За секциото с любов ♡

• 251 433
  • 5 810
  •   2
Отговори
# 3 705
На мен в реанимация ми даваха само вода и шоколад, чист, без добавки. Не можех и много да ям, но пиех доста вода, май и ябълков сок, но не помня добре тогава или след това.

Захранването на обяд на другия ден беше крем-супа от картофи. После едната акушерка ми даде малко пиле с ориз, по-точно - ориз ядох, че ме съжали да не стоя гладна. Вечерта си бях на общо меню, но не ми се ядеше много, повече течности пиех и продължих с шоколад и ябълков сок, и кисело мляко доста ядох.

# 3 706
Аз никога нямам апетит след секцио поне 1 седмица. Нищо не ми се е яло, не е задължително да ти се яде.

# 3 707
  • София
На нас ни казаха, че за да ни дадат храна, трябва да сме имали газове. При мен и двата пъти много трудно стана и с помощни средства.

# 3 708
Нищо такова не са ми казвали. Просто като ме свалиха в обикновена стая ми дадоха да ям.

# 3 709
  • гр.Пловдив
На нас ни казаха, че за да ни дадат храна, трябва да сме имали газове. При мен и двата пъти много трудно стана и с помощни средства.

Да,така е по протокол,да се види,че работят червата .При другата ми коремна операция беше по същия начин,после захранват с болничната храна,която за мое учудване в Пловдивските хирургии беше страхотна -попара,крем супа,супи,мляко..Нито ми е се е яло друго,нито съм си купила,нито са ми носили-храната ми е била последна грижа.
Изпих 1 стек вода за престоя само

# 3 710
Много ви благодаря на всички за отговорите ясно значи ще трябва в началото по лека храна, в моята болница където ще съм пише че в реанимация само вода да нося и ябълков сок, и после явно ще е на супи, както днес преди самата операция ме предупредиха само леки храни и.след девет вечеря пък въобще нищо. Simple Smile

# 3 711
Стискампалци, всичко да мине по план.🍀🤗
Много ви благодаря на всички за отговорите ясно значи ще трябва в началото по лека храна, в моята болница където ще съм пише че в реанимация само вода да нося и ябълков сок, и после явно ще е на супи, както днес преди самата операция ме предупредиха само леки храни и.след девет вечеря пък въобще нищо. Simple Smile

# 3 712
  • София
Хайде и аз да се включа 🙂
Още ми е рано да мисля за раждане, 11 г.с съм,ама отсега ще се зареждам с положителни истории за секцио.
 Първото ми секцио беше март 2017 година.Всичко мина перфектно,много леко.
 Понеже бях със серклаж, тегавото беше свалянето на серклажа,трудно го свалиха преди секциото, после се оказа,че нито клизмата,нито спиналната упойка, нито катетъра са толкова страшни.Честно казано видях повече зор със слагането на венозния абокат.
По време на операцията ми подаваха малко кислород,нищо не се усеща реално, много бързо вадят бебето.После в реанимация хубаво ме обезболиха,спах си блаженно.На сутринта ни раздвижиха и лека-полека ни настаниха в стаи.В началото действаш бавничко,но със всяко следващо ставане ставаш все по-добра и бърза 🙂
Пазя страхотни спомени от раждането си,от Майчин дом София и професор Николов и екипа му 🙂 Пожелавам си отново такова раждане,независимо от това, коя болница ще избера!
Консултантката по кърмене Тамара (която май-вече е в Надежда) също доста подкрепа ми оказа.

# 3 713
Хайде и аз да се включа 🙂
Още ми е рано да мисля за раждане, 11 г.с съм,ама отсега ще се зареждам с положителни истории за секцио.
 Първото ми секцио беше март 2017 година.Всичко мина перфектно,много леко.
 Понеже бях със серклаж, тегавото беше свалянето на серклажа,трудно го свалиха преди секциото, после се оказа,че нито клизмата,нито спиналната упойка, нито катетъра са толкова страшни.Честно казано видях повече зор със слагането на венозния абокат.
По време на операцията ми подаваха малко кислород,нищо не се усеща реално, много бързо вадят бебето.После в реанимация хубаво ме обезболиха,спах си блаженно.На сутринта ни раздвижиха и лека-полека ни настаниха в стаи.В началото действаш бавничко,но със всяко следващо ставане ставаш все по-добра и бърза 🙂
Пазя страхотни спомени от раждането си,от Майчин дом София и професор Николов и екипа му 🙂 Пожелавам си отново такова раждане,независимо от това, коя болница ще избера!
Консултантката по кърмене Тамара (която май-вече е в Надежда) също доста подкрепа ми оказа.
Успех с второто раждане ! Точно така беше и при мен - нищо не ме боля толкова или ми беше неприятно както слагането на абоката. Няколко сестри се изредиха, защото от притеснение вените ми бяха колабирали , пък и не бях пила вода сума ти време.

# 3 714
Аз не усетих слагането на абоката, даже гледах как го прави една от специализантките, акушерката й казваше как. Може би защото беше малко притеснена и много внимаваше. Катетър и аз не усетих кога сложиха Simple Smile и така, ако има специализанти по време на раждането, не се притеснявайте, много са внимателни, докато можех си говорехме, обясняваха как приготвят дрешки и памперс за бебо.

# 3 715
Катетърът не го ли слагат, след като хване упойката? Щото и аз не помня да съм го усетила, за разлика от абоката. Беше ми гадно и малко ми прималя, хем лежах.

# 3 716
Катетърът не го ли слагат, след като хване упойката?
Цивилизовано би било да е след, но на много места го слагат преди и хич не им пука. Катетърът, поставен грубиянски от една мед сестра, заедно с проверката за разкритие, извършена варварски от една лекарка в спешния кабинет, са двете ми най-ужасни преживявания, свързани с раждането, а аз принципно търпя на болка.
Но не при всеки е така. Всичко е индивидуално. Друг може (почти) нищо да не усети, ако е извършено деликатно и внимателно.

# 3 717
Понякога е без упойка и при правилно слагане няма причина да боли. Аз започнах с естествено раждане, без упойка. Сложиха ми всичко, пробвахме, след няколко часа неуспех ме закараха в операционната и чак тогава ми сложиха упойка.

# 3 718
  • София
На мен преди упойката ми го сложиха и е неприятно за секунди, не е нещо кой знае какво.
Разбира се, най-добре е ако може след,ама мен не са ме питали, а и май само до това ми беше 😁

# 3 719
Бях с пълна упойка и катетър ми сложиха преди нея. Нищо не усетих - нито при слагането, нито при свалянето.

Общи условия

Активация на акаунт