'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Аз не съм ходила в Майчин дом за БХС. Изследването е комплексно, както писа и Кари и може да се направи на едно място, като ако кръвните се пуснат в Майчин дом, май са безплатни. Аз първата я направих при Чачева в Надежда и платих мисля 100лв за подробния ехографски преглед (като ФМ) и 40лв за кръвните.

# 211
Ели, в МД обаче не включват прееклампсия в БХС. В Щерев например ми беше включено.
Този път бях във Фемина и там пратиха в МД изследванията и когато направихме и ехографския преглед, доц Димитрова изчисли рискът от прееклампсия на място. По принцип има и сайт където можеш сам да си го изчислиш с резултатите от изследванията. Той се ползва от лекари.

# 212
Аз правих два БХС - един при Сигридов в 12+3 като там си ми взеха и кръв и се изследваше на база на данните от прегледа , и един при АГ в 11+1 като тя написа данните от прегледа в бланката на Майчин дом и аз на следващия ден отидох да дам кръв там, но сега гледам ,че наистина в Майчин дом няма прееклампсия в изследването, а при Сигридов примерно имам.
Аз вчера бях на ЖК и всичко върви добре. Ще ръся с розово вече сигурно Heart. Пак си беше кръстосала краката в петите и с юмрук на брадичката мислеше сигурно за световния мир и нефтената криза в Средния изток... Душичката ми тя, от сега се затормозява с прекалено много мислене като майка си Grinning

Джеси, много се радвам , нека нещата вървят само така ! Simple Smile

# 213
Аз май съм единствената, която не си направи БХС. И за трета фетална не съм ходила.
 Caramba Джес пак изчезна нещо. Драсни един ред как си?

# 214
Fillme, чета ви, но нямам особено за споделяне. Имам си някви препядствия (като скъсена шийка примерно), но засега държим фронта, а другите отминаха, няма смисъл да се вайкам. Ще видя на следващия преглед, как е малката кифличка, дано всичко е ок. Утре, живот и здраве, влизам в 31-ва седмица. Времето е спряло, сякаш при другите момичета минава по-бързо.
Пазете се, момичета, че тая корона пак се е развилняла из БГ.
Поздрави и кураж на всички❤

Ти как си? Как е майчиният живот 🥰

# 215
От форума знам, че лекът за скъсена шийка е лежане и пак лежане. Ще се радвам да се похвалиш след прегледа. И на мен ми се струваше, че върви бавно времето. И сега така го усещам. Стъпиш ли в 32-ра вече можеш да си отдъхнеш. И да тръгне по-рано шансовете да има някакви сериозни проблеми с бебка са малко. Измислихте ли име?
На мен още ми се наместват кокалите и през седмица ме ловят настинки с температура за по един ден. Но пък вместо да кача килограми аз свалих през бременността. Сега си върнах 2 - 3. Трудното беше първите 2 - 3 седмици докато се мъчих да кърмя и на всяко хранене ревях от болка. Когато най-после се отказах от идеята да кърмя и почнах да изцеждам и да ѝ давам няколкото капки, за които се мъчих  толкова време с шише + АМ, нещата си дойдоха на мястото.  Падна ми се бебе, което почти нямаше колики и реве само когато е много гладна, когато сме изтървали времето за сън и когато я боли. Играе си сама на активната гимнастика. Не иска нон стоп внимание от някого. Баба ѝ много ни помага и винаги мога да ѝ я оставя или да поискам да сготви нещо. Таткото също се включва активно. В общи линии имам чувството, че съм спечелила джакпота.

# 216
Пу-пу, нека остане така. Прекрасно е да имаш помощ, а за кърменето е ясно. Ако не става- не става. По-добре да опазим психиката си. Пробвала си, дори си се помъчила, стига толкова.
Ние име нямаме. Безименната е тя 😂 ще го измъдрим. И аз чакам 32-ра с нетърпение, въпреки че ми се иска да устискам до 36-37-ма. Божа работа. А това с лежането ми е невъзможно, но си почивам повече. И прогестерон.

# 217
На мен ми се обадиха за последната ФМ при Чачева, така че отивам. 😊
Снощи ме прерязваше корема ниско долу, много остро и неприятно. Изплаших си се. Не беше като при М, а като с нож. Най-вероятно нещо червата са били, защото като отидох до WC отшумя. Дали има нужда от лекар? На вас случвало ли ви се е?
Моята госпожица е доста буйна, сина ми не беше толкова активен и беше много спокойно бебе. Сега малко започнах да се плаша какво ме очаква 😂
Хайде, момичета, на отчет! 🍒

# 218
Чери, аз често при ставане, или внезапно наместване в леглото получавам като спазъм в матката, точно както каза ти, все едно някой ме прорязва с нож, но веднага изчезва, не съм си мислела, че е проблем.
Вчера бях на преглед да видим доплер и бебе какво прави. Всичко е 6, да чукам на дърво, 750 гр, рита като магаре 🤣 да ми е жива и здрава.
Аз също ще ходя на последната фетална в 30-та седмица при Сигридов, записах час. Също като Тикълс ми е важно да се каже как е плацента, води и какво е състоянието на средата.
И аз като другите ще кажа, че в МД няма изследването за преекламсия, аз ходих в Оскар при Стратиева и там го има.
Поздрави от мен ❤

# 219
Момичета, влизам с едно питане - някоя от вас да е имала завишени стойности на черния дроб? Днес ми се обади АГ, че са ми такива и ми взе пак кръв. Преди бременността са ми били винаги ок, нямам хепатит или др подобни, нито в семействито. АГ каза, че иска да изключи холестаза (за която прочетох ужасни неща и силно се надявам да е било просто някаква грешка и новите стойности да са си в норма). Пита ме и за втвърдявания, подувания и сържежи, нямам.

# 220
Ох, и аз влизам с питане. Всички изследвания са ми чудесни, освен микробиологията - ешерихия коли! До сега никога в живота не съм имала, винаги микробиологията ми е била чиста, колкото  и странно да звучи. Нямам оплаквания, освен леко засилено течение, но без странен цвят, мириз, сърбеж. Зная, че това нещо е много упорито, а опасно ли е при бременност? Заради това ли е започнала да се отваря шийката? При АГ мога чак в сряда да отида...
Найсна, не съм запозната с това за черния дроб! Пожелавам да е грешка в изследването!

# 221
Чери, ако някой е имал, може да помогне. Аз доколкото прочетох в нета (на немски), се среща сравнително често при бременни и е неприятно, но най-важно е да се открие и лекува (има и антибиотици, които са ок за бременни). Вече напредналите инфекции могат да доведат до нещата, които не трябва сега да си ги мислим (и аз с моя черен дроб). Така че изчакай до сряда и опитай да си спокойна. Стискам палци!

# 222
Чери, аз имах друга бактерия и с едно мазило за няколко дни изчезна. Не се панирай сега, сряда не е далече, ще я преборите.

Carambaa, и нашият младеж е без име. Колкото повече го мисля, толкова повече нищо не ми харесва. Rolling Eyes

Чакаме следващото бебе в темата тази седмица! Heart

# 223
Свързах се с АГ, изписа АБ, глобули и пробиотик за 7 дни! АБ не съм пила от години, точно сега ли??? Това е положението. Дано ги разкарам бързо!

И аз чакам благата вест с нетърпение! 💛

# 224
Чери , възможно е Ешерихия коли да е причината за скъсяването на шийката.  Пий антибиотик и я махай, по-добре вариант! АГ си знае какво да изпише.
По повод холестазата по време на бременност, помня че в нашата Юнска отчетна тема имаше едно момиче с такъв проблем. Следяха стриктно показателите и извадиха бебето около 36-37 г.с. Дано не бъркам, Найсна. Не се тревожи, когато всичко се държи под контрол и се следи, вярвам че ще бъде наред! Heart

Общи условия

Активация на акаунт