Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За секциото с любов ♡

 • 88 530
 • 2 854
 •   1
Отговори

Анкета

Секцио номер?

Опции:

# 2 745
 • София
 • Мнения: 20 596
Само като те прочетох и аз знаех, че е Щерев. Не са нормални тия хора и лекари не са за мен. Не може човек положил хипократова клетва да допуска УМИШЛЕНО да се случват такива неща..
2402, добре ли сте с детето? Може да споделиш повече, ако имаш желание, разбира се и ми е интересно при кой лекар си била? Само ако ти се говори и споделя.

# 2 746
 • София
 • Мнения: 6 660
Изобщо не съм съгласна.
Аз не съм чула досега на някоя моя позната или приятелка родилка да са ѝ обяснили рисковете на секциото. На всички им се представя като: “да не се мъчиш”, “много по-безопасно е” и тем подобни. Никой не говори за кръвоизливи, за проценти смъртност, усложнения при всяко следващо цезарово, отворена коремна операция и т.н. На всички им се представя просто като: лягаш и след 20 минути има бебе. Аха, добре. Докато за нормалното раждане са едни истории за разваляне на влагалището, за цъфнали майски рози, за родилни травми и тем подобни. Това, при положение, че всички глобални здравни организации казват едно и също: нормалното раждане е по-безопасно и е за предпочитане, ако няма медицински причини да е цезарово сечение. И, плюсът на цезаровото сечение е, че е животоспасяващо в някои (според статистиката около 15%) раждания - за майка и бебе. На фона на 50% секцио в България… ‘Айде и неборили се лекарите за нормални раждания. То няма и нищо нормално в начина, по който “водят” повечето раждания, ама това е съвсем друга тема.
Това е ясно предполагам на всяка от нас. Нито едното е лесно нито другото. Въпроса е да се избере най-подходящото за дамата в случая.
Проблема при повече лекари е, че не обесняват нищо за секциото като плюсюве и минуси. Често срещам жени да казват, че ги плаши секциото и то е, защото лекарите все още не обесняват нищо за него. Докато за нормалното казват, че всичко е прекрасно и после се и възстановяваш лесно. Добре е да се започне да се коментира и при двете плюсове и минуси не само да “връзват” един вид ръцете на пациентките си и да има фразата “Ами ти си избери”… Аз ако можех нямаше да ходя на лекар да ме изражда Simple Smile
Това казвам и аз Simple Smile Не се обесняват рисковете и на двата вида раждане.

# 2 747
 • Мнения: 91
Само като те прочетох и аз знаех, че е Щерев. Не са нормални тия хора и лекари не са за мен. Не може човек положил хипократова клетва да допуска УМИШЛЕНО да се случват такива неща..
2402, добре ли сте с детето? Може да споделиш повече, ако имаш желание, разбира се и ми е интересно при кой лекар си била? Само ако ти се говори и споделя.
Бях с близнаци, заченати там, така че не мога да заклеймя цялата болница, но политиката за раждането е абсурдна. Няма да намесвам имена на лекари, защото благодарение на това, че лекарят ми направи секцио преди да е тръгнало раждането, въпреки мнението на Григорова, имам днес едното си дете. За съжаление обаче изгубихме другото бебе, заради възел на пъпната връв, нещо, което нямаше как да се предвиди (обсъждала съм с множество специалисти, в Щерев и в други болници). При нормално раждане имаше голям шанс да изгубим и двете бебета. Знам обаче, че седмица преди раждането ми АГ-то ми искаше да правим секцио, но не получи зелена светлина. Предложи ми дори да родя другаде, но аз не исках да сменям болницата в последния момент, за което разбира се винаги ще се обвинявам. Два дни преди раждането бях на ФМ и пак всичко беше наред и смятам, че ако ги бяхме извадили докато знаехме със сигурност, че са добре, нямаше да се стигне до тук.

# 2 748
 • София
 • Мнения: 20 596
Съжалявам за загубата ти. Моя приятелка се следеше в частна болница, но в последния момент реши да ражда в Майчин дом ( естествено). И нейното дете се оказа, че е с възел на пъпната връв. Тя мина през няколко ФМ в различни болници и никъде никой не откри проблем. Детенцето се роди живо и здраво, но акушерките казали, че това е огромен късмет и че шансът да се роди живо е бил минимален. Така че вероятно и в друга болница би станало същото. Иначе и аз минах през това да не изкарат детето навреме, Слава Богу само с антибиотици и кувьоз се размина. Кураж и бъди силна за другото ти детенце!
Все повече чета и аз как лекарите там казват на пациентите си да сменят болницата. Той шефът на родилното е с вързани ръце, какво да говорим за другите...

# 2 749
 • Мнения: 754
Чудя се Щерев и Григорова как спят спокойно...

# 2 750
 • Мнения: 217
Здравейте,
Сега открих темата и веднага се включвам с въпрос ☺️
Родих секцио преди 8-9 дни. Болката започна да отшумява, не съм взимала болкоуспокояващи от 3-4 ден. Болеше ме про ставане, при ходене до тоалетна, като ходех ме дърпаше и не можеш да вървя съвсем изправена. Като лежах, нищо ми нямаше. От три нощи обаче, към 3 часа се събуждам с болки и придърпване, не са толкова силни, че да пия хапчета, обаче си ги има. Днес ме боли и целият корем, все едно са ме удряли, но е мек, нямам и температура, раната е спокойна. Нормално ли е това? Тъкмо поспряха за 1-2 дни и пак дискомфорт и болка.  На лекар ще отида разбира се, ако утре съм пак така, но се притеснявам. Кажете как беше при вас? На кой ден болките отминаха?

# 2 751
 • Мнения: 1 634
Лепена или шита си? Мен много ми опъваха конците и като ги махнаха на 9-10 ден се чувствах доста по- добре.

# 2 752
 • Мнения: 217
Лепена съм, но имам вътрешни конци, и казаха, че сами ще се разградят. Ако случайно се покаже някой, да отида в болницата да ми ги махнат.

# 2 753
 • Мнения: 754
Нали не спите по корем, даже настрани ми се вижда малко рано за спане?

# 2 754
 • София
 • Мнения: 6 660
Защо да не спи по корем?

# 2 755
 • Мнения: 217
Спя на страни. В болницата още на вторият ден ми казаха, че няма проблем и мога да се въртя, както на мен ми е удобно. Едва ли е от това.

# 2 756
 • Мнения: 754
Защо да не спи по корем?
За да не се натиска раната или да се появи запаряване от топлото ако се,спи по корем на раната и от там инфекция. А странично се получава изсипване на цялата кожа и от там дърпане, особено ако корема е бил по-голям. Но това само първите дни.

# 2 757
 • Мнения: 217
В началото не можех да спя на страни, защото ме болеше и само по гръб. Тук от два три дни спя настрани, и времето съвпада, така, че може и от това да е. Ако не мине ще ходя да ме видят. Просто ми е странно как един два дни вече бях без болки, а само дърпане и от днес пак болки в корема.

# 2 758
 • София
 • Мнения: 6 660
Никога не ми е пречело да спя на където си искам след раждане. Изобщо не съм чувала, че ще се появи инфекция, защото спя по корем. По-скоро заради друго е възможно.

# 2 759
 • Мнения: 754
Никога не ми е пречело да спя на където си искам след раждане. Изобщо не съм чувала, че ще се появи инфекция, защото спя по корем. По-скоро заради друго е възможно.
Имам предвид при изпотяване върху раната когато е притисната за дълго време, особено ако още е със лепенка. Докато още не е хванала хубава коричка. Усещането е първо като парене, все едно току що си се порязал. На нас примерно в Надежда ни бяха казали две седмици след изписването всеки ден да почистваме раната със марличка и спирт.

Общи условия

Активация на акаунт