9 ФЕГ - 5

• 77 382
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние ще подадем и за двата лагера. Но организаторката каза да сложи в мотивационното си писмо и точки от олимпиадата (това беше преди да излезнат резултатите от втори кръг) и от ЕК на ФЕ. Та чакахме резултатите от втори кръг, но сега май ще трябва да чакаме и от трети и тогава да ги пратя. Точно днес се чудехме дали така да пусне мотивационното писмо, за да не се заемат местата или да си чака резултатите и тогава.

какво е ЕК на ФЕ?

# 91
  • Sofia
Ние ще подадем и за двата лагера. Но организаторката каза да сложи в мотивационното си писмо и точки от олимпиадата (това беше преди да излезнат резултатите от втори кръг) и от ЕК на ФЕ. Та чакахме резултатите от втори кръг, но сега май ще трябва да чакаме и от трети и тогава да ги пратя. Точно днес се чудехме дали така да пусне мотивационното писмо, за да не се заемат местата или да си чака резултатите и тогава.

Ние не вложихме старание в мотивационното писмо, защото гледахме да го изпратим. Тази седмица като говорих, ми казаха ме са останали около 6 места. Дано да няма действителен подбор във Франция.

# 92

какво е ЕК на ФЕ?
Европейско кенгуру на френски език (международно състезание по математика, което е включено в календара на МОН, като има възможност децата да се явят на теми на френски език, задачите са същите като на български).

# 93
  • София
Ние кандидатствахме за лагера по Химия, който реално съвпада с първият френски такъв. Младежа категорично ми отказа ФЕ, но много се изкефи на Химията. А дамата от лагера ми каза, че по този начин ще може и да използва и да си приказва с французите Simple Smile

# 94
Дете от съседен клас е споделило, че са им казали за възможна екскурзия до Париж през лятото. И моята се отказа от лагера, за да не съвпадне с екскурзията... На това му се казва "да гониш дивото"... Някой има ли подобна информация, че изобщо имат намерение ако всичко се нормализира да има лятна екскурзия до Париж?

И още нещо да питам: от девети клас нагоре всяка година с различен учител по ФЕ ли са класовете и отново ли един учител води само по един клас от випуск? Тази година имаме страхотен късмет с учител по ФЕ, но доколкото разбрах няма начин да продължат с класната си и догодина ще са с нов учител.

# 95
  • София
идеята за екскурзия до Париж това лято ми се струва безумна. Франция няма да излезе от различните схеми на локдаун дотогава. нищо няма да се нормализира до това лято.

# 96
  • София
То и лагер не е много ок.

# 97
Дете от съседен клас е споделило, че са им казали за възможна екскурзия до Париж през лятото. И моята се отказа от лагера, за да не съвпадне с екскурзията... На това му се казва "да гониш дивото"... Някой има ли подобна информация, че изобщо имат намерение ако всичко се нормализира да има лятна екскурзия до Париж?

И още нещо да питам: от девети клас нагоре всяка година с различен учител по ФЕ ли са класовете и отново ли един учител води само по един клас от випуск? Тази година имаме страхотен късмет с учител по ФЕ, но доколкото разбрах няма начин да продължат с класната си и догодина ще са с нов учител.
На тема езкурзия. Има насрочена такава за 01.07. Миналата година беше планирана за април, но не се състоя заради пандемията, няколко пъти я преместиха като дати, защото част от хората си взеха парите, но на други като нас парите останаха в агенциято под формата ваучер. Последно преди около месец ни писаха, че новата дата е 01.07, точно се беше засилила ваксинацията и имах надежда да се случи, но предвид сегашната ситуация предполагам, че пак ще е я отложат.
По втория въпрос. Повечето класове са с различен учител, класът на дъщеря ми е изключение. Много години подред класната е взимала подготвителен клас да обучава и затова тази година е решила да продължи с нашия клас с идеята да преподава отново и на по-горен курс, така да се каже да не губи форма и да се разнообрази, а и с класа си допадна много.

# 98
Дете от съседен клас е споделило, че са им казали за възможна екскурзия до Париж през лятото. И моята се отказа от лагера, за да не съвпадне с екскурзията...

и да обявят екскурзия, просто от интерес, вие бихте ли пуснали детето в обстановка, която няма да е много по-различна от настоящата - с непредвидими локдауни, с непрекъснати промени в изискванията на карантина при пътуване, с непрекъснато отваряне и затваряне на различни сектори?
Според мен, тези слухове са по-скоро свързани със ситуацията от випуска на деветите класове, голяма част от които останаха с платена, но неконсумирана екскурзия. Обявяват, че ще има, но по-вероятно ми се вижда да я отложат пак.

# 99
Рада, много благодаря за информацията!

Щом за девети клас се говори за екскурзия и предвид, че много родители не биха си пуснали децата е много вероятно екскурзията да бъде и за осми клас, за да се попълнят бройките.

Кой и дали би си пуснал детето е личен избор и въпрос на преценка, което не значи, че родителят не би бил притеснен което и решение да вземе. Лагер от фондацията е предвиден и може би ще се състои. Миналото лято ситуацията беше по-спокойна от тази през април. Предполагам и идващото лято ще е така. На българското черноморие мерки нямаше, заразените бяха малко. Предполагам във Франция ще са с по-добре организирани мерки и може би ще е по-сигурно да се отиде там. Решението е трудно, но ми беше полезно да знам, че може би ще има избор.

# 100
Ако обстановката е подобна просто езкурзията няма да я обявят. Не мисля, че от агенцията биха рискували да тръгнат с толкова деца при неясни обстоятелства, а и повечето родители няма да са съгласни. Има 3 месеца до тогава, то времето ще си покаже какво е възможно и кое не, затова не си правим планове и ще вземем решение, когато е възможно. Чисто логистично ми се вижда все пак  по-вероятно да се проведе лагера в България !

# 101
Maria 007
Въпросът ми беше в посока да премислите добре дали да затворите една немалка сума в нещо, което е твърде възможно впоследствие да бъде отложено безброй пъти с неясен изход кога, дали и как ще бъде консумирано. Родителите от деветите класове се оказаха в такава ситуация в крачка, но вие мислите да си я причинявате тепърва.
Но да, всеки си решава сам.

# 102
При нас никой нищо не е предлагал като екскурзия. Още по-малко ни е искал капаро. За лагера капарото е 50 лв, не е фатално голяма сумата. За екскурзията няма как да е като миналата година. Едва ли някой би искал капаро сега за евентуална екскурзия през юли.
Зададох въпрос, получих отговор, за което съм благодарна. Няма нужда да ме съдите какво бих си причинила. Ако се появи конкретна оферта, включваща и срок за капаро ще го мисля тогава.

# 103
Maria 007
прочетете внимателно коментарите ми, къде точно ви съдя? Въпросът е реторичен. Обяснявате, че детето се е отказало от лагер заради екскурзия, навеждам ви в посока да помислите добре, за да не съжалявате после първо за пропусната възможност, второ за затваряне на пари в нещо несигурно. Съжалявам, че ви отговорих, няма да го повторя.
Приятен ден.

# 104
Наистина не разбирам защо трябва да стигаме до лош тон. Темата е чудесна и не е хубаво да я разваляме в спорове и да влизам в обяснителен режим.
Скрит текст:
Смятам себе си за разумен човек, способен да вземе решение, способен да прецени кога би дал капаро в настоящата ситуация и да направи информиран избор. Ако трябва да сме точни, мартеа, Вие не ми отговорихте, че да съжалявате, че сте го направили. Вие ми зададохте въпрос, на който аз отговорих и после ми казахте какво мисля да си причиня според Вашите виждания.
Държа да се извиня на всеки, че неволно внесох лошо настроение в темата. Нека остане полезна и с хубави взаимоотношения. Тук не сме врагове, а родители с общ интерес, но най-нормално понякога имаме различни мнения.

Общи условия

Активация на акаунт