Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За секциото с любов ♡

 • 82 154
 • 2 715
 •   1
Отговори

Анкета

Секцио номер?

Опции:

# 2 670
 • Мнения: 9 652
Имам три планови секцио, последното преди 10 години. Всички сме си ок, кърмих и трите пъти.

# 2 671
 • Мнения: 2 314
И аз съм с 3 секцио. Първия път така се наложи, не съм имала проблем с това, че аз исках нормално, а видиш ли то е секцио. Така трябвало, така се случило. Приемам, че е било за добро и продължих напред. При мен нормално раждане изобщо не тръгна. От третото секцио се възстанових най-бързо, беше преди 42 дни и вече тотално съм го забравила, на 42г съм, според всички трябвало да се възстановявам по бавно, защо иди ги питай. На 10 ден като ми махнаха конците доктора изкоментира, че за трето секцио и на 42г направо се възстановявам невероятно бързо.
Първото не успях да го кърмя, кърма имах, но имах други проблеми и послушах грешни (в моя случай) съвети и както имах много кърма, така спря. Е тогава вече бях на ръба на депресията, като ММ ми се скара, че имам къде къде по важни неща дали ще кърмя детето или ще го отгледаме на АМ. Да съм си намерела реални проблеми, а не измислени от мен си. Ами прав беше. Второто е кърмено до 1г и половина, АМ е яла само първия ден в болницата. Третото засега е на кърма, има достатъчно. Надявам се да има, пък ако няма колкото толкова. В мир съм със себе си и по този въпрос, че с второто по едно време реших, че ми спира кърмата, а тя само се беше регулирала вече.

# 2 672
 • Мнения: 28
Единствено може някой нещо да ви наложи ако вие позволите. След като дори вече лекар не може да го наложи не виждам как напълно непознат човек или роднина ще се опита Simple Smile

То няма как да им се случи, мисълта ми е, че масово жени си налагат мнението и едва ли не обясняват как всяка жена трябвало да роди нормално, да изпитала чувството, бла-бла. Все едно аз, например, да тръгна да убеждавам някоя жена, която иска да роди нормално, как трябва да роди секцио, само защото аз го намирам за по-добрия вариант. Или да тръгна да й обяснявам рисковете от нормалното раждане, как може пъпната връв да се увие, как ще има вътрешни разкъсвания, шевове, как няма да може да сяда дори, колко часа може да ражда, колко ужасни са контракциите, как и двете ми баби са с изсипвания след няколко нормални раждания от напъванията 😂 Надявам се да ме разберете правилно, но това е напълно излишно. Историята е виждала всичко. Онзи ден, жена, раждала секцио ми обяснява как аз трябвало да раждам нормално. И как тя до последно си искала нормално да роди. Еми да, ама не винаги е по-доброто. Още повече щом лекарите са сметнали за нужно.. Това ми е мисълта. Всеки си решава, но нека не налагаме мнението си. Споделете опита си, но не критикувайте и давайте неискани и нетърсени съвети 😉

Най обичат някои хора да дават акъли и мнения за  изключително деликатни и интимни теми,каквато е раждането…Аз пък тази година родих секцио и мога да кажа,че съм много доволна от избора си.Жените преживяваме толкова много,не е ли достатъчно геройство да ти срежат 7 пласта тъкан…

# 2 673
 • Sofia
 • Мнения: 3 992
И аз съм с 3 секцио. Първия път така се наложи, не съм имала проблем с това, че аз исках нормално, а видиш ли то е секцио. Така трябвало, така се случило. Приемам, че е било за добро и продължих напред. При мен нормално раждане изобщо не тръгна. От третото секцио се възстанових най-бързо, беше преди 42 дни и вече тотално съм го забравила, на 42г съм, според всички трябвало да се възстановявам по бавно, защо иди ги питай. На 10 ден като ми махнаха конците доктора изкоментира, че за трето секцио и на 42г направо се възстановявам невероятно бързо.
И аз съм с трето секцио на 42г. След третото се възстанових (като продължителност) горе-долу като след предишните две. Обаче при мен третото беше в пъти по-болезнено. Всички в болницата ми обясняваха, че е така, защото е трето. Не знам доколко е вярно. Ето, че при теб не е било така.

И аз нямам проблем, че раждането ми е било секцио, а не естествено. Това бебе съм го носила 9 месеца, мое си е и все някак трябва да излезе. Начинът е без значение.

Единствено ми е трудно да казвам "аз родих" , защото реално не съм преживяла раждане, не знам какво е и винаги ще се чудя какво е усещането (но изобщо не държа да съм го преживявала 😰). В моята представа аз не съм раждала, а съм оперирана от бебе. Вместо "аз родих" (просто не мога да си изкривя езика да го кажа), казвам "когато извадиха бебето".

Също така за едно нещо съм сигурна на 100% - ако не беше секциото, сега нямаше да имам три деца. Така че, колкото и да е болезнено и гадно секциото, аз си мисля с любов за него и се гордея с белега си. Дори да имаше начин да го залича, не бих го направила. Това е следа от моите бременности и символ на ражданията ми, който искам да нося цял живот.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 15:31 от Brin de muguet

# 2 674
 • Мнения: 2 314
Мен третото ме боля по малко от другите. Отдавам го на факта, че ме вдигнаха по рано. По стечение на обстоятелствата беше привечер, а не сутринта както предните две. И аз на другия ден сутринта настоях да стана, заедно с другите момичета, а не да ме оставят до вечерта, да минат около 24ч. И така станах около 13ч след секциото. Също като ставах бях добре обезболена и имах възможност него ден да се движа много. Не знам заради това ли, но наистина ме болеше най малко. При мен най болезнено беше първото секцио.

# 2 675
 • София
 • Мнения: 5 103
И на мен ми е трудно да казвам, че съм родила второто (то е със секцио). Първото ми дете е по нормален път и от там идва разликата , че и аз също не мога да си пречупя езика за раждането на бебето. Казвам - ''когато ме оперираха/когато я извадиха''. Странно е.

# 2 676
 • Мнения: 612
И аз не използвам думите “раждах”, “родих” за себе си. Казвам “раждане” само когато е ясно, че имам предвид тяхната поява на цял свят. Наистина е странно как ние не се чувстваме толкова участници в този процес. 😞

Да питам нещо. След второто ми секцио, което май е било по метода Щарк, докторът препоръча да започна тренировки на четвъртата седмица (за сравнение, след първото чаках осем). Дори не насърчи да пробвам коремни преси. Опитах, но не мога, нещо ме напряга край белега при директно коремно натоварване, макар че си тренирах цялата бременност - лекичко и без корема, разбира се 🤔
Имам му доста доверие, много бързо се възстанових, двоумя се него ли да слушам или тялото си, какъв е вашия опит с коремните тренировки? (Имам за прибиране)

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 15:18 от Celesté

# 2 677
 • Sofia
 • Мнения: 3 992
Аз съм страхлива и преди да минат три месеца не пробвах никакви упражнения, които напрягат корема.
Аз лично бих си слушала тялото. Ако има дискомфорт, може би не му е още времето.

# 2 678
 • София
 • Мнения: 20 262
Аз пък се чувствам родила и хич нямам проблем да използвам този глагол.

# 2 679
 • Мнения: 404
Селесте, ако първото секцио е било по Пфаненщил, второто НЕ може да е по Щарк. Щарк разрезът, освен това, е на друго място (2-3 пръста над “класическото”). В епикризата ти трябва да пише достъпът по кой метод е направен. Аз не бих тренирала, ако ми е дискомфортно. По-леки неща, от които не те боли и малко по малко усилваш интензитета. Важното е да се чувстваш добре.

# 2 680
 • Мнения: 612
Благодаря ☺ Елица, това не го знаех, мерси! В епикризата пише Пфаненщил, но объркването ми дойде оттам, че докторът наживо ми обясни, че, цитирам “работя по друг метод” и “махнах стария белег” (????!!). Действително изгледа различно, НО не е високо.
Днес пак пробвах, с някои упражнения нямам никакви проблеми. Странно ми стана обаче за коремните преси, с тях не мисля да се хвърлям все още, и определено се учудих, когато той ги спомена.

# 2 681
 • Мнения: 404
По-добре недей с коремни преси. Най-малкото са противопоказни за диастаза, която почти всички имаме след раждането.

# 2 682
 • Мнения: 4 242
Аз пък се чувствам родила и хич нямам проблем да използвам този глагол.
И аз. В контраст с мнението на едни брутални хора, които са казали на една родилка в столична болница "Не си си родила детето ти, ние ти го родихме". Wink

# 2 683
 • Мнения: 107
Здравейте, мами, имам следния проблем.
Преди почти 4 месеца родих секцио, след като ми свършиха лохиите (които бяха нормални, без усложнения с продължителност около 40 дни) след около 3-4 дни ми се появи нещо като течение, но с конститенция на желе и беше само веднъж.. след около 2-3 седмица правих микробиология, която беше абсолютно чиста.. Окей.. и днес отново такова течение ( да кажа само, че не съм имала полов контакт в близките дни ) Въпросът е малко гаден, но не намирам информация, на някой случвало ли му се е и знае ли какво е и от какво? До сега никога не съм имала подобно нещо..

# 2 684
 • Мнения: 574
Какъв е цвета на това течение? Какво ви каза АГ, първият път?

Общи условия

Активация на акаунт