За секциото с любов ♡

• 251 427
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 720
  • София
Човеченце, какво наложи слагането на пълна упойка?

# 3 721
Човеченце, какво наложи слагането на пълна упойка?
Нищо. Беше мой избор.

# 3 722
  • София
При мен сложиха катетъра преди упойката и усетих само леко парене. Търпеше се. Когато се сложи внимателно, не е проблем.

# 3 723
Аз бях със засилена епидурална упойка при секциото. Сложиха ми катетър още преди да ми ударят дозата за секциото и нищо не усетих. Даже ги питах кога ще го сложат, а то вече беше готово.

# 3 724
А дренаж слагат ли, където се събира кръвта в една система?

# 3 725
  • София
А дренаж слагат ли, където се събира кръвта в една система?
Явно ако има усложнения слагат, на мен не са ми слагали.

# 3 726
  • В твоето съзнание...
При мен кататърът също беше поставен преди упойката и наистина нищо не усетих. При махането също нямах дискомфорт.
Честно казано съм благодарна и за катетъра и за клизмата, защото при предходна операция не ми бяха правили нито едното и първата нощ имах чувството, че ще ми се пръснат бъбреците и понеже съм смотана и не исках да викам сестра посред нощ да ми помогне с подлогата, имам доста болезнени спомени.

Дренаж при секциото нямах.

# 3 727
  • София
march23, лелеее как така без катетър?
Спомням си че в Майчин дом идваха и гледаха колко точно си пишкал,настояваха да се пие вода.
 Минаваха да махат лигнина между краката през определен период от време, гледаха колко кървиш, после минаваха с подлога и ни поливаха с вода или нещо като разтвор,за да не стават инфекции явно,не знам честно казано какво беше и после даваха нов лигнин.
Това в реанимация, през цялото време бяхме с катетър.Махнаха го преди да но раздвижат за качване в стаите.

# 3 728
  • гр.Пловдив
Понеже виждам,че се пита кое налага пълната упойка-протокола на болницата .

При моето секцио в рамките на 3-4 дни имаше текучество от 18 секцеви и всичко беше с пълна упойка-никакви претенции не е имало и не съм чула някоя жена да се оплаче-искания и желания се изпълняват в частните болници-с направлението е такова положението в държавна болница-и клизма +катетър преди упойката ..

# 3 729
Не е така. Раждах в държавна болница, вярно с по-малко раждания, но не са ми правили клизма, сложиха ми първо спинална упойка и после катетъра.

# 3 730
2021г родих в държавна болница. Катетърът сложиха след упойката. Даже анестезиологът им се караше да не бързат и да си изчакат хубаво да ме хване анестезията. При махането имах моментен дискомфорт.
Дренаж нямах.

# 3 731
  • София
И клизми и катетри са ми слагали. При второто раждане даже две клизми имах, че ми забавиха секциото с над 30 часа. И двата пъти много боля слагането на катетъра, а след второто раждане получих и подарък уринарна инфекция. Simple Smile

# 3 732
И клизми и катетри са ми слагали. При второто раждане даже две клизми имах, че ми забавиха секциото с над 30 часа. И двата пъти много боля слагането на катетъра, а след второто раждане получих и подарък уринарна инфекция. Simple Smile

В коя болница бяхте?

# 3 733
  • София

В коя болница бяхте?

Щерев.

# 3 734
И катетър, и клизма, и абокати са ми слагали - не ми е било болезнено. А и в крайна сметка това са медицински манипулации, няма как човек да очаква, че е в спа център.
Да не говорим, че дали нещо боли или не боли е супер субективно и ако един го е боляло, не означава, че другият ще има същата чувствителност.

Общи условия

Активация на акаунт