'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 539
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
аз бях на фракси до някое време през декември като всеки месец пускаме аптт, ддимер и фибриноген. Но в болницата за тази цел ми пускаха анти-Ха и по теми съм чела, че това е най-правилното изследване

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:09 от Tickles

# 196
И аз следя същите работи и си ги пускам сама и само ги показвам на АГ.
Иначе днес мерихме шийката и е станала по-дългичка (от 1.6 на 2.13). Продължаваме с лежането.
Поздрави и ритничета от нас  Two Hearts Two Hearts

# 197
И аз съм на Аспирин, но не ги следя нещата стриктно. Но АГ вчера ми е написала и фиброноген. Това ли е за тромбофилията най-покозателно? Аз съм с нискорискова мутация. Днес пуснах всичко и утре ще взема резултатите. Глюкозата не беше чак толкова страшна - неприятно, но се преживява и дето си умрях от чакане. Първият път взимат от вената, а после 2 пъти от пръста кръв.
Фибриноген и/или д-димер, Чери, да. Щом си само на аспирин, това е достатъчно. И аз съм с две нискорискови + MTHFR комбиниран хетерозигот.
Тикълс - да, анти-ха, ако си на НМХ, иначе няма нужда.
Джеси - супер новини, хайде още да се удължава  Simple Smile

# 198
И аз следя същите работи и си ги пускам сама и само ги показвам на АГ.
Иначе днес мерихме шийката и е станала по-дългичка (от 1.6 на 2.13). Продължаваме с лежането.
Поздрави и ритничета от нас  Two Hearts Two Hearts

Браво, Джеси, все повече да се увеличава. Не пускаме палците. Поздрави на принцесите от нашия юнак Heart Heart

# 199
Джес, браво за добрите новини!
Ели, как си ти? Пазиш ли леглото?
Аз да питам за ФМ в 28 - 30 седмица. Аз си мислех, че може до 32ра седмица, но не било така. Та съм закъсняла с обаждането и сега съм пак в изчакващ списък за Чачева. По принцип на този етап вече нямам и толкова претенции при кой лекар ще бъда. За мен първата фетална + БХС ми се струват най-важни. В този ред на мисли си задавам въпроси - какво точно гледат вече на последната ФМ и може ли да се пропусне ... Хич не ми се клати пак до София с този корем. От друга страна пък все пак е важно да се огледа всичко добре отново, за да се знае при раждането, ако има някакъв пробрем да сме подготвени.
Моята АГ има много съвременен ехограф, имам й доверие, ако забележи нещо притеснително ще ми каже.
В никакъв случай не омаловажавам този преглед, естествено, че е по-добре да се направи. Просто се чудя до колко е важен. Това бебе е на път, то ще се роди, така или иначе. 🤔

# 200
Чери, с дъщеря ми бях на ФМ при д-р Марков в МЦ Марковс в 30 г.с. и той тогава ми каза, че няма смисъл много от тази ФМ, защото намаленото количество околоплодни води пречи да се огледа всичко добре. Каза ми, че тази ФМ е по- скоро за родителите, да видят на 4Д вече оформеното бебе. Ама знам ли... Аз ще видя АГ какво ще каже, ако каже, че не е необходимо няма да ходя.

# 201
Включвам се по повод третата ФМ, не мисля, че е само за родителите. Мен пък баш в Марковс изрично поискаха да я направя, тъй като очакваха ретардация заради високото ми кръвно (то не беше високо принципно, но за мен конкретно беше, защото нормалното ми кръвно е 90/60). Очакваха вече и калцификации, и намалели води, нищо от това не видяха, та ми падна камък от сърцето. За инфото само - еми нямам снимки на бебето от 4д от тогава, викаха ме втори път само за снимки, така и не ги получих, снимки имам само на пишката, задника и на лицето, което е закрил с двете си ръце.
Но спокойствието след това обаче беше безценно.
Съветът ми е, ако са ви препоръчали да я направите, я направете.

# 202
Може да ми е казал така, защото аз имах изключително лека и безпроблемна първа бременност, винаги всичко беше перфектно и в норма. Но наистина това му бяха думите.

# 203
Аз задължително ще правя, вече записах час при Сигридов. В 30-та седмица вече прегледът е насочен повече към средата, в която се развива бебчето и евентуални проблеми там - плацента, води, шийка, кръвотоци и пр. В моя случай ще коментираме и начина на раждане, аз със сигурност не бих го пропуснала.

# 204
  • София/Севлиево
Аз се чудя за т.нар.скрининг за прееклампсия.Май го правят само в Оскар клиник,първият е между 11 и 13 г.с.и общо взето съвпада с времето за 1 ФМ(и за нея се чудя дали на още едно място да не я направя.Вярвам на Станулов,но не знам дали ще ми направи и другите две,а ми се иска все при един лекар да са всичките).

# 205
Аз на втората питах лекаря дали да ходя на третата, той каза, че не вижда индикации и ако АГ ме прати. Ама тя АГ и на предните не ме прати, ами сама си отидох. Но на мен ми ги поема касата, така че мисля да отида. Виж вече ако трябваше да ходя до друг град, сигурно щях да пропусна. Мои приятелки с непроблемни бременности не ходиха на 3та.

Джеси, браво, все така да се удължава!

# 206
Аз се чудя за т.нар.скрининг за прееклампсия.Май го правят само в Оскар клиник,първият е между 11 и 13 г.с.и общо взето съвпада с времето за 1 ФМ(и за нея се чудя дали на още едно място да не я направя.Вярвам на Станулов,но не знам дали ще ми направи и другите две,а ми се иска все при един лекар да са всичките).
Ели, не знам дали в Оскар правят нещо специално и за това говориш, но рискът от прееклампсия се изчислява като част от БХС в 11-13та седмица - т.е. не е специализирано изследване. Гледат се стойности на два хормона, история, показатели и т.н. и се прави изчисление по седмици - мисля преди 34та, м/у 34та и 37ма и 37ма-40та (това по спомен, може да варират). Така че където правиш БХС ще го има и това.
Аз съм с две ръце за ФМ в 28-30 седмица, от една страна за успокоението, от друга си е детайлен преглед който дава ценна информация...та ще го правя пак в Надежда аз със сигурност.

# 207
Ели, ако не се лъжа, скринингът за прееклампсия е част от БХС (ранния скрийнинг). Трябва да си погледна документите, но мисля, че и на двете места, на които правих БХС, имаше резултати за това.

едит: с Кари сме писали едновременно Blush

# 208
  • София/Севлиево
Нищо не ми каза Станулов за БХС.Каза ми на 30.03 пренатеста (Вижън) и на 13.04. ранна ФМ...Май ще ида до МД да си направя един БХС.Той се прави между 11 и 13 г.с.,нали?С бременността със Слави в деня на раждането казаха,че правя прееклампсия,но преди това не съм имала проблеми...

# 209
Нищо не ми каза Станулов за БХС.Каза ми на 30.03 пренатеста (Вижън) и на 13.04. ранна ФМ...Май ще ида до МД да си направя един БХС.Той се прави между 11 и 13 г.с.,нали?С бременността със Слави в деня на раждането казаха,че правя прееклампсия,но преди това не съм имала проблеми...
Да, между 11та и 13та се прави. Имай предвид, че се комбинират кръвни изследвания с находките и измерванията от тази ранна фетална/скрининг в 11-13 г.с. (ако това визира твоят лекар). Т.е. не става само с кръвните или пък само с ехографския преглед. Попитай го, ще знае със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт