Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 366
  • 779
  •   2
Отговори
# 465
Успех пожелавам на собствениците да си намерят някого, на който ще му допаднат обзавеждането и довършителните работи. За мен лично е "no go" поради тези фактори. Локацията не му е проблемът в случая.

# 466
Ако това е адресът, даден по-горе, на мен на Гугъл мапс ми излезе, че е точно до денонощен павилион за цигари/алкохол и "сръбска скара". Ако вярно ми е показано на картата, аз не познавам иначе района.

# 467
За този какво ще кажете?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15948828496625 … k=6ejilo&f1=2

Изобщо не си представям къде е точно, мисля, че е някъде там, където обсъждате последните обяви. Доста е голям, кликнах на секундата като го видях, бях се развънял, но видях, че е без ДДС и ми се изпариха надеждите, даже не знам и какво очаквах, няма начин такава цена да намериш на акт 16 и да ти е обзаведен без да е живяно. Въпреки че пише, че има и други предложения в сградата, чудя се дали нещо по-малко и завършено, обзаведено така, всичко доста ми харесва, семпло, изчистено, няма да струва малко по-малко. Изобщо цените без ДДС много ме напрягат... Трябва да имаш много голямо самоучастие според мен за без ДДС (не съм сигурен за тази схема), или поне не 10-15 процента, които имам аз. Но нещо последния месец ми омръзна да се чудя да рискувам ли на зелено за сгради пред завършване, тип последната сграда на Грийнлайф "Нова дружба" през 2022 г.,  въпреки че реално това им е последната от този проект, няма как да се случи нещо според мен, най-много да не спазят сроковете точно. Между другото там специално шумът от метрото не е чак такъв, какъвто се изкарва тук, специално мои приятели, които си купиха там, но в друга сграда от комплекса вече завършена, чакаха, слушаха, не е нищо неприемливо или различно от шум от булевард, мисля, че за сградите след нея обаче надолу, където улицата се доближава повече, може и да е проблем. Няма пълно щастие... Този район между другото е целия в бъдещи строежи. Но го предпочитам от 80Тинтява, другия им проект, сто пъти се чудих между тях. Сега в главата ми се настани и идеята за завършен и обзаведен... На всичко отгоре още 3-4 двойки мои близки приятели започнаха огледи, само за това се говори, един ден обнадеждени, на другия разочаровани, после нова муха в главата, консултанти, брокери... Поне добре, че се обменя опит, особено едните цяла година вече гледат, да ти настръхне косата от някои истории. Подобно на тези от темата...

# 468
130 хил. евро за готов и завършен апартамент, макар и с евтинджос материали и обзавеждане тип Виденов (като ценови клас), т.е. към 1300  на квадрат си е съвсем в реда на нещата. Е, не е 100 квадрата, 100%, но дори към 1500 евро на квадрат да се получи, пак си е добре за завършен с А16. Не губиш време, пари и нерви с майстори. Щом ти харесва.

# 469
Ако това е адресът, даден по-горе, на мен на Гугъл мапс ми излезе, че е точно до денонощен павилион за цигари/алкохол и "сръбска скара". Ако вярно ми е показано на картата, аз не познавам иначе района.
Скарата е от другата страна на сградата и няма да пречи,ако изобщо работи. Улицата е натоварена и трудно се спира, отсреща е Аванти и магазин за месо,по-скоро приходящи спират колите на тротоара под терасата "за малко",докато пазаруват. Освен решетките,съседната сграда откъм спалнята е на 5 метра,реално няма нито 1 открита тераса и няма как да има,защото ще  е шумно,гадно,ниско и прашно и без гледка.

Този другият в Кръстова вада и на 100к ми е скъп, на 120-130к пък съвсем. Повече от 65кв.м. чиста площ не виждам,как са стигнали до 100 квадрата,описани в обявата? В Рейна София имаше прилични тристайни под 100 кв.м.,този двустаен трябва да е с 50 кв.м. хол и 25 кв.м. спалня,за да ги докара близо до 100 кв.м.
За 120-130 к евро има на доста по-добри места двустайни.

# 470
Ако едното е с А16, а другото на чертеж, дори изкоп да има, разликата от поне 2 години е отразена в цената.

# 471
Е аз няколко пъти съм питал колко излиза грубо от ш&з до ключ и винаги 200€/кв ми е казвано.
Довършване до ключ е много общо понятие.
Може да е 100€/кв, може и да е 1000+€/кв.
За лукс - според мен е поне 1000€/кв, горна граница може да приемем, че няма.

# 472
В Рейна София ходих на оглед на едно крайно студио миналия септември, само в този най-краен вход апартаментите не гледаха към следващата сграда, която е на 20м и уж след нея се очертавал този булевард (в момента имаше тясно чакълесто подобие на път). Имаше и някаква голяма тръба точно до сградата, питах каква е тази вода, която минава, брокерът уж обясни, че това е взето в предвид и сградата била хидроизолирана. Ходих на оглед с ГТ, слязох на Симеоновско с 66, от там поне 15мин пеш до сградата, а от сградата продължих към Парадайс - пътят е ужасен за пешеходци, пак поне 15 мин до Филип Кутев, където почва тротоарът - преди това вървиш в шубраците, изключително натоварено откъм коли и прашно. Заключение - за нешофьори като мен, много некомуникативно място.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 23:10 от dd309

# 473
Здравейте! От няколко месеца търсим тухлен обзаведен тристаен апартамент в София, но след като се нагледахме на много апартаменти, тотално неотговарящи на обявената им цена (да не коментирам и комисионната за агенция), сме се ориентирали към жилище на зелено. В тази връзка, какво мислите за сградите Малина 2 и Малина 3 в Малинова долина на Контракт сити - https://contract-city.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%8 … na-obekt-malina-3. Изпратила съм им запитване и чакам отговор.

# 474
Tracyyy123, сградата се вижда,че е много близо до съседната, а от другата страна има изкоп. На такова място ли искате да живеете-човек върху човек? Улици има ли?
Контракт сити се води стабилна фирма, което значи,че цените ще са високи. Т.е. хем в нищото,хем високи цени,хем гледаш прането на съседа.
Не разбирам този порив за зелено,при положение,че доста бизнеси не работеха няколко месеца.
Гледах,че частен съдебен изпълнител продава апартамента на предводителя на организацията на ресторантьорите. Много хора, включили се на зелено преди 1.5-2-3 години,които трябва да платят големи вноски сега, са в затруднение. Т.е. със сигурност има проблеми с напреднали строежи,какво остава за кота нула. Ами ако тази дупка в двора си остане дупка 5-10 години?
На фона на всички негативи на сайта на Контракт сити виждам и че са останали само единични апартаменти на първи етаж.
Ами сори,ама то едно хубаво нещо няма да се захванеш.

# 475
Очакван нещо повече от тази фирма.
Стайте добре, дори безсмислено големи 16кв, с хол 22, това е безумно. Кухньохол почти като спалнята на размер.

# 476
  • София
Ще е полезно ако след запитването споделите цени и локация, както и други подробности. За да може да си дадем мнението. Едва ли ще е удачно всички вкупом да се обадим по тел на фирмата, да идем на място за информация.

# 477
Ще е полезно ако след запитването споделите цени и локация, както и други подробности. За да може да си дадем мнението. Едва ли ще е удачно всички вкупом да се обадим по тел на фирмата, да идем на място за информация.

Разбира се! Веднага щом ми дадат повече информация, ще споделя, за да може по-обстойно да се коментира. Иначе това, че едната спалня е 16 кв.го отчитам като плюс, защото я предвиждаме за детска стая, а попаднахме на доста такива по 10 кв. Сградите ще са разположени до Casa Solare, огледахме и на място.

# 478
Кой ти гледа тротоарите, на места улици няма и седи калта с години двуцифрено число.
Обаче да знаете, че е евтино и ще се вдига всичко, така че побързайте.
Доста генерализиращо е това изказване, нямащо общо с конкретния случай

Улицата Филип Кутев си я има и е асвалтирана цялата. По права линия по нея се излиза на метрото. 12 мин пеш и 2 мин с кола. Току що проверих, половината е била с чисто нов тротоар още Окт 2019та, преди година и 5 месеца.
Подозирам и че другата ѝ част също има вече изграден тротоар. Най-малкото, след 1 година като завършат тази сграда, а и много други вече със сигурност ще има.
Не е за подценяване и близостта на Ловен и Южен парк.
Имаш къде да се видиш с приятели.

1200 евракис в строеж си е "число", но както казваме напоследък, предложете нещо по-добро.
Филип Кутев е част от вътрешния ринг. Предстои разширяване, както и да стане продължение на ГеМе-то...

# 479
  • София
Да, знам за това. Нали и се спомена за "6 ленти".
Но нямам мнение по въпроса. Нито знам кога ще се изгражда, нито колко ще е отдалечена сградата от този булевард. Може и да се окаже недостатък.
Иначе ясно, че тротоари и улица има и ще има.
Може и да има някаква финализация за булеварда, щом усилено се строи в района. Явно, че вече е решено кое, как и колко.
Бтв тоя булевард и на мен ще ми дойде практичен. За да стигам от х-л Вега до парадайса и южния парк. Че и до Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт