Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препарати за съдомиялна - 11

 • 6 732
 • 202
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 10 466
Здравейте в новата тема!
Тук обсъждаме всякакви въпроси, относно препарати за съдомиялна.
Сол за съдомиялни – спомага за регенериране на йонообменника, намиращ се в съдомиялната, който предотвратява натрупването на варовик. Йонообменникът от своя страна спомага за омекотяване на водата. Ако дълго време не се слага сол, той спира да функционира безвъзвратно.
Гланц за съдомиялни, наричан още препарат за изплакване – спомага за блясък и по-бързо съхнене на съдовете.
Препарати за миене на съдове за съдомиялни – съществуват под формата на прах, гел, капсули и таблетки; служат за измиване на съдовете. Най-оптимален резултат се получава с ползване на отделни препарати. Таблетките са разчетени за определена замърсеност на съдовете, но не винаги вашите са толкова замърсени, следователно има вероятност да използвате излишен или недостатъчен препарат. Възможно е и да са точната Ви доза. В таблетките не винаги се съдържа сол, необходима за машината. Някои таблетки 2, 3, 5, n в 1 не съдържат сол – четете опаковката. Дори и да съдържат не е ясно дали тя е в необходимото количество за работата на машината.
Ароматизатор за съдомиялни – при използване съдовете ухаят на него след измиване, както и самата машина отвътре.
Препарат за почистване на съдомиялни – използва се за профилактика на машината или иначе казано за нейното почистване. Правете профилактика на машината си от време на време /приблизително 1-2 месеца/ - използвайте специален препарат за почистване на съдомиялни, който се изполва според указанията на опаковката и на празна миялна. Определени таблетки могат да се слагат и на пълна машина, но това е указано на етикета им. Има вариант в бутилка или на таблетки. Проверявайте дали някой отвор на перките не е запушен, както и редовно почиствайте филтъра на машината.

Информация за твърдостта на водата по региони Източник: http://omekotenavoda.alle.bg

  Старата тема: Препарати за съдомиялна - 10 част

  В темата Всякакви въпроси относно съдомиялните - 24  можете да питате за всичко друго, по отношение на незаменимата ни помощница у дома.

  А в тази, може да споделите От коя марка съдомиялни сте доволни? - тема 2


  Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 21:05 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

  # 1
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Записвам се с продължаващи проби кое ще измие и кое не Simple Smile

  # 2
  • Мнения: 652
  Вчера пробвах Fairy Original All in one със доста мръсни тави и тигани . Програмата беше Интензивна на 70 градуса 1час и 32 минути . Всичко се беше измило перфектно .

  # 3
  • село в ямболско
  • Мнения: 1 166
  Праха на ДМ може временно да го няма. Октомври търсих една храна за котки нямаше я, даже и етикет и се поядосах. Ами ноември я имаше

  # 4
  • Русе/София
  • Мнения: 1 806
  Аз винаги махам загорялото от съдовете.Иначе с таблетки и гел от Германия се измиват без забележка,на същата марка примерно от България,измиването не е същото.

  # 5
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Бях в магазин за паралелен внос - Финиш от Турция беше по-евтин от същия от Германия. Аз съм за немското Simple Smile  Нямаше друго налично. Ще ходя в още един магазин може би утре и ще видя там какво има

  # 6
  • Мнения: 14 083
  Финиш произведен в Турция ли?

  # 7
  • Мнения: 752
  Моята Бош, не мие загоряло с препарати, купени от официален внос. Приятелка ми даде Финиш powerball  и Фейри 2-3вида от Англия - свърши си работата перфектно и то на автоматичната програма. Под загоряло имам предвид пръстена отстрани на съда от течността, която е вряла в тенджерето (ама, че обяснение). А иначе всичко друго мие перфектно. Говоря за ненакиснати, неизплакнати предварително съдове. Оттогава си взимам вносни препарати.

  Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 20:25 от Altaya

  # 8
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 5 171
  извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но като не се маха загорялото, няма ли опасност от запушване, наслояване по тръби, знам ли...?

  # 9
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Не съм гледала къде е произведен. Но надписите му бяха бсяха турски и беше с 2-3 лв. по-евтин. По-скоро прпизведен за турския пазар, това имам предвид.

  # 10
  • Мнения: 2 164
  Аз съм използвала само Фейри Платинум. Отначало от Турция, последната година от Метро...и на двете пише, че са произведени в Белгия. Разликата им е че от метро си имат надпис на БГ, нали са за нашия пазар.
  От черния петък взех от Емаг бяха намалени на 40лв, ако не се лъжа нещо към 120 или 140бр. Тях не съм ги отваряла още в кашона си стоят, та не съм ги гледала къде са произведени.

  # 11
  • Мнения: 3 628
  За тези, които ползват прах, като мен, препоръчвам прах за съдомиялна, собстената марка на супермаркети Едека.
  https://bornbg.com/product/gut-gunstig-geschirr-reiniger-pulver- … ah-za-sadomiqlna/
  Взех го за проба от магазин за паралелен внос. Доволна съм, нямам надраскани съдове, мие перфектно. Цената му е 15 лв. за 1,8 кг. Не ползвам таблетки, защото миялната ми е 45 см и таблетка ми идва голяма, съдовете не са добре изплакнати.

  # 12
  • Мнения: 14 083
  Моята е 45 см, слагам цели таблетки и капсули, до сега не ми е излизало нищо неизплакнато. 🤔

  # 13
  • София
  • Мнения: 10 466
  Някои съдомиялни успяват да измият или поне за поглед с просто око да изглеждат измити, съдовете с таблетка/капсула, но каквото и да си говорим, те са изчислени да стигнат за 60см. машина.

  # 14
  • Мнения: 159
  Аз на 45 см миялна не слагам тъблетката в отделението за това, а я мятам направо вътре на дъното защото ползваме едночасова програма. Но съдомиялната е някакъв Уърпул купен втора употреба.

  # 15
  • Мнения: 252
  За тези, които ползват прах, като мен, препоръчвам прах за съдомиялна, собстената марка на супермаркети Едека.
  https://bornbg.com/product/gut-gunstig-geschirr-reiniger-pulver- … ah-za-sadomiqlna/
  Взех го за проба от магазин за паралелен внос. Доволна съм, нямам надраскани съдове, мие перфектно. Цената му е 15 лв. за 1,8 кг.
  Борн, както винаги, са се заплеснали с цената. В супермаркетите от веригата в Германия струва под 3 евро.
  Иначе според тестовете от 2019 г. на Stiftung Warentest е на второ място в класацията по качество на измиване след праха Денкмит. Dm нямат практика за регионализация и продуктите от собствените им марки, които се продават в магазините им в Германия, са същите и у нас. Само че аз не съм никак доволна от праха на dm, писах за това преди няколко дни. Бих пробвала този на Edeka, ако беше по-евтин. За мен цената е неразумно висока като за собствена марка.

  # 16
  • Мнения: 3 628
  Аз съм с впечатление, че моята не ги изплаква добре. Съдя по чашите, когато сипя вода, малко се разбълбуква и стои не особено бистра.

  # 17
  • Мнения: 4 767
  Изпълнявам обещанието, което дадох и прилагам снимки на тенджера /свинско със зеле/. Загарянията не бяха тежки, а леко залепнало. Леко е изплакната тенджерата, за да се махнат останалите зелеви листенца.
  Преди измиването:
  Скрит текст:


  След измиване на интензивна програма 2,30 мин. с Феъри платинум плюс:
  Скрит текст:


  Ето и препарата, който използвах:
  https://www.emag.bg/kapsuli-za-sydomijalna-fairy-platinum-plus-3 … 190/pd/DV5F8BMBM/

  Със старото ми Беко, нямаше такива фалове!

  # 18
  • София
  • Мнения: 1 510
  Да, не изглежда окей Sad Такава тенджера моята непретенциозна машинка мие без проблем с Феъри Platinum капсула.

  # 19
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Здравейте! Да покажа и аз какво постигнах с капсулите Дрефт/те са си Феъри/ на Автоматичната програма на Бош:
   
  Чинийте са ок, светят.

  Тук се вижда надиране на чаша за вино. Но се чудя бялата следа дали е само варовик?!


  Сега съм добавила Гланц в машината и след измиване са една идея по-добре чашите.

  П.П. На капсулите Феъри платинум купени от Кауфланд в надписа върху самата капсула на гърба пише Дрефт Simple Smile
  Купих си и Финиш Куантум паралелен внос за Англия - към червения гел в средата има повече прахообразни частици и е по-скоро розовеещ в сравнение с купените от Кауфланд капсули - вижда се от задната страна на капсулата. След измиване с него водата при филтъра е по-мътна отколкото след капсулата на Дрефт - беше почти бистра.

  # 20
  • Мнения: 75
  Да, наистина изглежда недоизмито. От както го имам моя Бош- към 3 месеца, съм мила няколко тави от баници/мусака и веднъж доста загорял тиган от пържени яйца- нещо им беше дошло малко олиото, и с гела Somat Gold се изми всичко много добре, даже по-добре, отколкото ако ги бях мила на ръка. Но щом и него сте тествала и не е ок не знам от какво може да е.

  Преди 3 дни си купих капсулите на Lidl да ги тествам, да си разширя опита с препаратите така да го кажа Grinning (Реших да не рискувам с това миризливо Феири, че хич не понасям силни миризми, още повече на лимон).
  Еми изобщо не ми харесаха, ама изобщо. Не знам даже дали ще ги изхабя. По лъжиците имаше храна. Единият черпак си беше все едно изваден от тенджерата. По чашите някакви бели остатъци. Чиниите изглеждаха като преплакнати с водичка, а не измити. Отидох да си купя пак Somat Gold гел и май ще си карам с него докато пак се престраша да тествам нещо друго.

  Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 17:52 от zy_atanasova

  # 21
  • Мнения: 752
  Аз съм сравнително доволна от новите капсули на Лидл, не ми харесва,че миришат прекалено силно, но като извадя нещата от машината, не се усеща миризма никаква, затова смятам, че са приемливи. Не виждам разлика в измиването спрямо тези на Финиш powerball All in one max(червените) от Кауфланд. Споменах, че моя Бош отказва да мие "загоряло" с препарати купени за бг пазара, но такива от Англия донесени - без никакви проблеми мие, само дето и Фейри (някакво, миришещо на лимон) и Финиш ми надраха чашите за вода.  Няма пълно щастие Grinning

  # 22
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Dreft не са с лимон и не миришат силно.
  С надиранията не мога да се примиря, още повече, че посудата е обозначена като годна за машина.

  # 23
  • Мнения: 408
  От кой гел на Сомат сте доволни? Май има различни видове

  # 24
  • Мнения: 75
  От кой гел на Сомат сте доволни? Май има различни видове

  Аз конкретно от този: https://chistdom.com/bg/p/7126-gel-za-sadomiyalna-somat-somat-go … ase-cutting-green

  Всичките си препарати за пране купувам от този магазин и са хубави. Има разлика с такива купувани от веригите, затова и за съдомиялната реших от тук да си купувам. Наистина аз съм страшно доволна от този гел, не е имало случай да не са измити нещата.

  # 25
  • Мнения: 672
  Аз големи надежди имах за новите капсули на Лидл - те освен, че не мият добре и наистина остава храна по приборите, после като отворя машината мирише много гадно на препарат. Не знам как ще успея да ги отикам.
  За сметка на това таблетките от Лидл са страхотни, вече втора кутия ползвам .

  # 26
  • пловдив
  • Мнения: 962
  Аз пък вчера купих от праха за миялна от ДМ  .Бях скептично настроена ,но съм доволна от измиването.Сложих две лъжици ,тъй като бяха по-замърсени съдовете,ще видя как е с единичната доза.Ако измива пак добре,ще купувам и друг път.
  Покрай темата много се "ограмотих " и се заредих с различни препарати ,който преди не съм ползвала.
  Дълги години ползвам Лидълски таблетки и също съм доволна.
  Наскоро открих и капсулите им- първоначалните ми впечатления са положителни.

  # 27
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  По повод миенето на съдове със загар. Вчера реших да измия грил плоча на Интензивната програма с капсула Дрефт, че добре разтваря мазнини. Тотал щета - не беше в това меко казано ужасно състояние преди това, иначе не бих готвила в нея. Дъно, стени - кошмар. Това е резултата:

  # 28
  • Мнения: 4 767
  Ама то, и ръжда ли има или това е нагар? Flushed

  # 29
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Ръждата е изцяло следствие от миенето. Само потъмнялото на дъното е нагар запечен при сушенето явно. Това другото петно е странно на дъното, където са ребрата.
  Ще си купя нова, но не е там въпроса.
  Съда е подходящ за миялна.
  В потрес съм.
  Лентата под ръждата в матово черно е как всъщност изглежда плочата.

  # 30
  • Мнения: 652
  Аз пък вчера купих от праха за миялна от ДМ  .Бях скептично настроена ,но съм доволна от измиването.Сложих две лъжици ,тъй като бяха по-замърсени съдовете,ще видя как е с единичната доза.Ако измива пак добре,ще купувам и друг път.
  Покрай темата много се "ограмотих " и се заредих с различни препарати ,който преди не съм ползвала.
  Дълги години ползвам Лидълски таблетки и също съм доволна.
  Наскоро открих и капсулите им- първоначалните ми впечатления са положителни.
  Аз още не го намирам . Взех този на Кауфланд и съм доволна .

  # 31
  • Мнения: 408
  По повод миенето на съдове със загар. Вчера реших да измия грил плоча на Интензивната програма с капсула Дрефт, че добре разтваря мазнини. Тотал щета - не беше в това меко казано ужасно състояние преди това, иначе не бих готвила в нея. Дъно, стени - кошмар. Това е резултата:

  От какъв материал е тази грил плоча? Да не би да е от чугун?

  # 32
  • Мнения: 3 628
  Ръждата е изцяло следствие от миенето. Само потъмнялото на дъното е нагар запечен при сушенето явно. Това другото петно е странно на дъното, където са ребрата.
  Ще си купя нова, но не е там въпроса.
  Съда е подходящ за миялна.
  В потрес съм.
  Лентата под ръждата в матово черно е как всъщност изглежда плочата.

  Devil_Rose, според мен е имало третиране между ребрата преди миенето. Вижда се. Това не може да се получи от едно миене. Искам да кажа, че тази плоча е била в недобро състояние и преди това. Извинявай, ако не съм права.

  # 33
  • Варна
  • Мнения: 460
  Аз съм пускала чугунен грил тиган и не съм имала проблем с Фейъри

  # 34
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Плочата е чугун с Двуслоен емайл, не е третирана с нищо между ребрата. При миене на ръка след ползване наливам гореща вода да изплакна мазнината от готвенето, след това мия с препарат и подсушавам. Без абразив и търкане или жулене. Три години не беше мръднала, до вчера.
  Резултата е неочакван и за това споделих.

  # 35
  • Мнения: 234
  Чугун в миялна не се пуска.

  # 36
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Това пък с едно миене няма как да се получи! Изобщо и по никакъв начин, освен ако не си пуснала сода каустик в миялната.

  # 37
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Ето указание от производителя:
  "Всички наши продукти безпроблемно се мият в съдомиялни машини, без нарушения на емайла." Също така се споменава, че съдовете издържат и на миене в професионални машини, които са далеч по-агресивни като темпаратура и интензивност. Съдовете се ползват и в ресторанти.
  Тарталета знам , че е трудно за проумяване, но факт едно миене в машина и извадих това от снимката. Други съдове не е имало, заради програмата на 70С. За мен препарата е виновен.
  Също не е нормално за мен след миене на чинии от ежедневното хранене, водата долу при филтъра да е премесена с малки капки мазнина. Говорим при употреба на капсула. Течен не съм ползвала последните 10-тина дни някъде.
  Очакванията ми за машината бяха съвсем други.
  Всичко, което не става за машина или смятам, че все пак би се увредило мия на ръка.

  # 38
  • Мнения: 75
  Изглежда наистина съсипана. Мислех следващите ми капсули да са Dreft (май пазаруваме от едни и същи магазини), ама съвсем ме отказа. Ще си карам с гела. Аз си съсипах цедката за кафе: падна ѝ гланцовото покритие, ама съм си виновна сама, че не прочетох, че такива метални неща не се слагат. Ще си я ползвам грозна.

  # 39
  • Мнения: 75
  Във Фантастико от днес пускат 72бр таблетки Somat Gold за 19.99 (излиза 28ст на брой) и 2бр гел Somat Gold, всеки по 1,10л също за 19.99лв общо: https://static.broshura.bg//platform/img/brochures/3/2101-270120 … 1-27012021-21.jpg

  Тези цени били валидни само за конретни магазини от веригата: Ф6 район Студентски, бул. Г.М. Димитров №77; Ф12 жк Младост 4, ул. Александър Паскалев №3, до бл.405; Ф15 жк Люлин 1, ул. Тома Георгиев №1; Ф16 жк Люлин 6, бул. Джавахарлал Неру №26А; Ф17 жк Надежда 3, бул. Хан Кубрат №26, до бл. 301; Ф22 Студентски град, ул. Акад. Борис Стефанов №22; Ф30 кв Драгалевци, бул. Черни връх №204; Ф34 жк Хаджи Димитър, ул. Макгахан №81; Ф36 жк Дървеница, бул. Св. Климент Охридски №15; Ф38 жк Овча купел, ул. Любляна №42А; Ф40 жк Гео Милев, ул. Николай Коперник №27; Ф42 жк Младост 1, бул. Йерусалим №22; Ф44 гр. Банкя, кв. Изгрев, ул. Стефан Стамболов №138

  Ако на някой му е полезно Simple Smile

  # 40
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Таблетките Сомат голд са намалени и в Метро, голяма опаковка.

  # 41
  • Мнения: 652
  Преди бях писала че съм доволна от праха за миялни на Кауфланд обаче сега изобщо не съм  . Не измива изобщо .
  За цената му от 8лв друго не съм очаквала . Днес намерих този на ДМ  , но не знам дали да го взема . Ще продължа с таблетки и гел на Сомат .

  # 42
  • Мнения: 75
  Днес ми подариха тези чаши: https://www.ikea.bg/products/tableware/glasses-cups-mugs/glasses … ha-300ml/60354588
  Пише само, че са Hand made. Страшно са красиви и ме е страх дали няма да им стане нещо в съдомиялната. Някой да ги има и да ги е мил в съдомиялна?

  # 43
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  В полето Инструкции за поддръжка пише, че са подходящи за машина. Ако ползваш гел нямаш грижи. С таблетки/капсули нямаш гаранция.

  # 44
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Имам същите чаши , както и в оранжево. Мия ги с таблетки в миялната, не виждам да са се променили.

  # 45
  • Мнения: 75
  Много ви благодаря за отговорите Simple Smile Спокойно ще си ги слагам в миялната.

  # 46
  • Мнения: 135
  Когато машината покаже, че е препоръчително да пуснете програмата Easy clean, какъв препарат ползвате? Гледах в you tube, че ръсят някаква пудра, но не съм срещала в постовете тук някой да ползва такова нещо. И по магазините сякаш не съм виждала такъв препарат...

  # 47
  • пловдив
  • Мнения: 962
  Преди бях писала че съм доволна от праха за миялни на Кауфланд обаче сега изобщо не съм  . Не измива изобщо .
  За цената му от 8лв друго не съм очаквала . Днес намерих този на ДМ  , но не знам дали да го взема . Ще продължа с таблетки и гел на Сомат .
  Аз се заредих с различни препарати покрай темата и последно взех от праха на  ДМ. Чудя се как до сега не съм го взела да го пробвам.
  Лично аз съм доволна ,но при по-замърсени тави ползвам таблетка All in one на Somat или капсулите на Лидъл.
  Само гела на Сомат не съм пробвала ,но  имам доста неща и ще ги изразходя преди да купувам нещо ново.

  # 48
  • Мнения: 14 083
  Много ви благодаря за отговорите Simple Smile Спокойно ще си ги слагам в миялната.
  Не пускам нищо, за което се притеснявам.

  # 49
  • Мнения: 33
  Вчера си пуснах титаните в миалната на 70 градуса и са си ок, но ползвам био таблетки от ДМ.

  # 50
  • Мнения: 408
  Момичета, бихте ли ми препоръчали каква сол и какъв гланц да закупя? От кои марки сте доволни?

  # 51
  • Мнения: 652
  Момичета, бихте ли ми препоръчали каква сол и какъв гланц да закупя? От кои марки сте доволни?
  Най добрите са на Сомат

  # 52
  • Мнения: 427
  Аз използвам сол на финиш и гланц на ДМ, нямам забележки.

  # 53
  • Пловдив
  • Мнения: 4 027
  Още един глас за ДМ-ските.

  # 54
  • Sofia
  • Мнения: 654
  Сол на ДМ гланц Сомат
  Може ли да ми кажете прахта в капачето за капсолите ли го слагате или директно на дъното? Благодаря предварително

  # 55
  • София
  • Мнения: 467
  Днес ми подариха тези чаши: https://www.ikea.bg/products/tableware/glasses-cups-mugs/glasses … ha-300ml/60354588
  Пише само, че са Hand made. Страшно са красиви и ме е страх дали няма да им стане нещо в съдомиялната. Някой да ги има и да ги е мил в съдомиялна?
  Имам същите и ги мия без проблем в миялната вече няколко години. Никакви поражения. Ползвам лидлски таблетки, прах от ДМ, сомат гел

  # 56
  • Мнения: 1 221
  Сол от Лидл,гланц Сомат.

  # 57
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Момичета, бихте ли ми препоръчали каква сол и какъв гланц да закупя? От кои марки сте доволни?

  Изобщо не робувам на марки, всичкото е едно и също, само парите- различни. Ползвам и сол, и гланц на Лидл или Карефур и собствената марка на една местна верига. Никаква разлика няма, солта си е сол.

  # 58
  • пловдив
  • Мнения: 962
  И аз ползвам сол от Лидъл.
  Гланц не винаги слагам ,ползвам на Медикс.

  # 59
  • София
  • Мнения: 10 466
  Момичета, бихте ли ми препоръчали каква сол и какъв гланц да закупя? От кои марки сте доволни?

  Изобщо не робувам на марки, всичкото е едно и също, само парите- различни. Ползвам и сол, и гланц на Лидл или Карефур и собствената марка на една местна верига. Никаква разлика няма, солта си е сол.
  Не съм съгласна. В Испания може и такат да е, но в БГ си има разлика. От мен един глас за Сомат - гел, гланц и сол. На Финиш също е хубава солта.

  # 60
  • София
  • Мнения: 467
  Стана ми интересно коя сол е кофти в бг? Купувала съм само лидлската, която си беше предпочитана, а като изчезна - веднъж на ДМ и не съм имала оплаквания.

  # 61
  • Варна
  • Мнения: 460
  И мен ми е интересно как разбирате, че солта не е добра?

  # 62
  • Мнения: 652
  И мен ми е интересно как разбирате, че солта не е добра?
  Сол която не е добра оставя бели петна по съдовете . Най много не харесвам тази на Медикс .

  # 63
  • Sofia
  • Мнения: 18 427
  Извинете ме за тъпият въпрос,но къде се сипва течния гел ?
  Все прах и капсули съм ползвала до сега.
  Вчера купих гел на Сомат,630мл за 35 пъти.Сипвах в едно малко отворче до това за капсулите,но нищо не поема,сигурно 10мл най-много...съдовете не бяха добре измити,имаше петна по стъкларията...

  # 64
  • Мнения: 3 628
  Извинете ме за тъпият въпрос,но къде се сипва течния гел ?
  Все прах и капсули съм ползвала до сега.
  Вчера купих гел на Сомат,630мл за 35 пъти.Сипвах в едно малко отворче до това за капсулите,но нищо не поема,сигурно 10мл най-много...съдовете не бяха добре измити,имаше петна по стъкларията...
  Гелът се сипва там, където слагаш и прах/капсули.
  Ти вероятно си сложила гела, там където се слага гланца, затова и резултатът е такъв.

  # 65
  • Sofia
  • Мнения: 18 427
  Да 😁
  Благодаря много 👍

  # 66
  • Мнения: 652
  Извинете ме за тъпият въпрос,но къде се сипва течния гел ?
  Все прах и капсули съм ползвала до сега.
  Вчера купих гел на Сомат,630мл за 35 пъти.Сипвах в едно малко отворче до това за капсулите,но нищо не поема,сигурно 10мл най-много...съдовете не бяха добре измити,имаше петна по стъкларията...
  Сипва се там където се слага таблетката .

  # 67
  • село в ямболско
  • Мнения: 1 166
  Сол съм ползвала на Кауфланд, Лидл и Дм харесвам ги.
  Гланц на Лидл, Сомат и Дм също са ок. До скоро нямаше на Лидл сега не знам.

  # 68
  • София
  • Мнения: 467
  Извинете ме за тъпият въпрос,но къде се сипва течния гел ?
  Все прах и капсули съм ползвала до сега.
  Вчера купих гел на Сомат,630мл за 35 пъти.Сипвах в едно малко отворче до това за капсулите,но нищо не поема,сигурно 10мл най-много...съдовете не бяха добре измити,имаше петна по стъкларията...
  При мене това е отделение за пред-миене. Ако са ми по-мръсни съдовете, слагам и там малко прах. Преди 2 месеца изгледах това видео, което ми даде храна за размисъл, дори и да не е правено за европейските миялни.
  Не съм се отказала от таблетките/капсулите, просто имам едно наум кога да ползвам тях, и кога – гел/прах

  # 69
  • пловдив
  • Мнения: 962
  Сол на ДМ гланц Сомат
  Може ли да ми кажете прахта в капачето за капсолите ли го слагате или директно на дъното? Благодаря предварително
  Да ,в отделението за таблетките и капсулите слагам аз и си измива добре.
  И аз отскоро ползвам прах и гел и се чудех къде се слагат.
  Предполагам няма да е проблем и на дъното на самата съдомиялна,но така е по-добре.

  # 70
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Аз мисля че солта на Сомат е най-добра от към едрина и разтворимост.

  # 71
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Ами като имате пари да плащате за марката, ок, нека е най- добра. Аз проблеми със солта собствена марка нямам никакви. И просто не вярвам Сомат да е по- добра.

  # 72
  • софия
  • Мнения: 646
  Извинете ме за тъпият въпрос,но къде се сипва течния гел ?
  Все прах и капсули съм ползвала до сега.
  Вчера купих гел на Сомат,630мл за 35 пъти.Сипвах в едно малко отворче до това за капсулите,но нищо не поема,сигурно 10мл най-много...съдовете не бяха добре измити,имаше петна по стъкларията...
  Гелът се сипва там, където слагаш и прах/капсули.
  Ти вероятно си сложила гела, там където се слага гланца, затова и резултатът е такъв.
  И аз от днес съм с миялна и имам някои въпросчета, на които тук намерих отговор.
  Сякаш само ми се губи- ако слагам гел, вместо таблетка- колко мл .се сипва?
  В отделението за блясък по инструкция се сипва около 110 мл, а за колко време стига това количество течност за блясък?

  # 73
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Според настройката, аз слагам на 3 месеца. Ако е на трета степен отива 1 година но при мен е на 5.

  # 74
  • Мнения: 14 083
  В Кауфланд този седмица таблетките Сомат са на промоция 18 лв, гел също имаше, но не погледнах разфасовката.

  # 75
  • Мнения: 427
  Iniici, Живея във Варна. Солта и гланцът са ми на 4. Солта не съм я засича, но гланц 1л отива за около месец, месец и половина някъде. С най-обикновен индезит съм.

  # 76
  • Мнения: 2 164
  Iniici, Живея във Варна. Солта и гланцът са ми на 4. Солта не съм я засича, но гланц 1л отива за около месец, месец и половина някъде. С най-обикновен индезит съм.
  Направо ме учуди този разход на гланц и моята до скоро беше на 4 степен, сега я намалих на 3, имам я от 3год и няколко месеца и за това време съм ползвала 3 бутилки гланц, сега май е 4-та, като е почти пълна, да липсват има няма 200мл.
  Бош ми е съдомиялната.
  Естествено че ще зависи и колко често се пуска, при мен е средно по веднъж на ден. Ама литър за година и литър за месец си е...сериозна разлика.

  # 77
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Наистина гланца е много. Моята на степен 5 и слагах на 3 месеца

  # 78
  • Мнения: 652
  Моята една бутилка гланц стига за около 3 месеца . На 4 степен е . Пускам я по 2 пъти на ден.

  # 79
  • Мнения: 427
  Може би аз нещо съм в грешка 🤔 Ще взема да я засека, скоро свършва бутилката. Но повече от 2 месеца с една бутилка не съм изкарвала. Другият вариант е бутилката да не е литър, не съм обръщала внимание. 🤔

  # 80
  • Мнения: 4 767
  Devil_Rose, с теб имаме едни и същи проблеми с машинките Бош. Аз май намерих работеща комбинация и ще споделя!
  Вече 3 пъти, когато имам по-загоряло по тава или тенджера, правя следното:
  Настрийвам на програмата за тенджери на 70 градуса 2,30 часа, слагам капсула Феъри, но започнах  да добавям по  малко течен препарат, за да има препарат и в предмиенето. Просто изливам в/у вратичката, около 10-15 мл. Течния ми е на Сомат двуфазния, но не мисля, че има значение!
  Ако искаш опитай и сподели, моля!

  # 81
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  И аз така правя. Става супер.

  # 82
  • Мнения: 652
  А Вие с 60см миялни ли сте?

  # 83
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Да, и когато пущам много мазни неща, правя точно като Боболина.  Резултата е страхотен. Правил съм го и с прах

  # 84
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Бубoлина Благодаря за споделеното! Това за препарат още в началото на цикъла го гледах и в няколко клипа на потребители в youtube. Точно така наръсваха по капака отвътре. BG варианта според приятелка е да сложа капсулата/таблетката на дъното на машината и така се разтваря на първото пълненене на вода и върши по-ефективна работа.
  Моят Бош е в сервиз сега, защото явно има и друг проблем и за това не мие като хората според техника. Ще видя какво ще установи сервизирането.
  Феъри платинум е на оферта в Кауфланд, за който има да купува.

  # 85
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Ако пускаш премиене, казаното от твоята приятелка не действа, защото на второто пълнене препарата ще отиде в канала.

  # 86
  • Мнения: 652
  Бубoлина Благодаря за споделеното! Това за препарат още в началото на цикъла го гледах и в няколко клипа на потребители в youtube. Точно така наръсваха по капака отвътре. BG варианта според приятелка е да сложа капсулата/таблетката на дъното на машината и така се разтваря на първото пълненене на вода и върши по-ефективна работа.
  Моят Бош е в сервиз сега, защото явно има и друг проблем и за това не мие като хората според техника. Ще видя какво ще установи сервизирането.
  Феъри платинум е на оферта в Кауфланд, за който има да купува.
  В Кауфланд са страшно скъпи . 45 капсули са 18лв . В магазините за внос са много – по евтини .

  # 87
  • Мнения: 4 767
  Девил, Василев е прав, че препарата ще се разтвори на предмиенето, но след това ще изтече в канала, преди основното миене. Това става , но на програми на които няма предмиене, а само основно!

  Дано скоро ти я оправят.

  # 88
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Vasil Vasilev 676271 Нямам предвид самостоятелното pre-rinse да се ползва с препарат. А вместо да се чака отварянето на слота за таблетката, тя да се сложи на дъното на машината още със затварянето.
  Моята машина пълни вода в началото на програмата върти така след това пуска таблетката и продължава. Сменя вода чак за изплакването. На кратка програма е около 4 мин, на по-дългите между 15-20 мин. е без препарата, после си го взима. Наблюдавала съм я Simple Smile

  # 89
  • Мнения: 4 767
  Заедно сме писали! Blush

  Аз имам предвид, че точно за предмиенето слагам малко течен, а за остовното си слагам капсула в отделението и така на предмиене има течен препарат, а за основното си пуска капсултата.

  # 90
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Разбрах те Simple Smile

  # 91
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Трябва да измислят програма с топло предмиене. Лж вече направиха такова с пара, но без да се мокрят.

  Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 12:03 от Vasil Vasilev 676271

  # 92
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Добре би било да затопля водата в началото.

  # 93
  • Sofia
  • Мнения: 654
  Здравейте, ползвали ли сте течният почистващ препарат от DM?
  Таблетките могат и при пълен цикъл, а тук пише на празна съдомиялна и в кошницата за приборите да се постави. Идеята ми е дали е по хубав от Таблетките?

  # 94
  • Мнения: 448
  Буболина, правилно ли разбирам - с течния “нацапваш” вратата на миялната, а таблетката поставяш на обичайното място, така ли?

  # 95
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Точно така, и аз така правя.

  # 96
  • Мнения: 4 767
  Джорджа, правилно си разбрала.

  # 97
  • Мнения: 3 109
  Момичета, не знам дали съм в правилната тема, но моля за помощ - миялната ми въобще не мие както трябва!

  От вътрешната част на чашите остават залепени много фини боклучета, които не знам откъде идват.
  Чистя цедката, слагах препарат за чистене на миялна, сменях препарати всякакви, в последно време все течни - и все така зле.
  Реално над 80% от чашите ми са за повторно миене след миялната.

  Какво още мога да направя?

  # 98
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Правена ли е профилактика на машината.

  # 99
  • Пловдив
  • Мнения: 4 817
  Да се намали солта? Да се увеличи гланца?
  Гадая, не знам дали ще помогне

  # 100
  • Мнения: 3 109
  Не е правена профилактика, какво включва това?
  Сол не слагам, т.к при нас водата е мека.

  # 101
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Извинявай но това е изключително немърливо отношение към уреда. Не се обиждай. Профилактика се прави на всеки месец най-много два. Съдомиялната е перфектна среда за развиване на бактерии. Там има отлагания.
    Като за начало кажи колко е годишна, за колко комплекта и каква праграма ползваш най-много.

  # 102
  • Мнения: 3 109
  Не се засягам, наистина не разбирам и никой не ми е казвал какво да правя. Приемам критиката и търся съвет какво да коригирам.

  На 5г е, забърсвам отвътре ако забележа мърсотия, цедката когато видя боклучета и от време на време препарат за почистване на празна миялна.
  За 13 комплекта е и различни програми ползвам - или дълга еко програма или за силно замърсени.

  # 103
  • Мнения: 4 767
  Само в горната кошница ли, нещата не са измити?
  Каква марка е машината?

  # 104
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Като за начало си купи това. https://shop.lillydrogerie.bg/somat-machine-cleaner-za-pochistva … lna-mashina-250ml
   Слагяш го с тапата на долу, като преди това си махнала фолиото. Пускаш на най-горещата програма. След това слагаш и сол.
    Наистина ли в книжката и няма нищо за сол. То направо си е тормоз за нея. Дали е останало нещо от йонообменникя незнам. Препоръчително е преди да я пуснеш с този препарат, да я пуснеш един път на празно.

  # 105
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Жената е писала, че ползва отвреме навреме препарат, защо да е задължително на Сомат. Т.е. тя си прави профилактика- почиства филтър и пуска празна машина с препарат. Какво друго разбирате под плофилактика?
  За солта съм съгласна, ама установявам , че много хора си ползват миялните без сол, защото им бил мека водата.

  # 106
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Бела не била, йонообменника трябва да се регинерира. А за сомата имах предвид някакъв препарат, за профилактика. Просто предложих този. И Petiaivanov беше показала един отдавна много добър но не мога да го открия.

  # 107
  • Мнения: 652
  Бела не била, йонообменника трябва да се регинерира. А за сомата имах предвид някакъв препарат, за профилактика. Просто предложих този. И Petiaivanov беше показала един отдавна много добър но не мога да го открия.
  Онзи не беше ли само за перални ? А и според мен такъв за 2 лева върши същата работа като такъв за 13.

  # 108
  • Пловдив
  • Мнения: 4 817
  От техник знам, че солта е задължителна за съдомиялната. Ако 5 години е работила без сол, най-вероятно наистина йонообменикът е заминал безвъзвратно

  # 109
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Ако водата е мека, може да не е толкова окепазен.

  # 110
  • Мнения: 3 109
  Да, точно подобен препарат съм ползвала за почистване, различни марки.
  За солта ми бяха казали майсторите които я монтираха, в София водата била мека и нямало нужда. Слагала съм от време на време, но не съм забелязала някаква разлика.

  Не мога да преценя дали само на горния ред се зацапват чашите, обикновено там ги държа, рядко слагам и на долния.
  Но изглеждат ужасно Sad

  # 111
  • Мнения: 652
  Да, точно подобен препарат съм ползвала за почистване, различни марки.
  За солта ми бяха казали майсторите които я монтираха, в София водата била мека и нямало нужда. Слагала съм от време на време, но не съм забелязала някаква разлика.

  Не мога да преценя дали само на горния ред се зацапват чашите, обикновено там ги държа, рядко слагам и на долния.
  Но изглеждат ужасно Sad
  Аз бях в подобна ситуация. Една чаша където и да я слагах и на колкото и програми да я слагах винаги излизаше на бели черти . Накрая просто я хвърлих .

  # 112
  • Мнения: 4 767
  Мароонка, питах за това дали само на горния ред не са измити добре, защото имахме подобен случай и се оказа, че перката на горната кошница беше спукана и съответно се губеше налягането и не се измиваха добре съдовете.

  # 113
  • Мнения: 3 109
  Ами няма как да хвърля всички чаши, то се получава и при ниски, и при високи
  Ще пробвам следващия път да ги наредя само долу да видя има ли разлика.

  # 114
  • Мнения: 652
  Ами няма как да хвърля всички чаши, то се получава и при ниски, и при високи
  Ще пробвам следващия път да ги наредя само долу да видя има ли разлика.
  При мен се получаваше само при една чаша . Така и не разбрах защо . И ти сега да не хвърлиш всички чаши LaughingLaughing

  # 115
  • Мнения: 3 109
  Такааа, резултатата след експеримента чаши долу, чинии горе е следния - една идея са по-малко замърсени с такива частици и значително повече бели петна отвътре. Не става за постоянно да се мият на долен ред.
  Как мога да почистя перките от които излиза водата, за да видя ще има ли разлика?
  Има ли нещо друго, което мога да направя от вкъщи или да викна някой за ремонт, или да купувам нова? 😆

  # 116
  • Sofia
  • Мнения: 654
  Вчера свалях мойте перки и в банята под душа ги минах хубаво с топла вода макар да нямаше нищо на дупките. Може би ако има нещо там с клечка за зъби леко да ги изкарате

  # 117
  • Мнения: 652
  Maroonka да не си слагала в миялната буркани с етикети на тях ? Защото може да са влезли парченца в дюзите на горната перка и да се е запушила .

  # 118
  • Мнения: 159
  Maroonka дали може да качиш снимки на петната и чашите? Аз мога да ти покажа моите поразии

  Това е леко петносана, ето тази е най-зле

  Причината е много сол. Всички чаши ми бяха тъка. Някои се оправят други не. Намалих си солта на едно ( колкото да не е без хич) и ползвам ежедневната програма защото тя ползва най- много вода. И въпреки това от време на време ми се появяват пак петната.

  # 119
  • Мнения: 3 109
  О да, буркани съм слагала ... загубена работа.
  Как мога да ги сваля тия перки?

  Прилагам снимки, дано да се виждат отлаганията с боклучета на дъното на чашата, обикновено са доста повече.
  Сол не слагам.  # 120
  • Русе
  • Мнения: 3 710
  Това замърсяване прилича на остатък от подправка Rolling Eyes

  # 121
  • Мнения: 448
  И мотите чаши излизаха на такива петна, докато не спрях да слагам сол.
  Водата ни е мека, чрез машина с филтри и соли.
  Понеже бях чела, че сол задължително се слагала, та слагах, но пустите му чаши много ме дразнеха, въпреки, че солта беше настроена на 1.
  От година не съм добавяла сол и проблемът се оправи, чашите ми са вече чисти.

  # 122
  • Мнения: 159
  И аз съм и се заканила на моята че всичко ще и спра ама нали машината искала сол... Между другото започвам да подозирам и че си е до вида и качеството на стъклото, защото съм купила нови чаши и те не са тъка. А свекърва ми има миялна на повече от десет години и не слага нито сол, нито гланц ... Ми съдовете и винаги са светели. Ама и старите миялни мият с повече вода та и това 100 процента играе роля. Аз съм спряла вече да се ядосвам    Просто купувам нови чаши.

  # 123
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Не мият с повече вода, а имат по-силни помпи.

  # 124
  • Мнения: 408
  Момичета от София, слагате ли сол в миялната? Тези от вас, които са с Бош на колко ви е настроена солта, ако слагате? Според сайта на Софийска вода твърдостта е 2.49dH, а в таблицата в книжката при тези стойности трябва да е на 0

  # 125
  • Мнения: 652
  Момичета от София, слагате ли сол в миялната? Тези от вас, които са с Бош на колко ви е настроена солта, ако слагате? Според сайта на Софийска вода твърдостта е 2.49dH, а в таблицата в книжката при тези стойности трябва да е на 0
  В ръководството на машината има таблица с настройки на солта . Това открих за Бош https://media3.bosch-home.com/Documents/9001229130_D.pdf страница 16

  Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 20:00 от strawberry84

  # 126
  • Мнения: 408
  Момичета от София, слагате ли сол в миялната? Тези от вас, които са с Бош на колко ви е настроена солта, ако слагате? Според сайта на Софийска вода твърдостта е 2.49dH, а в таблицата в книжката при тези стойности трябва да е на 0
  В ръководството на машината има таблица с настройки на солта . Това открих за Бош https://media3.bosch-home.com/Documents/9001229130_D.pdf страница 16
  Да, това го имам. Според него сол не трябва да се ползва. Питам дали все пак наистина в София не се слага сол Simple Smile

  # 127
  • София
  • Мнения: 1 510
  В друга тема коментирахме, че в София настройваме солта на 1. Има хора, които не слагат изобщо, но на мен не ми се рискуваше йонообменника. Нищо не пречи да пробвате на 1 и ако остават бели следи по съдовете, да промените настройката на 0 Wink

  # 128
  • Мнения: 652
  inska_maslinka  в  една друга тема повечето потребители от София бяха написали че ползват сол на 1 и нямат проблеми .
  ToniShu писали сме заедно

  # 129
  • Мнения: 75
  Имам Бош, точно на 1 настроих солта. Сложила съм я края на септември и не е светвало нищо все още за допълване. Чаши, чинии: всичко блести, нямам бели петна.

  # 130
  • Мнения: 408
  Благодаря ви!

  # 131
  • Мнения: 1 317
  Имаше май друга тема но не я намирам. Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата.

  Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 22:29 от NOVA NADEJDA

  # 132
  • Мнения: 652
  Имаше май друга тема но не я намирам. Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата.
  https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1260207 Ето я темата . Тази е за препарати !!

  # 133
  • Мнения: 1 909
  Здравейте. За първи път използвам съдомиялна машина и ми предстои купуването на препарати.
  Направо се обърках. Приятелка ми каза, че трябва да взема:
  - таблетки за почистване
  - гел за полиране
  - сол
  - ароматизатор

  Нямам представа, кое и къде се слага, но ще проуча. Моля ви за съвет, от кои сте доволни, какви са хубавите и бюджетни препарати.  Не видях друга такава тема, затова се извинявам, ако съм пропуснала. Благодаря ви:)

  # 134
  • Велики Преслав
  • Мнения: 1 270
  Сол, сомат, Гланц сомат, ароматизатор не ти трябва. Таблектите вече, Гледай да са Финиш, Феари, Сомат и др.

  # 135
  • Мнения: 4 767
  Нели, каква е съдомиялната? 60 см., 45 см. или кубче? Питам, понеже препаратите, е добре да се съобразят с капацитета на машината!
  Между 60 см. и 45 см., няма особено значение, защото разхода на вода е почти еднакъв.
  Най-добре е, да се запознаеш с инструкцията за употреба, за да се запознаеш с машинката и да направиш правилните настройки на сол и гланц!

  Препарати за миене, които аз ползвам, за 45 см. машина и съм доволна:
  За слабо замърсени /чинии, чаши, купи, прибори/, ползвам двуфазния гел на Сомат - лесно се дозира и е по-щадящ, към стъкларията!
  За силно замърсени /загоряло по тенджери и тави/, ползвам Феъри платинум.
  Гланц за полирането/изплакването, ползвам на Финиш.
  Слагат се в тези отделения:
  Скрит текст:

  За миенето в по-голямото, което е в лява на снимката, а гланца за полиране, в по-малкото в дясно. На снимката е показано къде се налива гланц! Гланца се сипва докато се напълни отделението и машината сама си го дозира. Не е нужно да доливаш всеки път. Когато е на свършване, ще ти светне индикатор "слънце" и тогава ще напълниш отделението отново!
  Сол, ползвам на Лидл и се слага тук:
  Скрит текст:

  При първоначално зареждане със сол, се сипва около 1 литър вода в отделението/а може и да има в него-нормално е/ и слагаш сол с фунията, колкото поеме. Трябва добре да се напълни! Не се безпокой, че в това време ще изтича от водата - нормално е. Затваряш хубаво капачката /да усетиш леко щракване/ и винаги след зареждане със сол и/или гланц, трябва да пуснеш изплакване /ако имаш такава програма/ и или измиване!
  Не бива машинката да стои с разляти в нея сол или гланц!
  За солта също има индикатор и той ще ти подскаже, кога да напълниш отделението отново!
  Препаратите за почистване /те служат за периодично почистване, на самата машина, прави се на няколко месеца, в зависимост от ползването/, са различни от препаратите за миене!
  Дългичко стана, но дано ти е от полза!

  # 136
  • София
  • Мнения: 10 466
  Имаше май друга тема но не я намирам. Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата.
  Ами отговориха ти в другата тема, няма нужда да спамиш тук. Тази е за препарати, не за проблеми с машината.

  # 137
  • Мнения: 4 767
  Афродита, що все с рогата напред? Направи си труда да прочетеш/разбереш и тогава хапИ!

  Аз си направих труда да проверя, потребителката кога и къде е питала/писала. Самата тя пише, че не е намерила темата и затова пише тук. След като са ѝ дали линк, към правилната тема, е преместила питането си там и не е спамила повече!

  "NOVA NADEJDA пост 548   15 фев. 2021, 22:31 ч.
  Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата."

  # 138
  • Мнения: 652
  Има ли прах ,гел ,таблетки или капсули които да нямат аромат или поне да не е на лимон ?

  # 139
  # 140
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Сол, сомат, Гланц сомат, ароматизатор не ти трябва. Таблектите вече, Гледай да са Финиш, Феари, Сомат и др.

  Аз продължавам да твърдя, че сол и гланц няма нужда да са "маркови". Пари, хвърлени на вятъра. Солта и гланцът са еднакви, независимо какво им пише на етикета като марка. За таблетките също има огромен избор. Аз никога не съм ползвала Fairy и Сомат, например. Има много сполучливи продукти на ниски цени.

  # 141
  • Мнения: 652
  Сомат таблетки според мен са достатъчно евтини . По 20 стотинки на бройка . Гел и сол редовно в Метро са на промоция . Гел 1 литър и сол килограм и половина са около 6 лева . Излизат толкова колкото тези на ДМ и ЛИДЛ.

  # 142
  • Mediterraneo
  • Мнения: 28 487
  Едно е да купя сол за 90 цента/ 2 кг, друго е да дам 2 евро за килограм от реномирана марка. Пък като имаш, даваш, не е проблем. Просто намирам за нелогично да препоръчваш на съвсем пресен притежател на миялна само най- скъпите препарати.

  # 143