радиатори, и водомери, и топломери... Даже за една стая поисках повече ребра. То иначе не може да се тества системата. Вие сега как ще организирате пробите не знам. А и тръбите ви вече са под замазката, ами ако има теч??? Да не говорим, че сигурно всички трябва да си монтират всичко за да стане, а някои купуват за инвестиция и изобщо не се мяркат.

Аз казах само за вратите, че не са монтирани, защото е по-добре да се монтират след подовите настилки.

Аз нямам парно Grinning

Обърнах внимание само да си проверят как е заложено и как е приета ЦЯЛАТА сграда. Да не е по документи с, а на практика да е без. Радиатори.

# 230
  • София
Май скоро парно няма да имат щом са без радиатори.

# 231
За да се открият индивидуални партиди към Топлофикация, трябва ли да са поставени радиаторите?

# 232
За да се открият индивидуални партиди към Топлофикация, трябва ли да са поставени радиаторите?
https://toplo.bg/residential/res-client

# 233
Ако не си съгласен с изравнителната сметка, трябва да пуснеш оспорване към топлоснабдителното предприятие ли?
В смисъл струва ти се, че това, което е засечено от топлинния счетоводител, не съответства на посоченото във фактурата...в сайта на нашия ТЕЦ няма нищо свястно като информация.
Интересува ме, ако се подаде такова оспорване, отговарят ли писмено, или?

# 234
Развитие по моя случай . Току що получих сметката от Бруната - хората са ми сложили служебно количество на разваления уред , толкова , колкото е средно между другите два . Също са ми посочили срок за смяна на уреда . Изненадах се , че не ме разкарваха да пиша молби и жалби и са ми написали справедливо служебна енергия .

# 235
Мисля че ТС пише само показанията.
А сметката/фактурата я прави дружеството / ТЕЦ-а.

Но добре че всичко е точно при вас.

# 236
ТС прави засичане, преизчисляване/ при рекламация/ и крайни изчисления. Подава готовата информация на топлофикация, те само събират парите ни.

# 237
Има ли някъде график за спиране на топлата вода за профилактика в София по квартали?

# 238
  • София
Има ли някъде график за спиране на топлата вода за профилактика в София по квартали?
https://toplo.bg/blog/2021/08/02/spirane-na-tec-sofia-i-sofia-iztok

# 239
https://toplo.bg/blog/2021/08/02/spirane-na-tec-sofia-i-sofia-iztok
Благодаря, въпреки, че не видях за моя квартал!

Общи условия

Активация на акаунт