За секциото с любов ♡

• 251 360
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 765
Слагам в скрит текст, пак за да не четат бременните и чувствителните:
Скрит текст:
За мое огромно съжаление аз също съм жена, загубила бебе по време на раждането, въпреки че нямаше индикации за страдание преди секциото (писала съм някъде по-назад в темата).
Преди години са правени обучения на лекари и акушерки от една фондация с насоченост "подкрепа на родители при загуба". Дори акушерки от болницата, където аз раждах са били на това обучение, ама не ги усетих обучени. И на мен дори не ми показаха бебето. Адекватно се държа единствено акушер-гинеколога ми, който виждах, че също страда с мен, след изписването продължаваше да се интересува как съм, след това също е бил на разположение при всякакви проблеми и затова при следваща бременност пак ще съм при него. Имаше и една акушерка, която издебна момента другата жена от стаята ми да влезе в тоалетната, прегърна ме със сълзи на очи и ми каза "Съжалявам, не мога да си представя какво ти е, ама трябва да се държиш заради него"(него е втория ми близнак, който за щастие оцеля)
Говорих наскоро с организаторите на това обучение - впечатленията им са, че мед. лица са се чувствали задължени да са там и голяма част само физически са присъствали. Сега със същите хора обсъждаме инициирането на по-различно обучение, да видим дали ще се случи и колко интерес ще има, и най-важното - колко ефект след това. И много други идеи имам за това как да се оказва подкрепа при загуба, обаче за повече от година полагане на усилия в тази насока, мога да гарантирам, че наистина всякакви промени стават много бавно, точно защото никой няма мисленето, че това са важни неща и болничния персонал често виждат допълнителната подкрепа - дали при загуба, дали при децата с проблеми, при недоносени деца, като допълнително усилие, за което нямат време и не е тяхна отговорност. Обединеното кралство, Австралия и донякъде САЩ са много напред в това отношение, но дори те още се борят да прокарват закони и практики, а първата организация за подкрепа при загуба във Великобритания действа вече близо 40г.
Иначе съм напълно съгласна, че майките нямат вина и не би трябвало да получават подобно отношение.

# 3 766
Много съжалявам за това, което си преживяла, 2402. Желая ти щастие! Heartbeat
Тежко започваме новата година, затова да пожелая и на другите мами в темата много здраве, радост и хубави спомени от леко раждане!

# 3 767
Здравейте, мами! Колко време след операцията белегът ви започна да побелява? Родих преди 6 месеца, не съм спирала да мажа с Контратубекс и Содермикс, ходя и на лазерна епилация, която спомага и също за изглаждане на белега. Пия и витамини с колаген. На места е започнала да остава бяла линия, но като цяло все още си е червен.

# 3 768
Родих преди повече от 4 години и май все още не съм си поглеждала белега

# 3 769
По темата с МД.
Аз родих преди 6 месеца вторият си син там. Бях на 5 етаж в патологията тъй като получих рано контракции,  а съм с тромбофилия и спина бифида. Не лек случай. Нямам никакви оплаквания, всички се държаха с мен чудесно. Не познавах никого, не бях с избор на екип. Хлебарки също нямаше, нито на 5ет, нито на 7ет. Първият си син родих също там, преди 7г. Отново същата ситуация. Изключително доволна съм и ако реша да раждам, пак бих избрала МД.

# 3 770
  • София
. Но както писах и преди, бях в МД заради най-добрия доктор, Дяволов, и не съжалявам, защото най-важното мина перфектно благодарение на него и екипът му - секцио по учебник, плюс успешно извадена миома по време на същата операция и спасяване на сина ми, който трябваше да се вади спешно поради плацентарния недостатъчност и стеснение на маточните артерии. Ако и грижите преди и след операцията бяха на същото ниво, тая болница щеше да е безценна.

Може би е малко оффтопик, но при д-р Дяволов колко по-рано отиде,за да те вмести в графика си?
Аз раждах при професор Николов и съм супер доволна, но и д-р Дяволов,както и Сергей Славов са ми опция, ако реша да не раждам в Надежда, където си следя бременността.

# 3 771
  • София
При д-р Дяволов отидох, с препоръки, в края на 6-ти месец. Той взима предимно рискови бременности.
Аз бях максимално обективна в оценката си за цялата болница. Спасяват най-рисковите бременности, имат най-добрите доктори. При д-р Дяволов са раждали жени като Гущерова, Ива Софиянска, жената на Пеевски и др, които могат да си позволят най-скъпата болница където и да е в Европа и ВИП обслужване, но избират да раждат в МД именно заради този доктор.
На 12-тия етаж е ремонтирано, но казаха че лятото пък било кошмар заради липса на комарници. Хлебарки няма, мият всеки ден, има хигиена, понеже стаите са платени, са ремонтирани и просторни. Имат вътре баня, тоалетна, тв и хладилник.
Там реално акушерките се държат по-добре, има визитация от лекар всеки ден. НО да не се налага да ви взимат кръв някои сестри - ако имате тънки вени, зор да ги нацелят и после една седмица - лилави.
Бебчо го лекуваха с венозно поставен антибиотик за инфекция на ушенцето. Бяха му поставили абокат на лявата ръчичка. Дясната му трепереше два дни. Видях, че е бодната първоначално тя и вероятно му бяха засегнали нерв. Добре, че мина бързо. Та с позитивите и негативите - взимате всичко ан блок или отивате в частна болница.

# 3 772
Леле, мале ... пък аз се оплаквах от Токуда, а като чета все едно съм си била на спа почивка там. Като изключа един-двама по-неадекватни от персонала, останалите гък не смееха да обелят, за отношението пък съвсем по принцески. Пу-пу, щастливи мигове!
И между другото рициновото масло много ми хареса, пък съм от хората на които смутито докарва позиви за повръщане. Имаше страхотен вкус и на фона на няколко месечните ми киселини, направо си беше манна небесна.

# 3 773
Истината е, че където и да отидете да раждате има немалка доза късмет на какво ще попаднете.
Знам за хора осакатени в частни болници, където са броили хилядите за раждане. Знам и за хора родили безпроблено в държавни, без избор и попаднали на прекрасно отношение.

# 3 774
Не знам лично за нито един случай "за хора родили безпроблено в държавни, без избор и попаднали на прекрасно отношение." Наистина.

# 3 775
Аз знам. И то не един. Аз също раждах в държавна, бях с избор де, но лошо отношение не съм срещнала от никого.

# 3 776
Така де, с избор си била, не без Simple Smile

# 3 777
Имам позната колежка, която ражда в МД без екип естествено. Е, разцепена и защита е като животно отдолу и 3 месеца сядаше на пояс, ама ... Доволна била по нейни думи!
Отдалечихме се от темата...
Да се върнем като питам родилите вече майки с какви дрехи ми препоръчвате да съм на изписването? Клин или чорапогащник за бременни? С кое ще ми е по-удобно на шева?

И знам, че е много индивидуално, но все пак кога успяхте да сложите дънки с висока талия след секциото? Главно за шева питам. Аз в ханша си обувам дънките и сега. Не ги закопчавам, повече от логично. Първите дни докато не излизаме е ясно, че клин и домашни дрехи за бременни, които имам, но все пак след 20-30 дни като излезем.. пак ли с дрехи за бременни сте били?

# 3 778
Отклонихме се, наистина.
Аз дрехи за бременни нямах. На изписването бях с чорапогащник, не ми е пречел на белега. Дънки обух май на 6-7 ден. Пак не са ми пречели.

# 3 779
Обнадеждаващо, благодаря! 🎀❤️

Общи условия

Активация на акаунт