Аристократично и силно име за момиче - идеи?

• 8 114
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Любимите ми вече сте ги споменали: Елисавета, Магдалена, Екатерина.
Анастасия ми харесва много - Аня, Настя, Ася, Сиа (нарочно го пиша с а) са чудесни галени имена.

Предлагам Фиона, Фионета, Филипа, Владимира. Също ми харесаха от предложените Константина и Клементина.

# 61
Агата, Адриана, Виржиния, Елеонора, Емилия, Ирина, Лариса, Лидия,Маргарита, Юлия

# 62
Анастасия ми е любимото име за момиче (на галено Аня).
Съкратеното, само че е Сия/Сийка. Баба ми се казваше така. Аня може да е съкратено от някое друго, примерно Анелия.
Името е Анастасия. Ана, Ани си е точно на галено. Настя, Стаси дори. Сия и сийка може едно време. В днешно време никой няма да казва така на малко дете.
Авторката-понеже имах същите критерии, Елизабет е име, което обожавам. Не знам защо те бърка фамилията, която в супвр универсална и ще звучи добре.
Както казах аз имах същите критерии като твоите. Изабела избрах. Колебавхме се между Елизабет и Изабела. И още няколко имена
Анастасия е чудесно име. Ако второто дете е момиче, така бих я кръстила.
Анастасия, Екатерина, Елеонора, Луиза-вече всичко са предложени. Това са и моите фаворити. Леко раждане!

# 63
ДарЕна, Янина, Бояна

# 64
Последните 3 са народни имена, няма нищо аристократично в тях.

# 65
@Лиси
аристократично име, според мен, е име царско или кралско. Интересувате ли се на кой е името?
пример: Беатриса (от Беатриса де Вермандуа,  Béatrice de Vermandois, западнофранкско кралство )

А какво значи 'името да звучи аристократично"? Може ли да поясните.
А кои имена, според вас, звучат силно? (защото на мен може да ми звучат други)

# 66
# 67
Марта, Агата.

# 68
Аксения
Беатрис
Клара-значение: Чиста

# 69
Името всъщност е АКСИНИЯ, не АксЕния. Идва от Ксения и означава "странница". Има християнски светици с това име.

Адриана е хубаво име. Подхожда си с името на по-голямото дете - Катерина, а и с фамилията Георгиева.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 15:52 от Radilena

# 70
Примерно Шарлот Петрова! Чудно!

# 71
Не разбирам каква е тази драма името и фамилията да си подхождат.

# 72
Вярно, тя може да се омъжи и за някой Хари, тогава ще са си тамън.

# 73
Аз си имам Хари, ама детето ми е с българско име, няма да го кръстя Тиндиримидопръц само заради фамилията. Grinning

# 74
Благодаря за всички предложения! Наистина споменахте прекрасни имена, за част от които не се бях сетила.
Направихве си списък и ще го мислим още известно време.
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт