Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 71

• 54 774
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Пилинга с пипетка Revox някой виждал ли го е в дрогерии?Или друг дрогериен да предложите?

# 391
За петна от пъпки при мен е много ефективен "Acne Out BP Бензоилов пероксид 5% гел" на  Biotrade. Още по-ефективен е кремът със същата активна съставка, който се приготвя от аптека Ерудита. И двата правят лек пилинг на кожата. Задължително се ползват със слънцезащита.
Как се купува този крем и само в тази аптека ли се приготвя? Как да си поискаш да го приготвят, колко струва? И какви други неща могат да приготвят?

# 392
  • Ланкър, планините Овнерог
Пилинга с пипетка Revox някой виждал ли го е в дрогерии?Или друг дрогериен да предложите?
Аз само в Дъглас / Бюти зоун съм ги виждала, незнайно защо, при положение че са бг марка и може на доста повече места да се разпространяват. Цените им са  си дрогерийни. Взех си кофеинов серум, пептиден и околоочен на марката. Нещо не съм доволна. Под очите ми изсъхна направо кожата. Като мумия, грам влажност няма. Подозирам кофеиновия серум и не го ползвам от 2-3 дена, но не знам сега как да си спася тънката кожица под очите, която и без това вече мяза на паяжина.

# 393
Fsyyy, този на Биотрейд се продава свободно в аптеките и в сайта на марката. Често е и на промоция.
За този, който приготвят в Ерудита - аз отивам на място в аптеката (на ъгъла на бул. Христо Ботев и Козлодуй в София, не знам дали имат и в други градове) и казвам, че искам от крема с бензоил пероксид. Концентрация 2.5% я продават свободно, 5 % е с рецепта. От там ме изпращат с бележка до лабораторията им, която е наблизо - там дават кремчетата. Може би заради по-ниската температура за съхранение не ги държат в аптеката. Кремчето е много леко, може след него да се ползва хидратиращ или друг според нуждите крем. Мисля, че доставят и с куриер,  може да им се обадиш по телефона и да попиташ. Не знам какви други неща приготвят, макар да ми е било на езика да попитам.
Да уточня, че и двата крема са за активно акне, но изчистват и старите белези, леко повлияват и на вдлъбнатини от акне. На мен този от Ерудита ми премахва и луничките, които ми се появяват от слънцето. Кожата сякаш леко изтънява, затова - внимателно и задължително със слънцезащита.

# 394
Момичета, докато сте на пудри да попитам.
Ползвате ли тази хитова в Инстаграм пудра и доволни ли сте? Дават я за заличаване на пори, но на мен ми се струва , че ги очертава още повече и привлича вниманието.
Върху друга пудра по-скоро дава малко glow ефект, но самостоятелно е трагедия.

Аз използвам тази втората за фискация и добре ми се отразява на порите, но отдолу преди бб крема слагам пак на Catrice една база за широки пори.
https://catrice.eu/bg/lice/pudra.html

# 395
Момичета, кои пори са широки ? Не мога да определя своите, и съответно дали се нуждая от продукт за скриване.

# 396
Fsyyy, този на Биотрейд се продава свободно в аптеките и в сайта на марката. Често е и на промоция.
За този, който приготвят в Ерудита - аз отивам на място в аптеката (на ъгъла на бул. Христо Ботев и Козлодуй в София, не знам дали имат и в други градове) и казвам, че искам от крема с бензоил пероксид. Концентрация 2.5% я продават свободно, 5 % е с рецепта. От там ме изпращат с бележка до лабораторията им, която е наблизо - там дават кремчетата. Може би заради по-ниската температура за съхранение не ги държат в аптеката. Кремчето е много леко, може след него да се ползва хидратиращ или друг според нуждите крем. Мисля, че доставят и с куриер,  може да им се обадиш по телефона и да попиташ. Не знам какви други неща приготвят, макар да ми е било на езика да попитам.
Да уточня, че и двата крема са за активно акне, но изчистват и старите белези, леко повлияват и на вдлъбнатини от акне. На мен този от Ерудита ми премахва и луничките, които ми се появяват от слънцето. Кожата сякаш леко изтънява, затова - внимателно и задължително със слънцезащита.
Благодаря, много полезно. И това за луничките и изтъняване на кожата и другото. А колко струва крема, който се забърква?

# 397
Гита,благодаря че сподели .Ще чакам отзиви и по-нататък,като мажеш още.Кофеинов серум не съм ползвала никога и му се бях навила тъкмо.

# 398
Момичета, кои пори са широки ? Не мога да определя своите, и съответно дали се нуждая от продукт за скриване.
Щом не можеш да ги определиш, значи нямаш широки пори. Grinning

# 399
Fsyyy, около 27-28 лв. за 30 мл.

# 400

# 401
Препоръки за добри продукти за въпросните? Simple Smile

# 402
fsyyy  Опитай с Дермакол фон дьо тен.

# 403
stay matte Maybelline , Infallible 24hr Matte Cover Loreal

# 404
При мен Инфейлабъл имаше много добро покритие и матиране, но ми излизаха пъпки от него. Дермакола е ужасен, като маска е върху лицето. Пробвайте нещо ниацинамид. Аз съм доволна от серума на The Ordinary, ползвам го от известно време, има разлика определено. Те не могат да се свият напълно, но все пак има някакъв успех.

Общи условия

Активация на акаунт